Τα απαραίτητα wearables και gadgets εν όψει διακοπών

9 μήνες πριν
love you gesture

Οι διακοπές συνιστούν μία από τις πλέον περίεργες περιόδους του χρόνου. Είναι εκείνες οι βδομάδες που πολλοί… αποτάσσονται την τεχνολογία σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους, έχοντας «μπουχτίσει» από τις οθόνες που τους περιτριγυρίζουν. Και σε έναν βαθμό τους καταλαβαίνουμε, έστω κι αν αυτό εύκολα λέγεται αλλά δύσκολα πραγματοποιείται. Ακόμα κι αν σκέφτεσαι να μειώσεις πάντως τις ώρες που χαζεύεις μπροστά σε μια οθόνη, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής του κινητού σου, δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις εντελώς την τεχνολογία από τη ζωή σου: η τελευταία άλλωστε μπορεί να σου προσφέρει μία πολυσύνθετη γκάμα υπηρεσιών που ξεκινούν από την υγεία και το ευ ζην και καταλήγουν στην καθημερινή σου μετακίνηση!

Ο λόγος φυσικά για τα wearables και τα gadgets τα οποία έχουν τον τρόπο να σε διευκολύνουν ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, επιτρέποντάς σου να απολαύσεις την κάθε σου ημέρα. Δες λοιπόν αυτά που εμείς ξεχωρίσαμε και εσύ οφείλεις να εξετάσεις σοβαρά πριν φύγεις για διακοπές. Με το πρόγραμμα €πιστροφή μάλιστα που τρέχει στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βγεις διπλά κερδισμένος αφού κάνοντας τις αγορές σου μέχρι και τις 16 Ιουλίου με κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα πάρεις 10% €πιστροφή! Έχουμε και λέμε:

SAMSUNG Galaxy Watch5

Το SAMSUNG Galaxy Watch5 είναι το smartwatch που θα σου δώσει πλήρη εικόνα του οργανισμού σου ακόμα και στις διακοπές, έτσι ώστε να μην… ξεφύγεις. Με μεγάλη αυτονομία μπαταρίας έτσι ώστε να το χρησιμοποιείς χωρίς περιορισμούς και -κυρίως- το άγχος της φόρτισης, διαθέτει κομψό σχεδιασμό που του επιτρέπει να περνά απαρατήρητο. Συνεχίζει να δουλεύει ακόμα κι όταν εσύ κοιμάσαι (κάτι που λογικά στις διακοπές θα κάνεις επανειλημμένα) αξιολογώντας την ποιότητα του ύπνου σου και προσφέροντάς σου συμβουλές για ακόμα πιο αποτελεσματική ξεκούραση. Ο αισθητήρας SAMSUNG BioActive είναι 3-σε-1 αφού συνδυάζει οπτικό αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος και αισθητήρα ανάλυσης βιοηλεκτρικής αντίστασης. Μετρά με απόλυτη ακρίβεια κάθε σου βήμα, ενθαρρύνοντάς σε να παραμείνεις active καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σου, ενώ καταγράφει πάνω από 90 διαφορετικά ήδη ασκήσεων, για να επιδοθείς με άνεση σε όποιο extreme sport θελήσεις. Θυμάσαι τι είπαμε πιο πάνω για τη μπαταρία; Ε λοιπόν, η μπαταρία του δεν είναι απλά μεγαλύτερη αλλά φορτίζει κιόλας σε χρόνο μηδέν: για την ακρίβεια, φτάνει από το μηδέν στο 45% μέσα σε μόλις 30 λεπτά, έτσι ώστε ακόμα κι όταν έχει αδειάσει, να μη χρειάζεται να περιμένεις άσκοπα. Η οθόνη από ζαφείρι, τέλος, είναι σκέτο κομψοτέχνημα, ούσα πολύ πιο ανθεκτική απ’ ό,τι θα περίμενες.

