Tips για να απολαύσεις Ευρωπαϊκά αθλήματα εντός έδρας!

3 μήνες πριν
guys watching football in smart TV

Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκονται προ των πυλών με τις Ελληνικές ομάδες να διεκδικούν με αξιώσεις συμμετοχή και τρόπαιο. Το Euro 2024 διεξάγεται φέτος στα γήπεδα της Γερμανίας από τις 14 Ιουνίου έως και τις 14 Ιουλίου, οι τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα και Κόνφερενς καθώς και το Final Four πλησιάζουν, πράγμα που σημαίνει πως Μάιος και Ιούνιος θα μας καθηλώσουν με το ποδοσφαιρικό και μπασκετικό υπερθέαμα που θα προσφέρουν! Για να απολαύσεις βέβαια τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έτσι όπως πρέπει, χρειάζεται να εξοπλιστείς καταλλήλως, τουτέστιν να δημιουργήσεις τις συνθήκες που θα σε μεταφέρουν στο γήπεδο ή στο παρκέ, από την άνεση του καναπέ σου.
Τι λες, πάμε να δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να μη χάσεις ούτε φάση από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Φτιάχνοντας ατμόσφαιρα στο σπίτι

Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον στο σπίτι, το ενδιαφέρον πέφτει φυσικά στην τηλεόραση. Αν σκεφτόσουν λοιπόν την αγορά ενός καινούριου μοντέλου, έχεις μπροστά σου την ιδανική αφορμή για να το κάνεις. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξεις είναι το μέγεθός της. Επίλεξε εκείνη που ταιριάζει στον χώρο σου, βάσει της απόστασής της από τον καναπέ.

Ο γενικός κανόνας σε ό,τι αφορά τα ελάχιστα μεγέθη είναι ο εξής:

  • Για απόσταση έως 2,5 μέτρα, προτίμησε τηλεόραση 43 ιντσών
  • Για απόσταση έως 3 μέτρα, προτίμησε τηλεόραση 50 ιντσών
  • Για απόσταση έως 3,5 μέτρα, προτίμησε τηλεόραση 55 ιντσών
  • Για απόσταση 4 μέτρα και άνω, προτίμησε τηλεόραση 65 ιντσών

Ως προς τον τύπο πάνελ της τηλεόρασης, οι επιλογές σου είναι αρκετές: OLED,QLED, Neo QLED, NanoCell, LED, QNED και Mini LED σε περιμένουν μεταξύ άλλων για να σε «θαμπώσουν» με την ποιότητα εικόνας τους. Οι μεταξύ τους διαφορές δεν είναι αμελητέες, αν και όλοι οι τύποι αποδίδουν εξαιρετικά. Οι QLED για παράδειγμα προσφέρουν πιο ζωηρά χρώματα και καλύτερη φωτεινότητα σε σχέση με τις LED, κάτι που ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό με τις Mini LED, τη στιγμή που οι OLED δίνουν έμφαση στην αντίθεση χαρίζοντας βαθύτερα μαύρα και ευρύτερη γωνία θέασης. Αν θες να έχεις φυσικά μία καλύτερη άποψη για την ποιότητα της εικόνας του κάθε πάνελ, δεν έχεις παρά να έρθεις σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ώστε να συγκρίνεις τις επιλογές σου στην πράξη.

Αναβάθμισε την εμπειρία θέασης σου με τη λειτουργία upscale προκειμένου να παρακολουθείς κάθε αγώνα σε ανάλυση 4K, όπως επίσης και στην τεχνολογία ομαλοποίησης εικόνας (ο κάθε κατασκευαστής την αποκαλεί με διαφορετικό τρόπο). Στην αναζήτησή σου για τα καλύτερα δυνατά χρώματα, θα σου προτείνουμε να μην επαναπαυθείς στο Sports Mode που ενδεχομένως να έχει η τηλεόρασή σου αλλά να πειραματιστείς και ο ίδιος με τις σχετικές ρυθμίσεις: κράτα εκείνες που σου εξασφαλίζουν την καλύτερη εικόνα. Κάτι τελευταίο σχετικά με την τηλεόραση, έχει να κάνει με την τοποθέτησή της. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, η καλύτερη θέση γι’ αυτή να είναι στον τοίχο. Εξέτασε και αυτό το ενδεχόμενο και εφ’ όσον ισχύει, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς τη σχετική βάση.

Από εκεί και πέρα, έχοντας τελειώσει με τα της εικόνας, σειρά παίρνει ο ήχος. Σε πρώτη φάση, δες τι τεχνολογίες υποστηρίζει η τηλεόρασή σου. Συστήματα όπως DTS και Dolby Atmos σε συνδυασμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα σε μεταφέρουν στο γήπεδο/παρκέ σε χρόνο μηδέν. Δοκίμασε να επενδύσεις σε ένα soundbar που θα βελτιώσει σημαντικά την ατμόσφαιρα και για ακόμα πιο επιβλητικές καταστάσεις, πλαισίωσέ τη με ένα σετ ασύρματων ηχείων για surround ήχο. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να στήσεις το home cinema σου κομμάτι-κομμάτι, εξασφαλίζοντας πως κάθε προσθήκη θα «κουμπώνει» αρμονικά στον υπάρχοντα εξοπλισμό σου. Θυμήσου, τέλος, να κλείσεις κουρτίνες (αν είναι βαριές ακόμα καλύτερα) και πόρτες ώστε ο ήχος να εγκλωβίζεται στον χώρο.

