Τα καλύτερα αξεσουάρ για smartphone και tablet!

2 έτη πριν
αξεσουάρ smartphone

Έχεις smartphone μιας εκ των Apple, Samsung, Huawei ή Xiaomi; Μήπως κάποιο tablet; Τότε μπορείς να τα εξοπλίσεις με εκπληκτικά αξεσουάρ που θα βοηθήσουν την καθημερινότητά σου με διάφορους τρόπους, είτε προστατεύοντας τη συσκευή είτε προσφέροντας ευκολίες στη χρήση είτε εξασφαλίζοντας πως δε θα μείνεις ποτέ χωρίς μπαταρία. Οι λύσεις είναι πολλές και πολυποίκιλες, οπότε ας δούμε τι προσφέρει η κάθε εταιρεία και πώς μπορείς να το εκμεταλλευτείς. 

Μπες στο σύμπαν της Apple!

Η Apple προσφέρει πλήθος συσκευών σε κάθε κατηγορία κι αντίστοιχα φροντίζει να παρέχει επιλογές σε κάθε κομμάτι που μπορεί οι χρήστες να βρουν χρήσιμο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον ήχο, τη φόρτιση, την προστασία αλλά και την εργονομία μιας συσκευής που είναι εφικτό να εμπλουτιστεί με το κατάλληλο αξεσουάρ.

Καταρχάς, μια universal επιλογή για iPhones, iPads και MacBooks είναι τα Apple AirPods, τα ασύρματα ακουστικά που μπορείς να χρησιμοποιείς όλη τη μέρα για μουσική και κλήσεις. Είναι εξαιρετικά ελαφριά κι άνετα στο αυτί χωρίς να εισέρχονται στο εσωτερικό του, κάτι που αρκετοί προτιμούν, οπότε δεν χάνεις την επαφή με το περιβάλλον όταν ακούς όμως δε γίνονται θυσίες στην ποιότητα ήχου. 

Το κομμάτι της αυτονομίας είναι επίσης πολύ σημαντικό για πολλούς, ειδικά όσους χρησιμοποιούν πολύ το κινητό τους, οπότε ένας φορτιστής Apple των 20W θα φροντίσει το iPhone σου να φορτίζει όσο ταχύτερα γίνεται για να αναπληρώνεις τη χαμένη ενέργεια σε λίγο χρόνο και να έχεις πάλι την ελευθερία να κυκλοφορείς και να χρησιμοποιείς το κινητό σου χωρίς φόβο για τη μπαταρία.
Αντίστοιχα, αν έχεις ένα iPhone 12 ή iPhone 13 τότε μπορείς να αποκτήσεις έναν ασύρματο φορτιστή Apple MagSafe στον οποίο απλώς ακουμπάς τη συσκευή σου και φορτίζει, οπότε όταν δεν το χρησιμοποιείς ενεργά κι απλά το ακουμπάς σε ένα τραπέζι, γιατί να μη φορτίζει παράλληλα; Αν έχεις κι ένα Apple Watch, τότε προτίμησε τον φορτιστή Apple Duo που μπορεί να φορτίσει παράλληλα και το iPhone σου αλλά και το Apple Watch σου ασύρματα, έχοντας δύο θέσεις φόρτισης.

Στο κομμάτι της ασφάλειας και προστασίας, μπορείς φυσικά να προμηθευτείς την κατάλληλη θήκη για τη συσκευή σου μέσα από μια τεράστια γκάμα σε χρώματα, υλικά και σχέδια. Εστιάζοντας λίγο περισσότερο στην ασφάλεια με κάτι ιδιαίτερο, μπορείς να αποκτήσεις ένα Apple AirTag, μια μικροσκοπική συσκευή που μπορείς να βάλεις στα κλειδιά, στην τσάντα σου ή οπουδήποτε αλλού και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις στο iPhone σου όταν απομακρύνεται από εσένα ή όταν τα αναζητάς και δεν τα βρίσκεις εύκολα.

