Τα «must» Gadget & Αξεσουάρ για σούπερ τριήμερα!

1 έτος πριν
2 people sitting on a car and chilling

Το καλοκαίρι πέρασε και το μόνο που έχει απομείνει να σου θυμίζει τις επικές διακοπές σου, είναι οι φωτογραφίες που χαζεύεις πού και πού στη μνήμη του smartphone σου. Μη στεναχωριέσαι όμως: το φθινόπωρο είναι εδώ και φέρνει μαζί του τα τριήμερα! Οι απόλυτες αφορμές για μίνι εξορμήσεις από την πόλη σε βουνά, χωριά και γενικώς εξοχές, τα τριήμερα θα σου επιτρέψουν να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο budget. Τέλεια για ‘σένα που σου ‘χουν μείνει… ίχνη αδείας για να βγάλεις τη χρονιά, θα τα απολαύσεις ακόμα περισσότερο με το έτερον ήμισυ ή εκλεκτή -και κατά προτίμηση ολιγομελή- παρέα.

Τα του προορισμού, των δραστηριοτήτων και της διαμονής της επόμενης εξόρμησής σου λοιπόν τα αφήνουμε σε ‘σένα, με την αρχή να γίνεται με το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Εμείς θα ασχοληθούμε με τον εξοπλισμό, τα απαραίτητα αντικείμενα τεχνολογίας δηλαδή που καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου έτσι ώστε να περάσεις «ζάχαρη», εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τον χρόνο σου. Δες λοιπόν τη λίστα και τις προτάσεις που ακολουθούν και έλα χωρίς να χάσεις χρόνο στα καταστήματα του δικτύου ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή μπες στο germanos.gr για να εφοδιαστείς όπως πρέπει (και πάντα με τις καλύτερες τιμές της αγοράς) πριν φύγεις από το σπίτι.

Powerbank

Το powerbank είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα αξεσουάρ, όχι μόνο για τα τριήμερά σου αλλά… κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι! Ακόμα και τα powerbanks μεγάλης χωρητικότητας (10.000 mAh και άνω δηλαδή) έχουν συμπαγή σχεδιασμό και χαμηλό βάρος, έτσι ώστε να χωρούν δίχως πρόβλημα στην τσάντα σου, κάνοντας το «άγχος» της εύρεσης πρίζας και φορτιστή, παρελθόν. Διάλεξε μοντέλο κατασκευαστή εγνωσμένης αξίας ενώ αν συνηθίζεις να κυκλοφορείς με περισσότερες από μία συσκευές (π.χ. smartphone, tablet, ακουστικά) καλό θα ήταν η επιλογή σου να διαθέτει τουλάχιστον δύο θύρες φόρτισης για να μη χάνεις τον χρόνο σου περιμένοντας.

Μιλώντας για powerbanks δε γίνεται να μη σου προτείνουμε το BELKIN Boost Charge 15W. Με χωρητικότητα 20.000 mAh, πρόκειται για τον… πρωταθλητή των powerbanks αφού θα καλύψει τις ανάγκες φόρτισης των συσκευών που χρησιμοποιείς και με το παραπάνω! Διατίθεται σε μπλε, ροζ και μαύρο και είναι εξοπλισμένο με δύο εξόδους USB Type-A και μία USB Type-C για ταυτόχρονη φόρτιση έως και τριών συσκευών. Υποστηρίζει ταχεία φόρτιση και φέρει ειδική ένδειξη LED για να ξέρεις τη στάθμη της μπαταρίας του.

Φορτιστής & βάση αυτοκινήτου

Το τριήμερο περιλαμβάνει αν μη τι άλλο και λίγη (ή… λίγη περισσότερη, ανάλογα με τον προορισμό σου) οδήγηση. Τι πιο αποτελεσματικό λοιπόν, ενώ εσύ οδηγείς, το πολύτιμό σου smartphone να φορτίζει; Άσε που το πιθανότερο είναι πως παράλληλα θα εκτελεί και χρέη πλοηγού, αναλαμβάνοντας να σε καθοδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σου. Ως εκ τούτου, προτίμησε να συνδυάσεις τον φορτιστή αυτοκινήτου με μία βάση για το όχημά σου. Το μεγάλο πλεονέκτημα της τελευταίας είναι ότι χάρη στο ειδικό της «κλιπ» τοποθετείται σε κάθε τύπου αεραγωγό, εξασφαλίζοντας στη συσκευή σου σταθερό κράτημα, ώστε η προσοχή σου να βρίσκεται στον δρόμο.

Για να… φτιάξεις το δικό σου combo, ξεκίνα με τον φορτιστή αυτοκινήτου BASEUS Dual Quick Charger. Τοποθετείται στον αναπτήρα του οχήματός σου και μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα δύο συσκευές με απόλυτη ασφάλεια. Διαθέτει οθόνη με ενδείξεις τάσης και ισχύος, καθώς και καλώδιο USB Type-C. Θα πρέπει όμως να τον πλαισιώσεις και με μία βάση στήριξης. Μπορείς να διαλέξεις είτε αυτή της CELLULAR LINE με λειτουργία περιστροφής 360 μοιρών που τοποθετείται στο παρμπρίζ, είτε την Airvent LP228 της UGREEN που είναι κατάλληλη για συσκευές 4,7-7,2 ίντσες και εφαρμόζει στον αεραγωγό του αυτοκινήτου σου.

