Τα τέλεια δώρα για τους λάτρεις της APPLE, της SAMSUNG και των ηχείων

1 έτος πριν
gifts-wrapped

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των δώρων, κάτι που δημιουργεί «πονοκεφάλους» σε αρκετούς καθώς ψάχνουν το ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Υπάρχουν όμως τρεις κατηγορίες ανθρώπων που κάνουν την εύρεση του κατάλληλου δώρου, εκείνου δηλαδή που θα άπτεται των ενδιαφερόντων τους, παιχνιδάκι. Γιατί; Μα διότι η λατρεία που τρέφουν για την αγαπημένη τους εταιρεία ή τα προϊόντα μίας συγκεκριμένης κατηγορίας φτάνει και περισσεύει για να σου «δείξει» τι θα τους γεμίσει χαρά φέτος τα Χριστούγεννα. Αναφερόμαστε φυσικά στους φίλους της APPLE και της SAMSUNG καθώς επίσης και τους λάτρεις των ηχείων, τρεις… ιδιαίτερους χαρακτήρες που όπως κι όλοι οι άλλοι, έχουν δικαίωμα στο δώρο!

Ποιο θα ‘ναι αυτό; Έλα να δούμε όλα όσα μπορείς να τους δωρίσεις τις γιορτές από τον ΓΕΡΜΑΝΟ.

APPLE lovers

Θα γίνουν… χαλί να τους πατήσεις αν τους χαρίσεις κάτι που θα «δέσει» με το αγαπημένο τους iPhone, iPad ή APPLE Watch! Εννοείται πως έχουν την πιο πρόσφατη έκδοση του smartphone ή του tablet της APPLE, γι’ αυτό και το καλύτερο που μπορείς να τους πάρεις, είναι κάποιο αξεσουάρ της εταιρείας που θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν με όλες τις iΣυσκευές τους.

Η πιο εύκολη και προφανής λύση είναι φυσικά τα ακουστικά και τα AirPods Pro 2nd Generation είναι μακράν η καλύτερη επιλογή. Με επανασχεδιασμένο design για καλύτερη και σταθερότερη εφαρμογή, διαθέτουν έως και δύο φορές καλύτερη ενεργή εξουδετέρωση θορύβου και εξατομικευμένο χωρικό ήχο που ρυθμίζεται αυτόματα βάσει των κινήσεων του κεφαλιού του χρήστη. Συνοδεύονται από ακροφύσια σε τέσσερα μεγέθη, είναι ανθεκτικά σε ιδρώτα και νερό ενώ συνδυαστικά με τη θήκη φόρτισης MagSafe προσφέρουν έως και 30 ώρες συνολικού χρόνου ακρόασης.

Η αμέσως επόμενη πρόταση είναι τα πιο οικονομικά AirPods 2nd Generation. Με λιτό σχεδιασμό και εξαιρετικά χαμηλό βάρος, τίθενται σε λειτουργία με το που τοποθετηθούν στα αφτιά. Χρησιμοποιούνται με iPhone, iPad, Mac και APPLE Watch και προσφέρουν always-on πρόσβαση στη Siri. Στο εσωτερικό τους συναντάμε το τσιπ H1 της APPLE που χαρίζει έως και δύο φορές ταχύτερη απόκριση κατά την εναλλαγή μεταξύ ενεργών συσκευών και μιάμιση φορά ταχύτερη σύνδεση στις κλήσεις.

Αν θες να πας σε αξεσουάρ μεν που να μην ανήκει στην κατηγορία των ακουστικών δε, το MagSafe Battery Pack είναι μία ακόμα ενδιαφέρουσα περίπτωση. Συμπαγές και ελαφρύ, θα δώσει… παράταση ζωής σε κάθε iPhone εύκολα και γρήγορα. Υποστηρίζει συνδεσιμότητα MagSafe, χάρη στην οποία προσκολλάται μαγνητικά επάνω σε κάθε iPhone 12 και 12 Pro ή νεότερο, φορτίζοντάς το ασύρματα άνετα και γρήγορα. Αν το αγαπημένο σου πρόσωπο ταξιδεύει συχνά, τότε το AirTag θα του φανεί απίστευτα χρήσιμο (μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, από αυτοκίνητο μέχρι βαλίτσα).

Ενδιαφέρουσες εναλλακτικές προτάσεις είναι ακόμα ο ασύρματος φορτιστής BELKIN Boost Charge 3-σε-1 με MagSafe, ο ασύρματος φορτιστής SATECHI Magnetic 7,5W και -για πιο on the go καταστάσεις- το powerbank SATECHI Quatro 10.000 mAh.

SAMSUNG fans

Η SAMSUNG έχει χτίσει με τον καιρό ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και προσεγμένο οικοσύστημα που χρόνο με τον χρόνο κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των κατόχων συσκευών της χάρη στην ευελιξία και το μέγεθός του. Για τους φίλους της SAMSUNG λοιπόν, τα αξεσουάρ είναι αυτό που λέμε «easy win» εν όψει Χριστουγέννων.