Για τους κατόχους iPad, η προσθήκη ενός Apple Pencil είναι εξαιρετική ιδέα για ευκολότερες χειρόγραφες σημειώσεις, δημιουργία σκίτσων ή επεξεργασία φωτογραφιών και πολλά ακόμη, με την ευκολία που προσφέρει μια γραφίδα. Κι αν έχεις ένα iPad Pro, τότε μπορείς να το συνδυάσεις με μια θήκη Apple Magic Keyboard που προστατεύει τη συσκευή σου και παράλληλα προσφέρει ένα άνετο πληκτρολόγιο για να τη μετατρέψεις σε ένα λεπτό κι ελαφρύ laptop

Γνώρισε τον γαλαξία της Samsung!

Όπως υπάρχουν διάφορες σειρές συσκευών Samsung Galaxy, έτσι υπάρχουν και πολλά χρήσιμα αξεσουάρ που μπορείς να συνδυάσεις με αυτές. Η πιο εύκολη επιλογή είναι τα Samsung Galaxy Buds, συγκεκριμένα τα τρία μοντέλα Samsung Galaxy Buds2, Samsung Galaxy Buds Pro και Samsung Galaxy Buds Live. Τα δύο πρώτα είναι υψηλής ποιότητας in-ear ακουστικά που προσφέρουν δυνατό μπάσο, υψηλή ένταση και ποιοτικό ήχο για μουσική, παιχνίδι και κλήσεις συνδυαστικά με τα πολλαπλά μικρόφωνα και τη λειτουργία αφαίρεσης θορύβων. Το τρίτο μοντέλο είναι ανοιχτού τύπου, δηλαδή δεν μπαίνει στο εσωτερικό του αυτιού, όμως ο πρωτότυπος σχεδιασμός του φροντίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο κι έτσι θα απολαμβάνεις εξίσου ποιοτικό ήχο. Με λίγα λόγια, αν ψάχνεις κάτι εξαιρετικό και πλήρες στο κομμάτι του ήχου, τότε μία από τις διαθέσιμες επιλογές σε Galaxy Buds θα σε καλύψουν.
 

Μετά, έρχεται το κομμάτι της αυτονομίας και φόρτισης, όπου υπάρχουν φορτιστές και ταχυφορτιστές έως και 25W, ενώ μπορείς επίσης να αποκτήσεις ένα φορτιστή αυτοκινήτου για να φορτίζεις τη συσκευή σου ακόμη κι αν είσαι συχνά μακριά από πρίζα. Για κάτι πιο χαλαρό στη χρήση αλλά εξίσου χρήσιμο, προτίμησε το Samsung P2400 Charging Pad, τον ασύρματο φορτιστή όπου απλώς ακουμπάς το κινητό ή τα Galaxy Buds σου και φορτίζουν όσο δεν τα χρησιμοποιείς.


Αν έχεις στην κατοχή σου ένα από τα νεότερα Samsung Galaxy Tab S, τότε μια καλή επιλογή θα ήταν το Samsung S Pen για να μπορείς να σχεδιάζεις, να κρατάς σημειώσεις με το χέρι ή γενικότερα να χρησιμοποιείς το tablet σου με τη γραφίδα και για να κάνεις ευκολότερη τη χρήση της ή να «ξεκλειδώσεις» νέες δυνατότητες. Παρομοίως, οι θήκες Samsung Keyboard Cover προσθέτουν πληκτρολόγιο και touchpad στο tablet σου για να το κάνεις πρακτικά ίδιο με ένα laptop, ενώ φυσικά υπάρχει μια τεράστια γκάμα θηκών για να βρεις την ιδανική όποια συσκευή κι αν έχεις. 

Ο κόσμος της Huawei σε περιμένει!

Αν λατρεύεις τη μουσική, τότε τα Huawei FreeBuds είναι μια εύκολη επιλογή για εσένα. Συγκεκριμένα, τα πλήρως Huawei FreeBuds 4 και 4i προτείνονται για πιο απλή καθημερινή χρήση που περιλαμβάνει μουσική και κλήσεις, ενώ τα Huawei FreeBuds Pro αποτελούν πιο premium πρόταση για τους λάτρεις της μουσικής χωρίς να υστερούν στο κομμάτι του μικροφώνου. Αν ψάχνεις κάτι στιλάτο και πρωτότυπο, τότε σίγουρα μην προσπεράσεις τα Huawei FreeBuds Lipstick που έρχονται σε θήκη που μοιάζει με κραγιόν, ενώ η ακουστική τους ποιότητα παραμένει υψηλή.
 

