Τα απαραίτητα gadgets για το ταξίδι με το καράβι

1 έτος πριν
gadgets για το καράβι

Η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών έφτασε! Η στιγμή που θα φτάσεις στο λιμάνι και θα μπεις στο καράβι, σαλπάροντας για τον προορισμό των ονείρων σου, αφήνοντας πίσω σου τα βάσανα, τις έγνοιες και τις σκοτούρες της καθημερινότητας, δεν απέχει παρά ελάχιστα! Και μπορεί αυτό που σε ενδιαφέρει να είναι πρωτίστως ο προορισμός και το πώς θα τα περάσεις εκεί, όμως καλό θα ήταν να σκεφτείς και λίγο το ταξίδι. Κακά τα ψέματα, μιλάμε για κάμποσες ώρες εν πλω κατά τις οποίες θα πρέπει να βρεις κάτι για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου (και μάλιστα δις αφού υπάρχει και η επιστροφή). Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, φρόντισε οι διακοπές σου να αρχίσουν όπως πρέπει!

Ευτυχώς για ‘σένα, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι εδώ! Έλα να δούμε όλα τα απαραίτητα gadgets που οφείλεις να έχεις πάνω σου πριν φύγεις από το σπίτι, έτσι ώστε οι ώρες στο καράβι να περάσουν χωρίς να τις καταλάβεις. Γιατί καλός ο προορισμός, αλλά να δούμε και λίγο το ταξίδι, ε;

Φορτιστής

Ξεκινάμε από τα βασικά. Το πιθανότερο κατά την παραμονή σου στο πλοίο που θα σε μεταφέρει στο νησί της προτίμησής σου, είναι πως το smartphone και το tablet σου θα… πάρουν φωτιά! Όσο μεγάλης χωρητικότητας κι αν είναι οι μπαταρίες τους, δύσκολα θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο εκτός κι αν π.χ. πας μέχρι την Αίγινα! Για τον λόγο αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου τους σχετικούς φορτιστές, προκειμένου να αναπληρώσεις την ενέργειά τους αν και εφ’ όσον χρειαστεί. Bonus tip: αν δε θες να γίνεις κατεψυγμένος στο σαλόνι του πλοίου περιμένοντας τη μπαταρία να γεμίσει, προμηθεύσου φορτιστή υψηλής ισχύος (για ταχεία φόρτιση).

Powerbank

Φυσικά, αν δε θες να βασίζεσαι στις επισκέψεις σου στο σαλόνι του πλοίου κι επιπρόσθετα να ψάχνεις και για ελεύθερη πρίζα (τι νόμιζες, ότι μόνο εσύ θα έχεις τέτοιες ανάγκες;) τότε ένα powerbank θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Οι τιμές τους είναι εξαιρετικά χαμηλές πια, καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο (τα βάζεις ακόμα και στην τσέπη σου, που λέει ο λόγος) ενώ η ευκολία που θα σου προσφέρουν δε συγκρίνεται με τίποτα. Υπολόγισε ότι ένα powerbank των 10.000 mAh μπορεί να φορτίσει πλήρως τουλάχιστον δύο φορές ένα τυπικό smartphone με μπαταρία 4000-5000 mAh. Δε σε χάλασε, έτσι;

Tablet

Καλό το smartphone, όμως τι γίνεται σε περίπτωση που θελήσεις να παίξεις κανένα πιο σοβαρό παιχνίδι ή να streamάρεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο (από βίντεο στο YouTube, μέχρι σειρές και ντοκιμαντέρ από το app του COSMOTE TV); Εκεί θα χρειαστείς μία κατά τι μεγαλύτερη οθόνη και λίγο καλύτερο ήχο, οπότε τι καλύτερο από ένα tablet; Εξαιρετικά βολικό και ευέλικτο, με μπαταρία που αντέχει, το tablet θα σου επιτρέψει να ενημερωθείς, να μείνεις σε επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να διαβάσεις βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες, να παίξεις, να χαζέψεις και γενικώς να κάνεις τόσα και τόσα πράγματα με φοβερή άνεση.

