Τα καλύτερα και ακριβότερα δώρα για gamers

2 έτη πριν
Gaming δώρα

Οι gamers συνιστούν ένα ιδιαίτερο κοινό. Το αγαπημένο τους χόμπι, βλέπεις, παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους, κάτι που μπορείς κάλλιστα να εκμεταλλευτείς εν όψει Χριστουγέννων. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δώσεις χαρά σε έναν gamer από το κατάλληλο δώρο, αρκεί τουλάχιστον να ξέρεις πού πρέπει να κοιτάξεις. Για ‘σένα που δε λογαριάζεις το χρήμα για τα μάτια του αγαπημένου σου gamer, όποιος κι αν είναι αυτός (το παιδί, ο αδελφός, η αδελφή, το άλλο σου μισό -δεν έχει σημασία, όλους τους αγαπάμε το ίδιο), ψάξαμε και βρήκαμε ό,τι πιο εκλεκτό κυκλοφορεί στην αγορά του gaming στοιχίζοντας από €250 και πάνω.

Εννοείται πως θα το βρεις στα καταστήματα της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το germanos.gr (στην ανταγωνιστικότερη τιμή και με άτοκες δόσεις) γι’ αυτό μη χάνεις χρόνο: τα Χριστούγεννα άλλωστε πλησιάζουν απειλητικά!

Nintendo Switch Lite

Πιο πάνω αναφερθήκαμε στο Nintendo Switch. Θα πρέπει να ξέρεις όμως πως το σύστημα της Ninty έρχεται και σε μία δεύτερη, lite έκδοση. Το Nintendo Switch Lite διαθέτει πιο συμπαγές design, όντας τέλειο για τα ακόμα πιο μικρά παιδικά χεράκια αλλά και όσους μετακινούνται συχνά και ως εκ τούτου αναζητούν κάτι πιο φορητό. Τα Joy Con δεν είναι αποσπώμενα, η οθόνη είναι στις 5,5 ίντσες (αντί για τις 6,2) ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης σε τηλεόραση. Το Switch Lite ωστόσο είναι ελαφρύτερο, μικρότερο σε διαστάσεις και φθηνότερο. Αν είσαι τύπος λοιπόν που κυκλοφορεί πολύ και αρέσκεσαι να παίζεις καθ’ οδόν τα αγαπημένα σου παιχνίδια, από Skyrim, Doom και Fortnite, μέχρι Mario Kart, The Legend of Zelda και Metroid, εδώ είσαι!

Xbox Series S

Το Xbox Series S αποτελεί την εντυπωσιακότερη next-gen κονσόλα και υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτός. Σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με τα Xbox Series X και PS5, δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του gaming να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς χωρίς να χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Με άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά, προσφέρει υπέροχα γραφικά στα 1440p με υποστήριξη HDR και ρυθμό ανανέωσης έως και 120 καρέ/δευτερόλεπτο, ενώ χάρη στον οκταπύρηνο επεξεργαστή, τα 10 GB RAM και τον custom SSD τρέχει κάθε τίτλο στη στιγμή ελαχιστοποιώντας τα loading times. Κομψό και αθόρυβο, έρχεται χωρίς μονάδα οπτικού δίσκου με το Game Pass να αναλαμβάνει να αναπληρώσει το όποιο κενό, σερβίροντάς σου σε μηνιαία βάση εκατοντάδες παιχνίδια.

PlayStation VR Mega Pack V3

Το PlayStation VR Mega Pack V3 είναι ό,τι χρειάζεται ο ενθουσιώδης gamer για να κάνει τα πρώτα του βήματα στον μαγικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Πρόκειται για το απόλυτο πακέτο, αφού περιλαμβάνει πέραν του ίδιου του VR headset, τη νέα PlayStation Camera καθώς επίσης και πέντε παιχνίδια με τη μορφή κωδικών -τα Astro Bot Rescue Mission, Everybody’s Golf VR, Moss, Blood & Truth και PlayStation VR Worlds. Σύνδεσε την κάμερα στην κονσόλα σου (υποστηρίζονται τόσο PS4, όσο και PS5), φόρα το headset με την OLED των 5,7 ιντσών (Full HD ανάλυσης, έως και τα 120 fps) και άφησε το VR σε συνδυασμό με τη 3D τεχνολογία ήχου να σου προσφέρουν τη ρεαλιστικότερη εμπειρία gameplay που είχες ποτέ.

