Ξεκλειδώνοντας το Smart Home σου: 2 πρακτικά σενάρια στο οικοσύστημα της TP-LINK

1 εβδομάδα πριν
tp-link smart home products

Το smart home έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί κόνσεπτ που συναντάμε μόνο σε εκθέσεις τεχνολογίας. Τουναντίον, είναι πια πραγματικότητα και μάλιστα ιδιαίτερα προσιτή, αφού ο καθένας έχει πλέον τη δυνατότητα να μετατρέψει και το δικό του σπίτι σε… έξυπνο, με στοχευμένες προσθήκες που θα απλοποιήσουν την καθημερινότητά του, επιτρέποντάς του να αφιερώσει χρόνο σε ό,τι πραγματικά τον γεμίζει. Το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό ενός smart home, δεν είναι άλλο από το γεγονός πως όσο πολύπλοκη κι αν μοιάζει η φύση του, ο έλεγχος και η διαχείρισή του γίνονται πανεύκολα μέσω του smartphone σου. Αν μάλιστα προτιμήσεις λύσεις του ίδιου κατασκευαστή, μέσα από το ίδιο app, εκτοξεύεις τη λειτουργικότητα σε εκπληκτικά επίπεδα.

Σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά; Τι θα ‘λεγες να βλέπαμε πώς εφαρμόζονται στην πράξη; Πάμε να δούμε 2 πρακτικά σενάρια καθημερινότητας επιλέγοντας συσκευές από το οικοσύστημα της TP-LINK.

Good morning…

Το ξυπνητήρι χτυπά και μία ακόμα μέρα ξημερώνει. Το smart home σου όμως έχει ξυπνήσει πριν από εσένα, έτσι ώστε να σου επιτρέψει να αρχίσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πρώτη κίνηση, είναι να ενεργοποιηθούν τα φώτα της κρεβατοκάμαράς σου την ώρα που έχεις ορίσει, σε χαμηλή (αλλά σταδιακά αυξανόμενη) ένταση που παραπέμπει σε φυσικό φως προκειμένου τα μάτια σου να συνηθίσουν ο οργανισμός σου να ξυπνήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο, χάρη στον έξυπνο λαμπτήρα LED Tapo L510E με λειτουργία dimmer και την έξυπνη ταινία LED Tapo L920-5 την οποία έχεις εγκαταστήσει στη βιβλιοθήκη σου για έξτρα εφέ. Μάλιστα, χάρη στα 16 εκατομμύρια χρώματά της, είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξει ατμόσφαιρα στον χώρο σου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ας μην ξεφεύγουμε όμως. Μετά το απαραίτητο… χουζούρεμα, βρίσκεσαι στο μπάνιο για την καθημερινή σου ρουτίνα. Το έξυπνο σπίτι σου ωστόσο συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του, έτσι ώστε να βρεις τα πάντα έτοιμα. Η έξυπνη πρίζα Tapo P100 ξεκινά αυτόματα τη λειτουργία της καφετιέρας, εξασφαλίζοντας πως όταν βρεθείς στην κουζίνα, ο καφές σου θα σε περιμένει ζεστός και λαχταριστός -αν και το πιθανότερο είναι πως η μυρωδιά του θα σου σπάσει τη μύτη πολύ πιο πριν. Παράλληλα, η κάμερα ασφαλείας σταματά την εγγραφή, ενώ η έξυπνη κλειδαριά σου ξεκλειδώνει την εξώπορτα αφού η ώρα που θα φύγεις για το γραφείο πλησιάζει. Πίνεις τον καφέ σου σκρολάροντας στο κινητό και λίγο πριν αναχωρήσεις, προγραμματίζεις τη σκούπα ρομπότ σου θέλοντας να βρεις το σπίτι καθαρό με την επιστροφή σου.

Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χάρη στο smart hub Tapo H200, τη συσκευή που αναλαμβάνει να δώσει σάρκα και οστά στο οικοσύστημα της TP-LINK. Πρόκειται ουσιαστικά για τον «εγκέφαλο» ή αν προτιμάς το επίκεντρο του smart home σου. Το Tapo H200 προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης έως και 64 συσκευών IoT (αισθητήρες, διακόπτες κ.α.) συν τεσσάρων ακόμα καμερών ή κουδουνιών. Εκμεταλλεύεται το Wi-Fi και πιο συγκεκριμένα το πρωτόκολλο εξαιρετικά χαμηλής ισχύος, το λεγόμενο Sub-1G, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία στις συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία ενώ δέχεται κάρτες μνήμης microSD χωρητικότητας έως και 512 GB για την αποθήκευση των βίντεο που καταγράφουν οι κάμερες τοπικά. Διαθέτει 19 διαφορετικές ειδοποιήσεις/ringtones ενώ είναι συμβατό τόσο με Amazon Alexa, όσο και με Google Assistant.