Εναλλακτικά: laptop

Αν πάλι δε διαθέτεις tablet και δεν πολυψήνεσαι να πάρεις εν όψει διακοπών ή προτιμάς κάτι που θα σου προσφέρει μία φυσικότερη και πιο άνετη εμπειρία πληκτρολόγησης (και φυσικά έχεις και τον απαραίτητο χώρο για να το πάρεις μαζί σου), τότε το laptop ίσως να ‘ναι μια καλή εναλλακτική. Αν μάλιστα μιλάμε για μοντέλο 13-14 ιντσών, τότε χτύπησες διάνα! Όσο κι αν σου θυμίζει το γραφείο, το laptop μπορεί να εξελιχθεί στον κρυφό σου άσο στις διακοπές, αφού χάρη σ’ αυτό θα χαλαρώσεις με τα αγαπημένα σου video games, θα streamάρεις βίντεο και μουσική κι αν σου ‘ρθει η έμπνευση, θα γράψεις την επόμενη σούπερ ιδέα σου!

Ακουστικά

Τα ακουστικά είναι πολύ πιο σημαντικά απ’ όσο φαντάζεσαι. Δεν έχει σημασία που θα είσαι κατάστρωμα με φίλους. Πίστεψέ μας, θα τα εκτιμήσεις περισσότερο από ποτέ. Ένα καλό σετ ακουστικών θα σου δώσει τη δυνατότητα να απομονωθείς τη στιγμή που θες, για όσο χρειάζεσαι. Ειδικά μάλιστα αν μιλάμε για μια ποιοτική πρόταση με εξουδετέρωση θορύβου, τότε ο τρόπος με τον οποίο θα διώξει τη φασαρία από γύρω σου, είναι απλά μοναδικός. Ξέχνα λοιπόν τους ενοχλητικούς της διπλανής παρέας που έχουν βάλει τη μουσική όξω φωνή, τον Γιαννάκη που τον φωνάζει με τόσο πάθος η μαμά του εδώ και δυο ώρες και τον σκύλο που έχει βαλθεί να σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενου γαυγίσματος. Φόρα τα ακουστικά σου και αποχαιρέτα τα όλα αυτά.

Action camera

«Μα είστε σοβαροί, action camera στο καράβι»; Ναι, είμαστε απόλυτα σοβαροί και ναι, θα μας ευγνωμονείς αργότερα. Πότε αργότερα; Όταν αποφασίσεις να μαζέψεις το υλικό από τις διακοπές και να το μοντάρεις σε ένα σούπερ κλιπ για να το ανεβάσεις στα socials. Τα σκηνικά που γίνονται στο καράβι δε γίνονται αλλού. Θεωρητικά μπορείς να τα απαθανατίσεις και με το smartphone σου, όμως μία action camera θα σου δώσει φοβερές λήψεις, ομαλή εικόνα και υπέροχα χρώματα κάτω από τον καυτό ήλιο -ή κατά το γραφικό σούρουπο.

Smartwatch/smartband

Ακόμα ένα gadget που εκ πρώτης όψεως ενδεχομένως να σου φανεί αχρείαστο, ειδικά για το καράβι. Κι όμως, ο ρόλος του smartwatch ή του smartband είναι πολύ πιο σημαντικός απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Αν το ταξίδι σου είναι πολύωρο, μπορείς πάρα πολύ εύκολα να πέσεις στην παγίδα της ακινησίας. Να παραμείνεις καθιστός δηλαδή για ώρες, υποβάλλοντας το σώμα σου σε μία αχρείαστη ταλαιπωρία. Το wearable σου όμως θα φροντίσει να σε… ξεσηκώσει όταν πρέπει, θυμίζοντάς σου να σηκώνεσαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να περπατάς ώστε να ξεμουδιάσεις και συμβάλλεις στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Γιατί το ευ ζην είναι τρόπος ζωής.

Nintendo Switch

Για το τέλος αφήσαμε το πιο… παιχνιδιάρικο gadget που μπορείς να πάρεις μαζί σου. Θυμάσαι όταν ήσουν πιτσιρίκι που δεν έκανες βήμα χωρίς το Game Boy σου; Ε, τα χρόνια μπορεί να πέρασαν αλλά η NINTENDO παραμένει εδώ. Πρότασή μας; Το Nintendo Switch. Ένα υπέροχο από κάθε άποψη σύστημα που ναι μεν μπορείς να συνδέσεις και στην τηλεόρασή σου όταν γυρίσεις σπίτι, αλλά που θα χρησιμοποιήσεις και ως handheld στο καράβι και τις διακοπές. Κατέβασε τα αγαπημένα σου παιχνίδια (από Super Mario Bros. και Pokémon μέχρι Animal Crossing και Zelda) και, πίστεψέ μας, θα σε… τραβάνε για να κατέβεις απ’ το πλοίο!