APPLE Watch Series 8

Το APPLE Watch Series 8 διαθέτει λειτουργία προσδιορισμού θερμοκρασίας που του επιτρέπει να προσφέρει ακόμα περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση του γυναικείου οργανισμού. Η ανίχνευση πτώσης εγγυάται πως θα έχεις βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενώ η προηγμένη λειτουργία παρακολούθησης και αξιολόγησης ύπνου, θα σου χαρίσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που ξεκουράζεσαι -κάτι που στις διακοπές σου, όσο να ‘ναι, θα έχεις ανάγκη. Σχεδιαστικά, το APPLE Watch Series 8 διαθέτει πολύ πιο λεπτό πλαίσιο οθόνης, η οποία είναι always-on και ελαφρώς κυρτή για ένα πιο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα. Με σπουδαία αντοχή σε χτυπήματα, νερό (αδιάβροχο με πιστοποίηση WR50) και σκόνη (IP6X), αντέχει στη σκληρή καθημερινή χρήση. Είναι εξοπλισμένο με προηγμένους αισθητήρες που του επιτρέπουν να σε «διαβάζει» καλύτερα, πραγματοποιώντας παράλληλα ηλεκτροκαρδιογράφημα και μετρήσεις SpO2 όποτε του ζητήσεις. Στα παραπάνω πρόσθεσε την εντυπωσιακή ευελιξία της εφαρμογής Workout που θα αναλάβει να καταγράψει κάθε σου δραστηριότητα, παρουσιάζοντάς σου μάλιστα εις βάθος αναλύσεις μέσω του Workout Views και έχεις το απόλυτο wearable.

SAMSUNG Galaxy Watch5 Pro

Αν θες μία πραγματικά premium πρόταση, τότε το Galaxy Watch5 Pro της SAMSUNG είναι ό,τι πρέπει για ‘σένα. Σχεδιασμένο για τους λάτρεις της περιπέτειας, διαθέτει κάσα τιτανίου και κρύσταλλο οθόνης από ζαφείρι που του επιτρέπουν να αντέχει κάθε είδους φθορά. Με υπέροχο design ώστε να σε πλαισιώνει ακόμα και στις πιο επίσημες εμφανίσεις σου, είναι αδιάβροχο ώστε να μην το βγάζεις ούτε στις καταδύσεις. Θα έχεις τη δυνατότητα να εισάγεις τις διαδρομές σου σε φορμά GPX από το smartphone σου, ενώ χάρη στο Track Back και την πλοήγηση βήμα προς βήμα, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα να βρεις τον δρόμο πίσω προς το σημείο απ’ όπου ξεκίνησες, είτε είσαι πεζός, είτε κάνεις ποδήλατο -και μάλιστα δίχως να χρειάζεσαι το smartphone σου. Με μπαταρία 590 mAh, τη μεγαλύτερη σε wearable της SAMSUNG, θα σου επιτρέψει να θέσεις και να κυνηγήσεις στόχους που σχετίζονται με την καθημερινή σου άσκηση. Παρακολούθησε την κατάσταση του οργανισμού σου μέσα από μια σειρά δεικτών και υιοθέτησε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μετρώντας βήματα, θερμίδες και κάθε φυσική δραστηριότητα, ακόμα και την ποιότητα του ύπνου σου. Προσάρμοσε την εμφάνιση του ρολογιού με βάση τις προτιμήσεις σου και τις πληροφορίες που θες να εμφανίζονται ανά πάσα στιγμή στην οθόνη και κάνε το Watch5 Pro σου μοναδικό όσο κι εσύ!

XIAOMI Electric Scooter 4

Στην αρχή του κειμένου δε μιλήσαμε μόνο για wearables αλλά αναφερθήκαμε και σε gadgets. Ένα τέτοιο είναι το XIAOMI Electric Scooter 4 και εσύ που αναρωτιέσαι «μα καλά, πατίνι θα πάρω στις διακοπές», πίστεψέ μας, έχεις πολλούς λόγους για να το κάνεις. Κατ’ αρχάς διπλώνει με μία κίνηση και ζυγίζει μόλις 17.2 κιλά, έτσι ώστε να καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και να μεταφέρεται χωρίς πρόβλημα. Το τελευταίο που θες άλλωστε στις διακοπές, είναι να πρέπει να πάρεις το αυτοκίνητο για σύντομες, τοπικές μετακινήσεις. Ένα ηλεκτρικό πατίνι όμως όπως αυτό της XIAOMI, θα σου επιτρέψει να μετακινηθείς γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Διαθέτει ελαστικά χωρίς σαμπρέλα για να μην έχεις να ανησυχείς για τυχόν κλαταρίσματα.

Είναι 10 ιντσών προσφέροντας καλύτερη πρόσφυση σε άσφαλτο και χώμα ενώ πλαισιώνονται από εμπρόσθιο φρένο με E-ABS και οπίσθιο με ταμπούρο. Ο κινητήρας είναι στα 600 W, επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ/ώρα και έχοντας δυνατότητα κίνησης σε δρόμο με κλίση έως 16%. Η δε μπαταρία, χάρη στο έξυπνο σύστημα διαχείρισης, προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 30 χιλιόμετρα, για να τη φορτίζεις μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται. Το scooter μάλιστα συνοδεύεται από το app της XIAOMI που θα δώσει άλλη αίσθηση στην εμπειρία χρήσης του.