Τι φάση με το service;

1 έτος πριν
smartphone interior

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, είναι αρκετά πιθανό το smartphone σου να χρειαστεί service. Είτε για κάποια αλλαγή που θα επιμηκύνει το διάστημα που θα είναι σε θέση να σου προσφέρει τις υπηρεσίες του (όπως π.χ. την αντικατάσταση της μπαταρίας του με μία καινούρια), είτε για κάποια επιδιόρθωση λόγω ατυχήματος ή φθοράς (φερ’ ειπείν αντικατάσταση οθόνης, κάποιου πλήκτρου ή ηχείου), εσύ εν πάση περιπτώσει θα χρειαστείς τη βοήθεια των ειδικών. Είσαι σίγουρος όμως ότι απευθύνεσαι όντως στους κατάλληλους;

Το πρώτο που θα πρέπει να διασφαλίσεις είναι πως θα αναθέσεις τη φροντίδα και την επιδιόρθωση της συσκευής σου σε εξουσιοδοτημένους και έμπειρους τεχνικούς, όπως εκείνους του G Service του ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Το ζητούμενο, βλέπεις, δεν είναι να κάνεις τη δουλειά σου όσο πιο φθηνά γίνεται θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των δεδομένων και την ακεραιότητα της συσκευής σου. Να είσαι σίγουρος πως το όποιο ισχνό, πρόσκαιρο οικονομικό όφελος θα το πληρώσεις στο πολλαπλάσιο σε βάθος χρόνου -και δεν το θες αυτό.

Έλα να δούμε λοιπόν γιατί το G Service του ΓΕΡΜΑΝΟΥ είναι αυτό που αξίζει να προτιμήσεις όταν παραστεί ανάγκη.

Ένα ολόκληρο δίκτυο στη διάθεσή σου

Το πρώτο πράγμα που θες από ένα τμήμα service είναι να είναι πάντα δίπλα σου για ό,τι κι αν χρειαστείς. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνει το G Service χάρη στο τεράστιο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Μιλάμε άλλωστε για τον No 1 retailer στην ελληνική αγορά, το one-stop shop για προϊόντα τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Όπου κι αν βρίσκεσαι λοιπόν, υπάρχει κοντά σου ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ το οποίο μπορείς να επισκεφθείς έτσι ώστε να λύσεις τυχόν απορίες σου αλλά και προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίζει το smartphone (ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή) σου. Κάθε κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ διαθέτει εγκεκριμένο εξοπλισμό και εξειδικευμένο σύμβουλο service, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η άριστη εξυπηρέτησή σου.

Καταρτισμένο προσωπικό

Οι σύγχρονες συσκευές τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες. Η δε επιδιόρθωσή τους απαιτεί λεπτές κινήσεις αφού ενδεχόμενος λάθος χειρισμός είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Όταν λοιπόν παραδίδεις το smartphone σου προς έλεγχο και επιδιόρθωση, θες να είσαι σίγουρος πως το προσωπικό που θα αναλάβει τη σχετική εργασία, έχει πλήρη γνώση του τι ακριβώς -οφείλει να- κάνει. Οι τεχνικοί του G Service είναι εξουσιοδοτημένοι και πιστοποιημένοι για την παροχή κορυφαίας ποιότητας εργασιών. Η δε τεράστια εμπειρία τους (μιλάμε για 25 και πλέον χρόνια με 6000 και πλέον ώρες εκπαίδευσης σε ετήσια βάση), τους επιτρέπει να εντοπίζουν προβλήματα εν τη γενέσει τους, επιδιορθώνοντάς τα αποτελεσματικά και διά παντός!

Γνήσια ανταλλακτικά

Θα έχεις δει υπηρεσίες service που διαφημίζουν αρκετά… δημοφιλείς επισκευές σε τιμές «ύποπτα» χαμηλές. Αν κάτι είναι πολύ καλό για να ‘ναι αληθινό, τότε κατά πάσα πιθανότητα έτσι θα ‘ναι: το «catch» εδώ είναι πέραν της ποιότητας της εργασίας, η γνησιότητα των ανταλλακτικών η οποία είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμη. Ένα μη γνήσιο ανταλλακτικό ναι μεν «θα κάνει τη δουλειά», όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποκαταστήσει το αυθεντικό. Η ποιότητα της εμπειρίας που προσφέρει θα είναι χειρότερη, το προσδόκιμο ζωής του μειωμένο και ο κίνδυνος στον οποίο θα υποβάλλει τη συσκευή σου συνολικά θα είναι σημαντικός. Γιατί να το ρισκάρεις όταν μπορείς να προτιμήσεις ένα εξουσιοδοτημένο service όπως αυτό του ΓΕΡΜΑΝΟΥ και να ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Βοήθεια σε κάθε βήμα