Θέλεις όσα ακούς να τα απολαμβάνουν και οι γύρω σου; Τότε το Huawei Sound Joy είναι το Bluetooth ηχείο που πρέπει να συνοδεύει το κινητό σου, ένα ισχυρό φορητό ηχείο σύστημα δύο ηχείων, τριπλό μικρόφωνο, τεράστια αυτονομία και αδιάβροχη προστασία. Με λίγα λόγια, όσα χρειάζεσαι για να το χρησιμοποιείς χειμώνα-καλοκαίρι όπου κι αν βρίσκεσαι, για μουσική αλλά και κλήσεις, με εξίσου υψηλή ποιότητα.


Όποια κι αν είναι η συσκευή Huawei που έχεις, ένα από τα powerbanks της εταιρείας -που φτάνουν τα 10,000mAh- πιθανότατα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σου αφού σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εγγυηθεί ακόμη και δύο πλήρεις φορτίσεις. Επομένως, αν βρίσκεσαι διαρκώς εκτός σπιτιού ή γραφείου και χρειάζεται να φορτίσεις, ένα powerbank θα σου έλυνε τα χέρια.
Τέλος, για τα Huawei MatePad tablets ένα εξαιρετικό συμπληρωματικό αξεσουάρ είναι το Huawei M-Pen, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να εισάγεις μια έξυπνη γραφίδα σε οτιδήποτε κάνεις, από σημειώσεις έως ζωγραφιές και απλή λειτουργία της συσκευής. Σε μια μεγάλη οθόνη κι ένα tablet με πολλές δυνατότητες, μια τέτοια προσθήκη είναι ίσως η ιδανική για να μεταμορφώσεις την καθημερινή εμπειρία σου.

Ταξίδεψε στον… πλανήτη Xiaomi!

Όπως στις διάφορες συσκευές της, έτσι και στα αξεσουάρ η Xiaomi προσφέρει ποικιλία επιλογών. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα οικονομικά, ενσύρματα ακουστικά Xiaomi Mi Basic που βολεύουν σε πλήθος περιπτώσεων αλλά για κάτι ανώτερο, τα πλήρως ασύρματα Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic συνδυάζουν έξοχο design με πρακτικότητα, χρήσιμες λειτουργίες και ποιοτικό ήχο σε κλήσεις και μουσική. Βεβαίως, τα Xiaomi Redmi Buds 3 ακολουθούν ίδια φιλοσοφία όμως πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα σε κάθε τομέα και τα Xiaomi Redmi Buds 3 Pro αλλάζουν σχεδιασμό και γίνονται in-ear buds, προσφέροντας καλύτερη απόδοση ήχου σε κάθε τομέα.

Εξίσου δημοφιλή είναι τα powerbanks της εταιρείας, με ιδανική πρόταση το Xiaomi Mi 3 Ultra Compact powerbank των 10,000mAh και ισχύ 22.5W που προσφέρει ταχεία φόρτιση όπως θα είχες και με έναν οικιακό φορτιστή στην πρίζα – με τη διαφορά ότι το powerbank είναι παντού μαζί σου. Υπάρχουν και powerbanks που φτάνουν τα 20,000mAh σε περίπτωση που θέλεις ακόμη περισσότερη αποθηκευμένη ενέργεια για περισσότερες φορτίσεις.

Κάτι άλλο που δύσκολα θα βρεις αλλού, είναι ο ασύρματος φορτιστής Xiaomi Mi 80W, που πέραν του ότι παρέχει ασύλληπτα γρήγορη ασύρματη φόρτιση (κάτι πολύ δύσκολο και σπάνιο) έχει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης για να αποβάλλει τη θερμότητα και να μην βρίσκεται ποτέ σε κίνδυνο το κινητό ή ο φορτιστής.