Social Media Day: Αναβάθμισε την εμπειρία σου με τα κατάλληλα tech προϊόντα

2 μήνες πριν
social media

Τα social media αποτελούν πλέον βασικό στοιχείο του lifestyle μας. Μέσα ενημέρωσης, δημιουργίας, έκφρασης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας μεταξύ άλλων, οι περίφημες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν πια πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Ένα τόσο σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης παγκόσμιας κουλτούρας δεν θα μπορούσε φυσικά να μην έχει τη δικιά του μέρα. Στις 30 Ιουνίου 2024 λοιπόν είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Social Media (Social Media Day). Καθιερώθηκε από το site Mashable το 2010 και έκτοτε γιορτάζεται ανελλιπώς, αποτελώντας μία πρώτης τάξης ευκαιρία να αναλογιστούμε τη συμβολή των social media στην κοινωνία μας.

Για να απολαύσεις βέβαια την εμπειρία τους, είτε δημιουργείς είτε καταναλώνεις περιεχόμενο, χρειάζεσαι και τον κατάλληλο εξοπλισμό και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι εδώ για καλύψει τα «θέλω» σου. Δυνατή κάμερα, μεγάλη οθόνη, photo editing δυνατότητες, 24/7 μπαταρία στο φουλ είναι σημαντικά χαρακτηριστικά για το smartphone σου. Αξεσουάρ όπως μικρόφωνο και βάση/gimbal είναι απαραίτητα αν δημιουργείς video content ενώ βασικός σου σύμμαχος είναι και το tablet. Έλα να δούμε κάποιες δυνατές προτάσεις για να κάνεις upgrade την εμπειρία σου στα social media.

Πριν από αυτό όμως…

…ένα κουίζ! Έτσι, για να δούμε τι ξέρεις από social media. Δες τις ερωτήσεις που ακολουθούν και προσπάθησε να τις απαντήσεις. Οι σωστές απαντήσεις σε περιμένουν στο τέλος του άρθρου.

  • Πόσοι υπολογίζεται πως είναι οι χρήστες των social media σήμερα;
  • Τι ποσοστό παραπομπών (referrals) παγκοσμίως οφείλεται στο Facebook;
  • Ποια ήταν η πρώτη πραγματική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και πότε εμφανίστηκε;
  • Πόσο χρόνο ξοδεύει ο μέσος χρήστης ίντερνετ στα social media ημερησίως;
  • Ποια είναι τα top 5 δημοφιλέστερα social media βάσει κίνησης;

Εν αρχή ην το smartphone

Το smartphone αποτελεί το διαβατήριό σου για τον κόσμο των social media. Όχι όμως οποιοδήποτε smartphone. Αυτό που θα επιλέξεις θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις έτσι ώστε να σου προσφέρει την ιδανική εμπειρία.

Πρώτη και καλύτερη η κάμερα. Θες ισχυρή κύρια αλλά και δυνατή κάμερα πρόσοψης, σαν κι αυτές του XIAOMI 14 5G. Το συγκεκριμένο smartphone διαθέτει πίσω τριπλή κάμερα 50MP με φακό Summilux 7p με οπτικά μέρη LEICA και μεγάλο διάφραγμα f/1,6 για εντυπωσιακά φωτεινές λήψεις σε τρομακτικά μικρό χρόνο έκθεσης. Όσο για την κάμερα πρόσοψης, είναι ευρυγώνια (ώστε να τους χωρά όλους) ανάλυσης 32 MP στα 22 χιλ. με υποστήριξη HDR και εγγραφή βίντεο 4K/60fps.

Θα πρέπει, ακόμα, να δώσεις έμφαση στη μεγάλη οθόνη ώστε να παρακολουθείς τα αγαπημένα σου βίντεο άνετα και σε υψηλή ανάλυση και τι καλύτερο γι’ αυτό από το APPLE iPhone 15 Pro Max; Η Super RETINA XDR των 6,7 ιντσών είναι μία από τις καλύτερες και πλέον εκθαμβωτικές οθόνες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, διαθέτοντας ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και χρώματα που κόβουν την ανάσα.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και ειδικότερα όσον αφορά στην επεξεργασία εικόνων αλλάζει τα δεδομένα, γι’ αυτό μην την αμελήσεις. Το SAMSUNG Galaxy S24 έρχεται πλαισιωμένο από το Galaxy AI η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Photo Assist, μία λειτουργία που θα σου επιτρέψει να επεξεργαστείς κάθε σου λήψη, από ορισμένες ανεπαίσθητες πινελιές, μέχρι ολική μεταμόρφωση σε δευτερόλεπτα.

Τέλος, η χωρητικότητα μπαταρίας είναι το Α και το Ω, ώστε να μπορείς να scrollάρεις ανενόχλητος/η! Ευτυχώς για ‘σένα, με το MOTOROLA Edge 50 Pro δεν θα έχεις ποτέ τέτοιο πρόβλημα, αφού η μπαταρία των 4500 mAh προσφέρει σπουδαία αυτονομία. Ακόμα κι αν η στάθμη της όμως πέσει σε χαμηλά επίπεδα, worry not! Η τεχνολογία TurboPower με υποστήριξη υπερταχείας ενσύρματης φόρτισης 125W θα σου επιτρέψει να την ξαναγεμίσεις σε χρόνο-ρεκόρ: 0-100% σε περίπου 20 λεπτά!