Εν συνεχεία, το επόμενο μέλημά σου θα πρέπει να είναι ο φωτισμός. Η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, είναι να εξοπλίσεις το σαλόνι σου με έξυπνους λαμπτήρες. Το κόστος τους είναι εξαιρετικά χαμηλό, ενώ πολλά μοντέλα δεν απαιτούν καν hub. Χάρη σε αυτούς, θα είσαι σε θέση να προσαρμόσεις τον φωτισμό του δωματίου, τόσο στην εικόνα της τηλεόρασης, όσο στα εκάστοτε «θέλω» σου: την ώρα του φαγητού π.χ. χρειάζεται όσο να ‘ναι περισσότερο φως! Και μιλώντας για φαγητό, ποδόσφαιρο χωρίς μεζέδες δεν γίνεται! Καλό το delivery, αλλα τις ώρες αιχμής (δηλαδή την ώρα του αγώνα) ξέρεις ότι πολλές φορές μπορεί να καθυστερήσει. Μήπως είναι προτιμότερο να μαγειρέψεις σπίτι; Εξοπλίσου με ένα BBQ ή μία ψηστιέρα-γκριλιέρα (ή με ένα air fryer για αυτούς που θέλουν πιο υγιεινές επιλογές) και πες στην παρέα να έρθει για τις προετοιμασίες. Αν από την άλλη, εσύ και η παρέα σου είστε πιο πολύ του σνακ, μια μηχανή ποπ-κορν θα μπορεί να σας καλύψει και με το παραπάνω (ποιος δεν αγαπά τα ποπ κόρν;).

Παρακολουθώντας τους αγώνες και εκτός έδρας

Η σέντρα είναι σε λίγα λεπτά αλλά εσύ πρέπει να φύγεις από το σπίτι, αφήνοντας πίσω σου την ατμόσφαιρα που με τόσο κόπο δημιούργησες; Κανένα πρόβλημα. Με την κατάλληλη mobile συσκευή, θα είσαι σε θέση να απολαύσεις κάθε αγώνα, ακόμα κι αν είσαι… εκτός έδρας. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι ένα: laptop – smartphone – tablet. Μία από αυτές τις συσκευές αρκεί για να σε μεταφέρει μέσα στο γήπεδο και να μη χάσεις φάση παρόλο που είσαι on the go. Ως προς αυτές, καλό θα ήταν να προσέξεις τα παρακάτω:

  • Συνδεσιμότητα: Η υποστήριξη πρωτοκόλλου Wi-Fi τελευταίας γενιάς είναι μεν βασικό ζητούμενο, όμως έχεις σκεφτεί τι γίνεται σε περίπτωση που βρίσκεσαι στον δρόμο; Η συνδεσιμότητα 5G θα σου εγγυηθεί πως όπου και να ‘σαι, η ποιότητα του stream θα είναι άριστη, γλιτώνοντάς σε από το άγχος του να βρεθείς σε χώρο με Wi-Fi.
  • Οθόνη: Μία μεγάλη οθόνη θα σου επιτρέψει να θαυμάσεις κάθε γκολ στη διοργάνωση. Ο τύπος και η μέγιστη φωτεινότητά της όμως είναι παράγοντες εξίσου σημαντικοί, ιδίως αν βρεθείς σε εξωτερικό χώρο με τον ήλιο ντάλα. Ψάξε για πρόταση με όσο το δυνατόν περισσότερα nits και θα είσαι εντάξει.
  • Αυτονομία: Είμαστε στις καθυστερήσεις και ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Μετά τις διαμαρτυρίες και τον έλεγχο του VAR, η μπάλα στήνεται στην άσπρη βούλα, ακούγεται το σφύριγμα και… τέλος η μπαταρία! Εφιάλτης! Έλεγξε καλά την αυτονομία της συσκευής σου σε κατάσταση streaming με Wi-Fi/data ενεργά. Και για να είσαι 100% ήσυχος, μην ξεχάσεις το powerbank!

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ βάζει γκολ φέτος το καλοκαίρι

Αν ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές μας, οι φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι για ‘σένα μια εμπειρία που δεν θα έχει προηγούμενο. Το καλύτερο είναι πως το setup σου θα είναι πανέτοιμο να σε καλύψει τόσο στο άλλο μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού (βλ. Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι) όσο και στη νέα αθλητική/ποδοσφαιρική σεζόν που ξεκινά αμέσως μετά! Έλα σήμερα κιόλας σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή μπες στο germanos.gr, κάνε τις αγορές σου και σκόραρε!