Θα κάνουμε την αρχή με ακουστικά και εδώ και συγκεκριμένα τα Galaxy Buds2. Σε τέσσερα πανέμορφα χρώματα (μαύρο, πράσινο, μωβ, λευκό) για να ταιριάζουν με το smartphone του κατόχου τους, διαθέτουν παθητική και ενεργή εξουδετέρωση θορύβου και δυναμικά ηχεία δύο δρόμων για φοβερές εμπειρίες ακρόασης. Ο σχεδιασμός τους δεν είναι μόνο κομψός αλλά και λειτουργικός, αφού μένουν στη θέση τους no matter what. Ενσωματώνουν σύστημα τριών μικροφώνων με μονάδα αναγνώρισης φωνής ενώ ρυθμίζονται και μέσω SAMSUNG Galaxy Watch.

Για κάτι πιο προχωρημένο, δες οπωσδήποτε τα Galaxy Buds2 Pro. Σε τρία χρώματα αυτή τη φορά (μωβ, μαύρο, λευκό), προσφέρουν εμπειρία ακρόασης που δεν έχει προηγούμενο, καθώς υποστηρίζουν ήχο 24-bit Hi-Fi χωρίς απώλειες. Είναι εφοδιασμένα με woofer 10 χιλ. και tweeter 5,3 χιλ. υποστηρίζοντας πολυκάναλο ήχο 5.1, 7.1 και Dolby Atmos, τοποθετώντας σε στο επίκεντρο χάρη στη λειτουργία 360 μοιρών. Έρχονται με ANC που ενεργοποιείται αυτόματα, αεροδυναμικό, εργονομικό σχεδιασμό (15% μικρότερα συγκριτικά με τα Buds Pro) και αυτονομία που φτάνει τις 29 ώρες (χωρίς ANC) μαζί με τη θήκη φόρτισης.

Στα της φόρτισης, η βάση στήριξης αυτοκινήτου SAMSUNG για smartphone από 5,7 έως 7,6 ίντσες είναι εξαιρετικά ευέλικτη υποστηρίζοντας πρακτικά κάθε μοντέλο της εταιρείας, με τον ασύρματο φορτιστή SAMSUNG Duo P5400 να είναι σε θέση να φορτίσει έως και δύο συσκευές ταυτόχρονα χωρίς να μπλέκονται καλώδια. Αν το αγαπημένο σου πρόσωπο διαθέτει το Galaxy Z Fold4 5G, μπορείς να του πάρεις τη θήκη Standing Cover σε ανοιχτό ροζ ή τη θήκη σιλικόνης με λουράκι σε μαύρο ή λευκό χρώμα (αμφότερες από τη SAMSUNG). Για τους κατόχους Galaxy Z Flip4 5G υπάρχουν θήκες σιλικόνης με λουράκι (σε λευκό και μαύρο) και δαχτυλίδι λαβής (σε μωβ, λαδί, μπλε, σκούρο μπλε και ροζ).

Λάτρεις των ηχείων

Αν τέλος ο παραλήπτης του δώρου σου λατρεύει τον ήχο και αρέσκεται να κάνει τον… DJ χρησιμοποιώντας το smartphone του, τότε ένα ασύρματο ηχείο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις! Ευτυχώς για ‘σένα, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε έχει καλυμμένο απόλυτα και σε αυτή την κατηγορία.

Το MARSHALL Acton II σε λευκό ή μαύρο χρώμα αποτελεί πιθανότατα ό,τι πιο κλασικό μπορείς να του χαρίσεις. Με φοβερό design και μοναδική αισθητική, θα βρει τη θέση του σε κάθε χώρο. Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί βινύλιο και μέταλλο που παραπέμπουν σε old school καταστάσεις με τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά πατώντας το «on». Διαθέτει συνολική ισχύ 60 W και τρεις class D ενισχυτές με διπλά tweeters. Συνδέεται ασύρματα έως και με δύο συσκευές ταυτόχρονα ενώ έχει και θύρα 3,5 χιλ. για μεγαλύτερη ευελιξία. Παραμένοντας στις προτάσεις της MARSHALL, μπορείς να δεις και το Emberton σε μαύρο χρώμα που είναι πιο προσιτό αλλά εξίσου εντυπωσιακό.

Η EDIFIER είναι μία ανερχόμενη εταιρεία στον ήχο και προτάσεις σαν το MP230 ενισχύουν ακόμα περισσότερο το brand name της. Με vintage στυλ που πηγάζει από τα 50s και 60s, διαθέτει ξύλινη επένδυση που του προσδίδει premium αέρα. Στο εσωτερικό του έχει δύο ισχυρούς οδηγούς των 48 χιλ. και διπλό παθητικό radiator ενώ η αυτονομία του φτάνει τις 10 ώρες. Η EDIFIER έχει στη γκάμα της και το D12, ένα ηχείο με πιο μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτό έχει συνολική ισχύ 70 W, υποστηρίζει ενσύρματες και ασύρματες συνδέσεις ενώ θα το βρεις σε μαύρο, καφέ και λευκό χρώμα. Το δικό του ενδιαφέρον έχει το ψηφιακό ραδιορολόι TAR5005 της PHILIPS ενώ το KREAFUNK aJAZZ Qi σε λευκό και γκρι χρώμα είναι πιθανότατα μία από τις πιο χαριτωμένες και value-for-money προτάσεις στην κατηγορία.