Πάνω απ’ όλα όμως, αυτό που πρέπει να σου εμπνέει το τμήμα service στο οποίο θα εμπιστευτείς τη συσκευή σου από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή, είναι εμπιστοσύνη. Σε τελική ανάλυση δεν παίζουμε όλοι την τεχνολογία στα δάχτυλα, έτσι δεν είναι; Οι τεχνικοί του G Service θα σε καθοδηγήσουν με υπομονή και ακρίβεια καθ’ όλη τη διαδικασία, εξηγώντας σου αναλυτικά κάθε βήμα και παρέχοντάς σου πολύτιμη βοήθεια όποτε κι αν τη χρειαστείς, όποιες κι αν είναι οι απορίες σου. Θα διασφαλίσουν πως τόσο η συσκευή, όσο και τα δεδομένα σου θα παραμείνουν ασφαλή και θωρακισμένα. Αν δε, αποφασίσεις να προχωρήσεις με την επισκευή σου, θα ενημερώνεσαι για την πορεία της σε κάθε βήμα.

Εγγύηση καλής λειτουργίας

Και μετά την επισκευή τι; Είπαμε, το τμήμα service θα πρέπει να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και το G Service δεν υστερεί σε αυτό. Με την ολοκλήρωση της επισκευής σου και την παράδοση της συσκευής σε άριστη λειτουργική κατάσταση (όπως ακριβώς θα περίμενες δηλαδή), θα σου δοθεί εγγύηση καλής λειτουργίας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Σημείωσε ότι αν η εγγύηση της συσκευής σου βρίσκεται σε ισχύ, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα αναλάβει να τις επισκευάσει χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση από πλευράς σου. Έτσι εσύ μπορείς να συνεχίσεις να τη χρησιμοποιείς όπως θα έκανες κανονικά, γνωρίζοντας ότι ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά, είσαι καλυμμένος 100%.

Bonus tip: Αδιαβροχοποίηση

Θα σου πούμε μία πραγματική ιστορία θέλοντας να σου δείξουμε ότι η διαφορά σε ό,τι αφορά στο service βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Ο Βασίλης είχε ένα smartphone με προστασία στο νερό. Κάποια στιγμή το smartphone γλίστρησε από τα χέρια του Βασίλη και έπεσε κάτω, με αποτέλεσμα να σπάσει η οθόνη του. Ο Βασίλης έψαξε για service και βρήκε ένα κατάστημα που του προσέφερε φθηνή αλλαγή οθόνης. Πήγε λοιπόν εκεί το κινητό του, πλήρωσε και λίγο αργότερα το παρέλαβε με ολοκαίνουρια οθόνη.

Αυτό που δεν γνώριζε ο Βασίλης όμως ήταν πως το κατάστημα δεν ήταν πιστοποιημένο και ενώ η δουλειά που έκανε έμοιαζε παρόμοια με εκείνη ενός εγκεκριμένου τμήματος service, δεν ήταν. Ο τεχνικός δεν εξήγησε ποτέ στον Βασίλη ότι ενώ η οθόνη του είχε επιδιορθωθεί, η αδιαβροχοποίησή της είχε χαθεί οριστικά. Λίγες μέρες αργότερα, στη συσκευή έπεσε νερό. Ο Βασίλης δεν ασχολήθηκε, γνωρίζοντας ότι η συσκευή του δεν επρόκειτο να έχει πρόβλημα. Λίγα λεπτά αργότερα εκείνη έσβησε απροειδοποίητα. Δεν ξανάνοιξε ποτέ…

Η ιστορία του Βασίλη αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μάθημα για όσους κοιτούν απλά την τιμή χωρίς να ενδιαφέρονται για την ποιότητα της υπηρεσίας που λαμβάνουν. Το service είναι διαδικασία απαιτητική και πολύπλοκη που όμως από εσένα απαιτεί ένα και μόνο πράγμα: τη δέουσα επιμέλεια (due diligence, σαν να λέμε) προκειμένου να βρεις τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό που θα φροντίσει τη συσκευή σου σαν να ήταν δική του. Το G Service είναι εδώ για να κάνει τις αγαπημένες σου ηλεκτρονικές συσκευές σαν καινούριες. Εμπιστέψου το.