Τα gadgets που πρέπει να έχουμε μαζί μας σε μία συναυλία

1 έτος πριν
concert

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του οι αναρίθμητες συναυλίες που διοργανώνονται σε πάρκα, πλατείες, στάδια, θέατρα, clubs, παραλίες και κάθε λογής venues ανά την Ελλάδα. Με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο άλλωστε, ο καιρός αποτελεί σύμμαχο των φίλων της μουσικής που περιμένουν να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Ακόμα και τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής άλλωστε, δεν παραλείπουν να κάνουν την… παραδοσιακή τους στάση στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Το μόνο εύκολο λοιπόν το καλοκαίρι, είναι να βρεις live για να πας -δεν υπάρχει μέρα που να μη διοργανώνεται κάτι! Πόσο καλά εξοπλισμένος είσαι όμως γι’ αυτό; Η σωστή η συναυλία χρειάζεται και τα κατάλληλα gadgets, έτσι ώστε να την απολαύσεις όπως πρέπει και κυρίως δίχως να σου λείψει τίποτα. Είσαι σίγουρος ότι τα γνωρίζεις; Τι θα ‘λεγες να τους ρίχναμε μια ματιά, έτσι, για να βεβαιωθείς ότι δε σου λείπει τίποτα εν όψει καλοκαιριού; Για πάμε να δούμε τα «must» gadgets που ξεχωρίσαμε για ‘σένα και θα τα βρεις στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το germanos.gr.

Selfie sticks

Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση ο λόγος για τον οποίο το selfie stick είναι απαραίτητο σε μία συναυλία, έτσι; Το αγαπημένο σου συγκρότημα τα δίνει όλα on stage παίζοντας «το κομμάτι σου». Η στιγμή είναι ιερή και τι πιο λογικό από το να την αποτυπώσεις και να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social; Το πρόβλημα σε όλο αυτό, είναι πως κρατώντας το κινητό στο χέρι σου, η μπροστινή του κάμερα το πολύ-πολύ να «γράψει» εσένα και τα κεφάλια των μπροστινών σου. Κρίμα δεν είναι; Το selfie stick όμως μπορεί να σώσει την κατάσταση. Είναι πτυσσόμενο οπότε δεν καταλαμβάνει χώρο. Μπορείς να το βάλεις από την τσάντα ως την τσέπη σου και να το χρησιμοποιήσεις τη στιγμή που θες. Άσε που θα σε βολέψει αφάνταστα σε εκδρομές και διακοπές. Με αυτό κατά νου, εμείς σου προτείνουμε το πακέτο της SEAWAG που περιλαμβάνει εκτός από selfie stick, αδιάβροχη θήκη με περιβραχιόνιο, βάση ποδηλάτου και αδιάβροχο σακίδιο 15 λίτρων. Πίστεψέ μας, εν όψει καλοκαιριού δε θα βρεις πληρέστερη πρόταση!

Powerbanks

Το πρόβλημα με το smartphone σου είναι πως εκεί που νομίζεις ότι η μπαταρία του αρκεί για ώρες ακόμα, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την ένδειξη του 20%. Ακόμα κι αν φύγεις από το σπίτι με τη συσκευή σου πλήρως φορτισμένη, κάτι το TikTok, κάτι το Instagram και κάτι το Spotify στη διαδρομή, είναι ικανά να σε αναγκάσουν να μπεις στο venue με τη στάθμη της μπαταρίας της λίγο πάνω απ’ το μισό. Πρόβλημα. Δύο-τρία βίντεο να γράψεις και μερικά posts να ανεβάσεις, ε, δε θέλει και πολύ το smartphone σου να βρεθεί προ κατάρρευσης. Και στην εποχή που όλα (ανέπαφες πληρωμές, ταυτοποίηση και επίδειξη πιστοποιητικών COVID, κλήση ταξί, επικοινωνία κ.α.) γίνονται μέσω αυτού, κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με… καταστροφή. Πώς θα το γλιτώσεις όλο αυτό; Μα πολύ απλά φροντίζοντας να προμηθευτείς το κατάλληλο powerbank. Δε χρειάζεται κάτι μεγάλο: το CELLY ENERGY ή το RIVAPOWER των 5000 mAh αρκούν για να φορτίσουν πλήρως τη συσκευή σου. Χωρούν στην τσέπη σου, ζυγίζουν ελάχιστα και θα σου επιτρέψουν να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου όπως και για όσο θες!