Nintendo Switch

Αν σκέφτεσαι την αγορά ενός Nintendo Switch, συγχαρητήρια: το υβριδικό σύστημα της Nintendo είναι μακράν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις. Η ειδοποιός διαφοράς της συγκεκριμένης κονσόλας, βλέπεις, σε σχέση με όλες τις άλλες που θα βρεις στην αγορά είναι πως προσφέρει στον παίκτη τη δυνατότητα να ξεκινήσει το παιχνίδι του στην τηλεόραση, συνεχίζοντας στον δρόμο, τα μέσα μεταφοράς, το γραφείο, το εξοχικό. Χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο σύστημα ψυχαγωγίας αλλά και handheld, δίνοντας πρόσβαση σε μία εντυπωσιακή βιβλιοθήκη αποκλειστικοτήτων και τίτλων τρίτων εταιρειών για όλες τις ηλικίες. Μην ξεχνάς άλλωστε πως η Nintendo διαθέτει την πλέον εμβληματική γκάμα first-party παιχνιδιών με franchises όπως Pokemon, Super Smash Bros., The Legend of Zelda, Mario Kart, Animal Crossing, Metroid και τόσα άλλα.

PS5/PS5 Digital Edition

Αυτό που γίνεται με το PS5 δεν έχει προηγούμενο. Η κονσόλα της Sony έχει εξελιχθεί στο αντικείμενο του πόθου κάθε λάτρη του gaming και φίλου της τεχνολογίας. Η ζήτηση γι’ αυτή είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και σήμερα, έναν και πλέον χρόνο μετά την κυκλοφορία της, το να καταφέρεις να την κάνεις δικιά σου ισοδυναμεί με ένα μικρό… θαύμα! Ένα πανέμορφο σύστημα με «τρομακτικά» τεχνικά χαρακτηριστικά από τα οποία ξεχωρίζει ο ταχύτατος SSD δίσκος των 825 GB που θα σου χαρίσει τις πιο άμεσες εμπειρίες gameplay που είχες ποτέ -με μηδενικούς χρόνους φόρτισης! Σε αυτά πρόσθεσε τα υπέροχα, 4K γραφικά και βέβαια όλα τα blockbusters της Sony (βλ. Gran Turismo, Ghost of Tsushima, Horizon, God of War κ.α.) και έχεις το απόλυτο gaming σύστημα!

Xbox Series X

Αν αναζητάς την ισχυρότερη κονσόλα όλων των εποχών, τότε μην πας μακριά: το Xbox Series X είναι ό,τι πιο δυνατό έχουμε δει ποτέ στα χρονικά του gaming! Με οκταπύρηνο επεξεργαστή της AMD στα 3,8 GHz, 16 GB ταχύτατης GDDR6 RAM, γραφικά αρχιτεκτονικής RDNA 2 (επίσης της AMD) με απόδοση -κρατήσου- 12,15 TFLOP και SSD δίσκο χωρητικότητας 1 TB, θα είναι σε θέση να σου χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις σε 4K ανάλυση. Παίξε ό,τι καλύτερο έχουν να σου προσφέρουν τα στούντιο της Microsoft και τρίτες εταιρείες σε εκπληκτικό frame rate, με κρυστάλλινα γραφικά και μοναδική ατμόσφαιρα, απόρροια των τεχνολογιών Dolby Vision και Dolby Atmos. Α, και μην ξεχνιόμαστε: με το Game Pass θα έχεις πιο πολλά παιχνίδια απ’ όσα προλαβαίνεις να παίξεις! Αν ψάχνετε για προβλήματα, υπάρχει μόνο ένα, η διαθεσιμότητά της κονσόλας αφού αποτελεί ένα από τα πιο hot gadgets της αγοράς από την 1η μέρα κυκλοφορίας της.