Πώς θα λαμβάνεις τα SMS σου στο PC σου;

2 έτη πριν
laptop

Τα γραπτά μηνύματα ή SMS (από τα αρχικά των λέξεων Short Message Service) αποτελούν σήμα κατατεθέν των κινητών τηλεφώνων. Η εμφάνιση και η διείσδυσή τους -με την αύξηση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων- τη δεκαετία του 90 ουσιαστικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν οι άνθρωποι -θυμήσου ότι μέχρι τότε στην ουσία υπήρχε μονάχα η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων.

Μολονότι τα SMS παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένα με τα κινητά και πλέον και τα smartphones, υπάρχει τρόπος να τα λάβεις στον υπολογιστή σου -και μάλιστα δίχως να απαιτείται η χρήση τηλεφώνου. Ας υποθέσουμε ότι κάθεσαι στο laptop σου και για τον οποιονδήποτε λόγο δεν έχεις μαζί σου το smartphone σου. Σπάνιο αλλά συμβαίνει (το έχεις δώσει για επισκευή, το έχεις ξεχάσει σπίτι κλπ). Τι κάνεις;

Ευτυχώς για ‘σένα υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που θα σου επιτρέψουν να κάνεις τη δουλειά σου. Το Skype αποτελεί φερ’ ειπείν μία εξαιρετικά βολική επιλογή. Θα χρειαστεί να προσθέσεις χρήματα στον λογαριασμό σου αλλά μόλις το κάνεις, απλά εισάγεις το κείμενο και τον αριθμό που θες να το στείλεις και είσαι έτοιμος. Θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι στην περίπτωση αυτή, ο αριθμός που εμφανίζεται ως αποστολέας δεν είναι ο δικός σου αλλά ένας τυχαίος.

Το MightyText είναι ένα ακόμα app που θα σου λύσει τα χέρια. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις ένα extension στον browser σου και να κατεβάσεις τη σχετική εφαρμογή στο Android smartphone σου, όμως είναι φοβερά βολικό χωρίς πολύπλοκο περιβάλλον χρήστη ενώ επιτρέπει μέχρι και την αποστολή μηνυμάτων απ’ ευθείας μέσω Gmail. Η εφαρμογή προσφέρει πολύ περισσότερα από απλή εμφάνιση και αποστολή μηνυμάτων από τον υπολογιστή, έχοντας τη δυνατότητα να ενσωματωθεί με το σύστημα ειδοποιήσεων που παρέχει το λειτουργικό σύστημα.

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το Pushbullet, μια εφαρμογή που όπως αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα «κάνει όλες τις συσκευές σας να συμπεριφέρονται ως μία». Πρόκειται για μία πλατφόρμα που απαιτεί την εγκατάσταση μίας εφαρμογής ή browser extension στον υπολογιστή σου και ενός app στο smartphone σου. Οι δύο συσκευές συγχρονίζονται πλήρως (θα χρειαστεί λογαριασμός Google ή Facebook) με τα Windows να σε ενημερώνουν μέσω ειδοποιήσεων για τυχόν εισερχόμενα μηνύματα στα οποία μπορείτε να απαντήσετε σε άμεσο χρόνο.

Για τους κατόχους android smartphone, υπάρχει η δωρεάν λύση της Google η οποία διαθέτει τη δική της εφαρμογή SMS στη mobile πλατφόρμα της. Αυτή μπορεί να συνδεθεί εύκολα με τον υπολογιστή σας φτάνει να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα της Google και στη συνέχεια μπορείτε όχι μόνο να βλέπετε αλλά και να στέλνετε τα SMS από τον υπολογιστή σας σε άμεσο χρόνο. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιήσετε το συγκεκριμένο τρόπο είναι να δηλώσετε την εφαρμογή Messages ως τον προκαθορισμένο τρόπο για τη διαχείριση των SMS στο κινητό σας. Στη συνέχεια ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε τις τρεις τελείες στο πάνω δεξί μέρος όπου θα δείτε μεταξύ άλλων την επιλογή «Σύζευξη Συσκευών». Το μόνο που απομένει είναι να σαρώσετε τον κωδικό QR που θα βρείτε στη σελίδα messages.google.com και πολύ γρήγορα όλα τα μηνύματα του κινητού θα εμφανιστούν στην οθόνη του υπολογιστή.

Σχετική πρόταση που είναι άρρηκτα δεμένη με το οικοσύστημα των συσκευών της, διαθέτει και η Apple στην περίπτωση που έχετε το υπολογιστή Mac και iPhone ή iPad. Στην περίπτωση αυτή μπορείς να εκμεταλλευτείς την εφαρμογή iMessage και να στείλεις κανονικά, δωρεάν μηνύματα σε κατόχους iOS/iPadOS συσκευών. Δύο είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις στην περίπτωση αυτή χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο. Η πρώτη είναι το iPhone σας να τρέχει iOS 8.1 ή νεότερη έκδοση καθώς και το να έχετε συνδεθεί και στις δύο συσκευές, με το ίδιο Apple ID.  Από τη στιγμή που και οι δύο αυτοί όροι ισχύουν, ο χρήστης μπορεί να βλέπει αλλά και να στέλνει τα γραπτά του μηνύματα από τον υπολογιστή Mac.

Αυτό περιλαμβάνει και τυχόν μηνύματα που περιλαμβάνουν βίντεο ή γραφικά (βλ. emoticons) ενώ όταν η αποστολή γίνεται σε συσκευή του οικοσυστήματος της Apple, γίνεται χρήση των δεδομένων. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει η κανονική χρέωση SMS του παρόχου σας, με την εφαρμογή να εμφανίζει το σχετικό μήνυμα με πράσινο χρώμα.

Η λειτουργία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σετ λειτουργιών της Apple με την ονομασία Continuity, που στόχο έχουν την καλύτερη διασύνδεση των υπολογιστών της εταιρείας, με τις φορητές συσκευές της.