Cameras

Παρ’ ότι το smartphone αρκεί για να απαθανατίσει τις σημαντικότερες στιγμές σου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας ενδεχομένως να τα βρει… μπαστούνια. Κάτι ο ιδιαίτερος φωτισμός, κάτι ο κόσμος και κάτι εσύ που «χτυπιέσαι» πάνω-κάτω, θα επηρεάσουν τις λήψεις σου με αποτέλεσμα τα κλιπ σου να μην έχουν την ποιότητα που θα περίμενες. Η λύση είναι μία: action cameras. Είναι φτιαγμένες για καταστάσεις σαν κι αυτή, έχοντας την ικανότητα να καταγράφουν ομαλή εικόνα ακόμα κι όταν η δράση εξελίσσεται ακατάπαυστα. Οι μπαταρίες τους είναι μεγάλης χωρητικότητας ενώ εναλλάσσονται με μια κίνηση. Με την προσθήκη μίας κάρτας μνήμης θα έχεις τον χώρο που χρειάζεσαι για να γράψεις όσο μεγάλα βίντεο θες ενώ μπορείς να τις προσαρμόσεις επάνω σου -αν δε θες να τις κρατάς- για ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Σε αυτά πρόσθεσε τη δυνατότητα καταγραφής κρυστάλλινου ήχου και εικόνας υψηλής ανάλυσης σε μεγάλο αριθμό fps και δε θες τίποτε άλλο! Για κάτι οικονομικό μπορείς να προτιμήσεις την XIAOMI Mi 4K, εναλλακτικά η ακριβότερη GOPRO HERO10 Black είναι ό,τι καλύτερο θα βρεις στην αγορά.

Smartwatches

Καλό το smartphone, σχεδόν απαραίτητο το ανέβασμα reels σε Instagram, Facebook και Tiktok, όμως υπάρχουν κι εκείνες οι στιγμές που θες να αφεθείς στη μαγεία του κομματιού χωρίς περισπασμούς. Τότε είναι που το smartphone μπαίνει στην τσέπη κι εσύ παραδίνεσαι άνευ όρων στην ερμηνεία. Η ζωή όμως συνεχίζεται και μαζί της, τα μηνύματα από φίλους και οι ειδοποιήσεις από κάθε λογής app που βρίσκεται εγκατεστημένο στη συσκευή σου -από τις προσφορές της ημέρας στα delivery, μέχρι την πορεία των crypto που παρακολουθείς στενά. Αμαρτία δεν είναι σε κάθε δόνηση του smartphone σου λοιπόν να το βγάζεις από την τσέπη μόνο και μόνο για να ελέγξεις την οθόνη του και να το αφήσεις ξανά; Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις το ίδιο με ένα ελαφρύ τίναγμα του καρπού σου χάρη στο smartwatch σου. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των smartwatches, βλέπεις, είναι η δυνατότητά τους να προβάλλουν ειδοποιήσεις apps από το smartphone σου, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να ασχολείσαι μαζί του. Επίλεξε το smartwatch που σου ταιριάζει (δες οπωσδήποτε τις προτάσεις της GARMIN, της HUAWEI και της APPLE) και είσαι έτοιμος!

Scooters

Μα… scooter σε συναυλία; Μάλιστα! Scooter σε συναυλία! Πριν βιαστείς να απορρίψεις την ιδέα, σκέψου το. Είναι αναδιπλούμενο και ζυγίζει ελάχιστα έτσι ώστε να το μεταφέρεις άνετα. Καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και ως εκ τούτου απλά θα το αφήσεις δίπλα σου. Η μπαταρία του του εξασφαλίζει σπουδαία αυτονομία έτσι ώστε να σε μεταφέρει με ασφάλεια από και προς το venue. Και το κυριότερο; Δε θα χρειαστεί να χάσεις ώρες επί ωρών περιμένοντας μετρό ή λεωφορείο και επιπλέον να στοιβαχτείς με τόσο άλλο κόσμο που -αναγκαστικά- θα χρησιμοποιήσει το ίδιο μέσο μεταφοράς για να μετακινηθεί. Με το πατίνι σου θα είσαι σε θέση να πας σε χρόνο μηδέν στα live του καλοκαιριού και εν συνεχεία να βρεθείς με την παρέα σου, δίχως να πρέπει να καταστρώσεις ολόκληρο σχέδιο εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια. To XIAOMI Mi Electric Scooter 3 είναι μία αξιόλογη επιλογή με εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης, διαφορετικά μπορείς να δεις το DUCATI Scrambler Cross-E στη high-end κατηγορία.