Ναι αλλά smartphone χωρίς αξεσουάρ, γίνεται;

Δεν γίνεται! Όποιον content creator και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι για να μπορέσεις να φτιάξεις επαγγελματικό content, θα πρέπει να πλαισιώσεις το smartphone σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Και πίστεψέ μας, τα αξεσουάρ θα σου λύσουν τα χέρια για να απελευθερώσεις τη δημιουργικότητά σου.

Η πρώτη μας πρόταση αφορά ένα ασύρματο μικρόφωνο για καθαρές ομιλίες και εύκολα voiceovers σε TikTok και Instagram. Ένα τέτοιο είναι το BOYA BY-WM3T-U2. Μη σε ξεγελά το μίνι μέγεθός του: οι δυνατότητές του είναι απίστευτες. Χάρη στην τεχνολογία των 2,4 GHz προσφέρει τέλεια συνδεσιμότητα και εμβέλεια έως 100 μέτρα, ενώ ενσωματώνει τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου για HD εγγραφές-καμπάνα στα 48 kHz.

Σειρά παίρνει η βάση στήριξης ή gimbal που θα σου επιτρέψει να τραβήξεις κορυφαίες selfies και τέλεια καδραρισμένα βίντεο χωρίς να αναγκάζεσαι να κάνεις...ακροβατικά! Για πραγματικά επαγγελματικά αποτελέσματα, δες το DJI Osmo Mobile 6. Διαθέτει σταθεροποιητή τριών αξόνων με το αναβαθμισμένο Active Track 5.0 και μεγάλη γκάμα προηγμένων λειτουργιών (timelapse, story, dynamic zoom κ.α.) για πλήρη δημιουργικό έλεγχο.

Μην ξεχάσεις, τέλος, το powerbank, διότι το τελευταίο που θες, είναι να ξεμείνεις από μπαταρία πάνω στον δημιουργικό σου οίστρο. Το INTENSO Slim XS είναι η ιδανική πρόταση αφού η χωρητικότητά του των 20.000 mAh θα σε καλύψει απόλυτα, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου. Μπορεί να φορτίσει έως και δύο συσκευές ταυτόχρονα μέσω USB Type-C και Type-A διαθέτοντας προστασία από υπερφόρτιση και βραχυκυκλώματα.

Μην παραβλέψεις το tablet

Για το τέλος αφήσαμε τα tablets. Ναι, το ξέρουμε πως το smartphone σου είναι εκείνο που θα σε συντροφεύσει στο ατελείωτο scrolling σου κατά τη διάρκεια της μέρας, όμως το tablet, κακά τα ψέματα, είναι ο βασιλιάς του βίντεο. Ειδικά αν μιλάμε για μεγάλα σε διάρκεια κλιπ ή επαγγελματικές παραγωγές, τότε το tablet σου θα σου επιτρέψει να τα θαυμάσεις σε όλο τους το μεγαλείο, απολαμβάνοντάς τα με άνεση (για ‘σένα αλλά και για τα μάτια σου).

Εξέτασε κατ’ αρχάς το TCL Tab 10 Gen2 4G το οποίο θα βρεις αποκλειστικά στον ΓΕΡΜΑΝΟ. Με bezel-less οθόνη NXTVISION 2K στις 10,4 ίντσες, εγγυάται αυξημένη φροντίδα ματιών παράλληλα με μία κορυφαίας ευκρίνειας εμπειρία θέασης. Ενσωματώνει ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4 GB RAM και 64 GB αποθηκευτικού χώρου, διπλά ηχεία με Sound Booster προσφέροντας ήχο surround για καθηλωτικές καταστάσεις και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας 6000mAh για έως και 9 ώρες αναπαραγωγή video με μία πλήρη φόρτιση.

Εναλλακτικά μπορείς να δεις το LENOVO Tab M11 WiFi 4/128GB το οποίο μάλιστα θα κάνεις δικό σου μαζί με γραφίδα για πιο φυσικές εμπειρίες σκιτσαρίσματος και δημιουργίας σημειώσεων με 4096 επίπεδα ευαισθησίας πίεσης. Η Full HD οθονη των 11 ιντσών ξεχωρίζει για τα ζωηρά της χρώματα ενώ προστατεύει τα μάτια με τεχνολογία μείωσης της επιβλαβούς μπλε ακτινοβολίας (πιστοποίηση TÜV Rheinland). Παράλληλα τα δύο ηχεία Dolby Atmos θα δημιουργήσουν κινηματογραφική ατμόσφαιρα όπου κι αν βρίσκεσαι.

Αναβάθμισε τη social media εμπειρία σου

Τώρα λοιπόν ξέρεις όλα όσα χρειάζεται να έχεις, τόσο για να αναβαθμίσεις τα προφίλ σου στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όσο και για να απολαύσεις καλύτερα το αγαπημένο σου περιεχόμενο. Ενόψει της Social Media Day κάνε upgrade στην εμπειρία σου με τα κατάλληλα tech προϊόντα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μπεις στο germanos.gr ή να επισκεφθείς ένα κατάστημά μας και να αποκτήσεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Αν σου άρεσε το άρθρο, μην ξεχάσεις να κάνεις share!

Και επειδή δεν ξεχνάμε τη δέσμευσή μας, ιδού οι σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις μας:

  • Γύρω στα 5,04 δισ. ή το 62% του παγκόσμιου πληθυσμού.
  • Το 64,79% της παγκόσμιας κίνησης.
  • Ήταν το SixDegrees.com που εμφανίστηκε το 1997.
  • Περί τις δύο ώρες και 23 λεπτά.
  • 1) Facebook, 2) YouTube, 3) WhatsApp, 4) Instagram, 5) TikTok

Πόσες από αυτές πέτυχες;