Ηχείο

Τριήμερο σημαίνει πάρτι! Μόνο που όση πρόοδο κι αν έχουν σημειώσει τα smartphones σε ό,τι αφορά τα του ήχου, ε, όπως και να το κάνουμε τα ηχεία τους δεν είναι κατάλληλα για να μερακλώσετε με την παρέα σου. Το πρόβλημα λύνεται πανεύκολα με την αγορά ενός ασύρματου ηχείου. Θα συνδεθεί με τη συσκευή σου μέσω Bluetooth ενώ η μπαταρία του θα σου επιτρέψει να εξαντλήσεις την playlist αλλά και τις αντοχές σου. Κάποια μοντέλα δε, διαθέτουν και προστασία από το νερό για διασκέδαση παντός καιρού. Επίλεξε χρώμα, μέγεθος και σχήμα, ανάλογα με το γούστο, τις ανάγκες και το budget σου και πάρταρε χωρίς τέλος.

Κομψό, συμπαγές και προσιτό οικονομικά, το JBL GO Essential είναι το αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα κάθε εκδρομέα. Οι διαστάσεις του είναι τόσες δα (8,6 x 7,1 x 3,2 εκατ.) όμως αυτό δε θα πρέπει να σε ξεγελάσει: ο ήχος που είναι σε θέση να σου χαρίσει είναι απλά εκπληκτικός! Διαθέτει πιστοποίηση IPX7 για να σε ακολουθήσει εκεί όπου άλλα ηχεία… δειλιάζουν, ενώ η τεχνολογία Bluetooth θα φροντίσει για τη σύζευξή του με τις αγαπημένες σου συσκευές σε χρόνο μηδέν. Ο ήχος φέρει την υπογραφή της JBL και συγκεκριμένα την πιστοποίηση JBL Original Pro ενώ η αυτονομία των πέντε ωρών αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Ακουστικά

Το ηχείο που λέγαμε πιο πάνω θα σε καλύψει και με το παραπάνω τις στιγμές που θέλετε να διασκεδάσετε όλοι μαζί. Τι γίνεται στις πιο «πριβέ» καταστάσεις όμως; Έστω ότι θες να χαλαρώσεις υπό τις μελωδίες των κομματιών της αρεσκείας σου ή τέλος πάντων να απομονωθείς ακούγοντας το τελευταίο επεισόδιο του αγαπημένου σου podcast. Εκεί λοιπόν είναι που ένα καλό σετ ακουστικών θα σου λύσει τα χέρια. Μπορείς να διαλέξεις κάποιο παραδοσιακό design για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή ή αν το επιθυμείς να πας σε μία ασύρματη πρόταση τύπου TWS που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και προσφέρει σπουδαία αυτονομία.

Εδώ η πρότασή μας δεν είναι άλλη από τα ακουστικά EDIFIER W820NB. Μιλάμε για ένα σετ ασύρματων ακουστικών τα οποία θα έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις πρακτικά με κάθε συσκευή αφού συνδέονται μέσω Bluetooth. Η αυτονομία τους δεν έχει προηγούμενο αφού φτάνει τις 49 ώρες. Όσο για την ποιότητα του ήχου; Η τεχνολογία εξουδετέρωσης εξωτερικών θορύβων (ANC) θα σε κάνει να «χαθείς» στη μαγεία του αγαπημένου σου περιεχομένου -μουσικής, σειρών, ταινιών ή video games (για τα τελευταία υπάρχει μάλιστα ειδικό Game Mode). Προσφέρονται σε τρία χρώματα (γκρι, μαύρο και λευκό).

Scooter

Scooter στην εκδρομή; Ναι αμέ! Γιατί όχι; Σύμφωνοι, θα χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου για να φτάσεις στον προορισμό σου. Όταν βρεθείς όμως εκεί, τι θα κάνεις; Ναι μεν μπορείς να εμπιστευτείς τα πόδια σου, ωστόσο γιατί να μην έχεις ένα προσιτό και ευέλικτο μέσο μεταφοράς που θα σου εξοικονομήσει χρόνο και κόπο; Μη ξεχνάς ότι το scooter, διπλώνει στα δύο και ως εκ τούτου τοποθετείται παντού, ακολουθώντας σε άκοπα σε κάθε σου τριήμερη εξόρμηση.

Ένα scooter που μπορείς να δεις, είναι το XIAOMI Electric Scooter 3 Lite. Σε λευκό και μαύρο χρώμα, προσφέρει αυτονομία 20 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα 25 χιλιομέτρων/ώρα. Ενσωματώνει βελτιωμένο τιμόνι για πιο άνετη οδήγηση, πλαισιώνεται από ειδική εφαρμογή και διπλώνει στη στιγμή. Αν θες κάτι πιο premium, τότε το XIAOMI Electric Scooter 4 Pro είναι ό,τι πρέπει. Η αυτονομία των 45 χιλιομέτρων θα σε διευκολύνει αφάνταστα ενώ τα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως τα φώτα μπρος-πίσω, το μπροστινό φρένο με E-ABS και ο πίσω τροχός με δισκόφρενο 130 χιλ. εγγυώνται για την ασφάλειά σου.

Ψήθηκες με κάποιες από τις προτάσεις μας; Τότε αρχικός σου προορισμός είναι ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στη συνέχεια...καλό τριήμερο!