Πώς θα περάσεις το τριήμερο της Πρωτομαγιάς;

1 έτος πριν
flower

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αποτελεί ιδανική ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις για μικρούς και μεγάλους. Το Πάσχα αποτελεί πλέον παρελθόν, ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά και με τον ανοιξιάτικο αέρα να μπλέκεται σιγά-σιγά με τα καλοκαιρινά vibes, το μόνο ερωτηματικό αφορά τη δραστηριότητα και τον προορισμό που θα επιλέξεις για να εκδράμεις σόλο ή με την οικογένεια/παρέα σου. Σε ό,τι κι αν καταλήξεις πάντως, ένα είναι το σίγουρο: θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πριν εγκαταλείψεις λοιπόν το κλεινόν άστυ, κάνε μία στάση στον ΓΕΡΜΑΝΟ και βρες όλα όσα χρειάζεσαι για ένα αξέχαστο τριήμερο, όπως κι αν πρόκειται να το περάσεις!

Οικογενειακά αλλά fun

Τι πιο όμορφο και χαλαρωτικό για την Πρωτομαγιά από μία μεγάλη οικογενειακή βόλτα; Το τριήμερο συνιστά το τέλειο timing για να αλλάξετε μαζί με την οικογένειά σου παραστάσεις, ξέγνοιαστα και ευχάριστα, μακριά από τα άγχη και τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Πακέταρε τα απολύτως απαραίτητα και επίλεξε έναν προορισμό με πολλά και αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος προκειμένου να τον εξερευνήσεις με την ησυχία σου. Όσο για τον απαραίτητο εξοπλισμό γι’ αυτή τη μίνι οικογενειακή σου περιπέτεια; Μα τι άλλο φυσικά από ηλεκτρικά ποδήλατα και scooters που θα σε πάνε παντού εύκολα, άκοπα και γρήγορα;

Σε πρώτη φάση θα σου προτείναμε να δεις το Ride 82L της URBAN GLIDE. Με αναδιπλούμενο σχεδιασμό που του επιτρέπει να χωρά στο πορτ-μπαγκάζ χωρίς να καταλαμβάνει σχεδόν καθόλου χώρο, αποτελεί μία αξιόπιστη λύση κατάλληλη για πόλη και εξοχή. Υποστηρίζει μέγιστο βάρος αναβάτη 100 κιλά και διαθέτει συμπαγείς τροχούς οκτώ ιντσών για μεγαλύτερη πρόσφυση και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Ο ηλεκτροκινητήρας των 350 W του προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ/ώρα με τρεις λειτουργίες ταχύτητας ενώ η μπαταρία των 6000 mAh εξασφαλίζει αυτονομία 20 χλμ. Για το… νέο μέλος της οικογένειας, μπορείς να προτιμήσεις το Ride 55, επίσης της URBAN GLIDE. Ένα ηλεκτρικό πατίνι κατάλληλο για παιδιά, διαθέτει φωτάκια στις ρόδες και χαμηλό βάρος (6,5 κιλά μόλις) για εύκολη χρήση. Είναι εξοπλισμένο με μηχανικό φρένο στον πίσω τροχό και πιάνει ταχύτητες έως και 10 χλμ/ώρα.

Αν πάλι είσαι πιο παραδοσιακός τύπος και θα ήθελες κάτι σε ποδήλατο, κάνε τη διαφορά και επίλεξε το NILOX J1 Plus. Στο προτείνουμε κατά βάση για δύο λόγους: πρώτον, διότι έχει αναδιπλούμενο σχεδιασμό και ως εκ τούτου θα σε βολέψει αφάνταστα στη μεταφορά και δεύτερον, γιατί είναι εφοδιασμένο με σύστημα υποβοήθησης τριών επιπέδων στο πεντάλ, έτσι ώστε να μην αποθαρρύνεσαι στη θέα μιας ανηφόρας. Ό,τι πρέπει τόσο για τις ανοιξιάτικες περιπλανήσεις, όσο και για τις καθημερινές μετακινήσεις αφότου επιστρέψεις στη βάση σου.

Party time

Το τριήμερο είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για πάρτι! Μίλα το με την παρέα σου, βρείτε το τέλειο μέρος και δώστε ραντεβού εκεί για τραγούδι και χορό μέχρι τελικής πτώσεως. Από την αυλή στο εξοχικό στο χωριό και μια απόμερη παραλία, μέχρι camping στην εξοχή και εξορμήσεις στο βουνό, σημασία έχει να υπάρχουν καλή παρέα και μουσική. Όλα τα άλλα βρίσκονται. Την παρέα την αφήνουμε σε ‘σένα, όμως σε ό,τι αφορά τη μουσική ή ορθότερα τον τρόπο με τον οποίο θα την απολαύσεις, είτε στο πάρτι, είτε καθ’ όδον γι’ αυτό, θα μας επιτρέψεις να βοηθήσουμε. Στον ΓΕΡΜΑΝΟ άλλωστε θα βρεις μία σπουδαία γκάμα από ηχεία και ακουστικά που θα κάνουν τα αφτιά σου να σε… ευγνωμονούν.