…and good night

Η μέρα στη δουλειά είναι μεν απαιτητική, όμως αισίως φτάνει στο τέλος της. Λίγο αργότερα βρίσκεσαι σπίτι: το στομάχι σου, σου υπενθυμίζει ότι έχει ανάγκες όμως το τελευταίο που θες είναι να ασχοληθείς με το μαγείρεμα. Delivery λοιπόν! Η παραγγελία γίνεται κι εσύ χαλαρώνεις στον καναπέ, όταν στο smartphone σου έρχεται ειδοποίηση από την κάμερα εξωτερικών χώρων Tapo C310 η οποία έχει διακρίνει κίνηση στον κήπο. Η Ultra HD ανάλυσή της σου προσφέρει πεντακάθαρη εικόνα (μέρα και νύχτα, χάρη στο λειτουργία νυχτερινής όρασης και ανεξαρτήτως καιρού αφού διαθέτει προστασία από νερό και σκόνη βάσει πιστοποίησης IP66), στην οποία δεν δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τον διανομέα. Δευτερόλεπτα αργότερα, το smart θυροτηλέφωνο Tapo D230S1 σε ενημερώνει πως… το φαγητό βρίσκεται στην πόρτα. Καλωσορίζεις τον διανομέα, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα μέσω της έξυπνης κλειδαριάς, ενώ ακόμα… βάζεις τις παντόφλες σου!

Στο διάβα σου προς την είσοδο, τα φώτα ανάβουν αυτόματα. Ο συνδυασμός αισθητήρων κίνησης Tapo T100 και έξυπνων λαμπτήρων Tapo L510E είναι απλά μαγικός, με το smart home σου να είναι σε θέση να αντιληφθεί τις κινήσεις σου, ανάβοντας από μόνο του τα φώτα που χρειάζεσαι -και σβήνοντάς τα αφού επιστρέψεις πίσω στο σαλόνι: όχι απλά κορυφαία λειτουργικότητα αλλά και ασυναγώνιστη αποτελεσματικότητα! Το binge-watching είναι η καλύτερη συνοδεία για το φαγητό, όμως σιγά-σιγά τα μάτια σου βαραίνουν. Η κούραση της ημέρας σε καταβάλλει και κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι έχει έρθει η ώρα να πας προς το κρεβάτι σου. Κλειδώνεις την πόρτα με μία κίνηση και ενεργοποιείς την κάμερα ασφαλείας Tapo C200. Καταγράφει εικόνα στα 1080p αυτόματα με εντυπωσιακή ευκρίνεια ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ ανιχνεύει κάθε κίνηση, διαθέτοντας δυνατότητα οριζόντιας και κατακόρυφης περιστροφής. Smart TV και λοιπές συσκευές απενεργοποιούνται μεμιάς χάρη στο έξυπνο πολύπριζο ενώ όσο για τα φώτα… σβήνουν από μόνα τους καθώς εσύ βαδίζεις προς το υπνοδωμάτιό σου. Το σπίτι μπαίνει σε sleep mode με το πάτημα ενός κουμπιού και μπορεί εσύ για τις επόμενες ώρες να ξεκουράζεσαι, αυτό όμως θα παραμείνει σε εγρήγορση φροντίζοντας για κάθε λεπτομέρεια μέχρι το επόμενο πρωί, όταν και θα σε καλημερίσει ακολουθώντας την ίδια ρουτίνα.

Έξυπνο σπίτι για κάθε σενάριο

Η… συγκατοίκηση με την τεχνολογία έχει αναμφίβολα ευεργετικά αποτελέσματα. Εμείς σου αναφέραμε 2 συνήθη σενάρια μέσα στη μέρα σου αλλά δεν είναι τα μοναδικά. Η διευκόλυνση που σου παρέχει στην καθημερινότητά σου ένα οικοσύστημα smart home όπως αυτό της TP-LINK πηγαίνει πέρα από αυτά. Και αυτό, γιατί το smart home σου αναλαμβάνει να προσαρμόσει το σπίτι σου στο lifestyle, τις ανάγκες και τους ρυθμούς σου, χωρίς εσύ να χρειαστεί να κάνεις το παραμικρό. Η υλοποίηση του έχει χαμηλό κόστος, η διαχείριση γίνεται μέσω ενός ενιαίου app ενώ η επέκτασή του μπορεί να γίνει τμηματικά, προσθέτοντας δηλαδή σε αυτό τις συσκευές που χρειάζεσαι και θες στο timing της προτίμησής σου.

Ονειρευόσουν καιρό ένα τέτοιο έξυπνο σπίτι; Έλα σήμερα κιόλας σε ένα κατάστημά μας και οι εξειδικευμένοι μας σύμβουλοι θα σε βοηθήσουν να το κάνεις πραγματικότητα!