Αν αναζητάς κάτι ευέλικτο, συμπαγές και ελαφρύ που θα σου επιτρέψει να απομονωθείς με επιτυχία κατά τη διάρκεια της διαδρομής, είτε είσαι στο αυτοκίνητο, είτε σε λεωφορείο/τρένο/ΚΤΕΛ, τότε τα ακουστικά είναι must και τι καλύτερο από ένα σετ TWS που και παντού χωράει και φοβερή αυτονομία διαθέτει; Οι προτάσεις μας εδώ είναι πολύ συγκεκριμένες. Δοκίμασε τα RIVERSONG Air Mini Pro και αφέσου στη μαγεία του εξαιρετικού ήχου που παράγουν οι οδηγοί των 13 χιλ. Θα τα βρεις σε πέντε χρώματα, υποστηρίζουν φωνητικό έλεγχο και έχουν διπλό μικρόφωνο για καθαρές κλήσεις. Μία εξίσου δυνατή επιλογή είναι τα SONY WF-C500. Ενσωματώνουν τεχνολογίες Extra Bass και DSEE, έχουν πιστοποίηση IPX4 για να μη σε τρομάξουν οι ανοιξιάτικες ψιχάλες, ενώ η απόδοσή τους προσαρμόζεται μέσω ισοσταθμιστή. Τα SAMSUNG Galaxy Buds2, τέλος, σε μωβ χρώμα είναι κάτι παραπάνω από απλά ακουστικά -πραγματικό statement! Αν βέβαια θες κάτι πιο ενισχυμένο, τα JBL Tune 510BT δε χάνονται! Bluetooth, για να τα συνδέεις ασύρματα, είναι τύπου on ear και φέρουν την υπογραφή της JBL για ασυναγώνιστο ήχο με δυνατό μπάσο.

Κάποια στιγμή όμως θα φτάσεις στον προορισμό σου κι εκεί τα ντεσιμπέλ μοιραία θα… ανέβουν! Το πάρτι θα «ανάψει» με το κατάλληλο ηχείο, όπως π.χ. το SONY SRS-XE200. Με αυτονομία έως και 16 ώρες, μικρόφωνο με echo cancelling και πιστοποίηση IP67, είναι η τέλεια επιλογή. Αν βέβαια προτιμάς κάτι τόσο μικροκαμωμένο που να χωράει σχεδόν στη χούφτα σου, τότε δες το JBL GO3. Προσφέρει πέντε ώρες αυτονομίας, είναι αδιάβροχο βάσει IP67, συνδέεται με κάθε συσκευή μέσω Bluetooth και έρχεται σε σούπερ χρώματα!

Για extreme καταστάσεις

Για ‘σένα που σου αρέσει να ζεις τη ζωή στα όρια, η Πρωτομαγιά είναι ακόμα μία ευκαιρία για μία περιπέτεια που θα κόψει την ανάσα σε φίλους και γνωστούς, όταν εκείνοι θα βλέπουν τα κατορθώματά σου. Όποιο κι αν είναι το extreme sport που προτιμάς, rafting, bungee jumping, kite surfing, mountain biking και τόσα άλλα, αιχμαλώτισε τη δράση και ξαναζήσε τα highlights του τριημέρου σου χάρη στην πιστή σου κάμερα. Επίλεξε drone για πανοραμικές λήψεις που θα σου επιτρέψουν να βγάλεις τον σκηνοθέτη που κρύβεις μέσα σου ή action camera για ρεαλιστικά πλάνα και δημιούργησε κλιπ που θα σαρώσουν σε YouTube, TikTok και Insta.

Αν επιλέξεις τη λύση του drone, μία πολύ προσιτή επιλογή είναι το DJI RYZE Tello. Εξαιρετικό αν είσαι αρχάριος και ψάχνεις κάτι εύχρηστο και διασκεδαστικό, θα σου επιτρέψει να τραβήξεις φωτογραφίες 5 MP και βίντεο HD ανάλυσης. Έρχεται με αρκετά συστήματα ασφαλείας ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 13 λεπτά. Για τους πιο προχωρημένους υπάρχει το DJI Mini 3. Συμπαγές και αξιόπιστο, έχει βάρος μόλις 249 γραμμάρια όμως ενσωματώνει επαγγελματικού επιπέδου λειτουργίες. Πετά σταθερά ακόμα και ανέμους 38 χλμ/ώρα, απογειώνεται και επιστρέφει στη βάση του αυτόματα, ενώ έχει αυτονομία 38 λεπτά. Ο δε αισθητήρας 1/1,3 ιντσών CMOS με dual native ISO και διάφραγμα f/1.7 θα σε καλύψει απόλυτα. Προτίμησε την έκδοση Fly More Combo για να πάρεις μαζί και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Αν τώρα θελήσεις να δείξεις σε φίλους και γνωστούς τις extreme εμπειρίες σου από πρώτο πρόσωπο, μία action camera είναι ό,τι πρέπει και τι καλύτερο από το brand που έχει γίνει συνώνυμο με την κατηγορία. Αν θες κάτι οικονομικό, δώσε μια ευκαιρία στη GOPRO HERO9 Black η οποία γράφει βίντεο σε ανάλυση έως και 5K/30fps, τραβά φωτογραφίες 20 MP, είναι αδιάβροχη σε βάθος 10 μέτρων και διαθέτει τρία μικρόφωνα και δύο οθόνες. Αν τώρα δε συμβιβάζεσαι, κάνε το step up και πήγαινε για την τελευταίας γενιάς GOPRO HERO10 Black με την οποία θα ανέβεις στα 5.3K/60 fps και 23 MP, απολαμβάνοντας λήψεις τόσο ομαλές που θα ‘ναι λες και έχεις χρησιμοποιήσει gimbal (χάρη στο HyperSmooth). Έρχεται με δύο οθόνες, Wi-Fi και Bluetooth και προηγμένες τεχνολογίες όπως Horizon Leveling, HindSight, TimeWrap 3.0 και LiveBurst.

Λοιπόν; Τι τύποι είστε εσύ κι η παρέα σου;