3η εβδομάδα Φεβρουαρίου: Όλες οι ειδήσεις που ξεχώρισαν

2 μήνες πριν
borderlands

Εν μέσω του πυρετού της MWC 2024 που άνοιξε τις πόρτες της σήμερα στην Βαρκελώνη, πάμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε.

Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται και στην εφαρμογή Photos των Windows

Η MICROSOFT παρουσίασε ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για τη διαγραφή ανεπιθύμητων στοιχείων από φωτογραφίες. Το εργαλείο θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή Windows Photos, και αρχικά πρόσβαση σ’ αυτό έχουν όσοι είναι μέλη του προγράμματος Windows Insider για να έχουν πρόσβαση σε δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows. Με την ονομασία Generative Erase, η λειτουργία αξιοποιεί τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη για τη αφαίρεση με τον απαραίτητο ρεαλισμό ανθρώπων, αντικειμένων ή προβλημάτων που υπάρχουν σε φωτογραφίες. Τα αποτελέσματα μάλιστα είναι αρκετά καλά, ακόμα και αν τα συγκρίνουμε με άλλα επαγγελματικά εργαλεία.

Η νέα δυνατότητα φέρνει μια βελτιωμένη έκδοση του ρετουσαρίσματος φωτογραφιών στα Windows, αποτελώντας μια παρόμοια πρόταση όπως αυτές που έχουμε δει σε smartphones και συγκεκριμένα τα Google Pixel αλλά και τη σειρά Galaxy S24 της SAMSUNG. Μάλιστα η απόφαση της MICROSOFT να ενσωματώσει την AI λειτουργία απευθείας στην εφαρμογή των Photos, αναμένεται να οδηγήσει και στη μεγαλύτερη χρήση της.

Για να χρησιμοποιήσουν το Generative Erase, οι Windows Insiders μπορούν να επιλέξουν την επιλογή "Erase" κατά την επεξεργασία μιας εικόνας. Στη συνέχεια το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περάσουν το πινέλο πάνω από τα στοιχεία που επιθυμούν να διαγράψουν, προσαρμόζοντας ακόμη και το μέγεθος του πινέλου για να καλύψουν λεπτότερα ή παχύτερα αντικείμενα. Μπορούν να γίνουν πολλαπλές επιλογές πριν από την ενεργοποίηση του AI για την απρόσκοπτη δημιουργία του φόντου πίσω από τα στοιχεία που έχουν αφαιρεθεί.

Η APPLE παρουσιάζει iPhone εφαρμογή με εμφάνιση σκορ σε διάφορα αθλήματα

Ο τεχνολογικός γίγαντας APPLE επεκτείνει την παρουσία του στον χώρο του αθλητισμού με τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής, της APPLE Sports, ενισχύοντας την προσφορά του σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Η νέα εξέλιξη αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για να προσελκύσει και να διατηρήσει πελάτες μέσω της παροχής αξιόπιστης πρόσβασης σε αθλητικό περιεχόμενο. Η εφαρμογή, που διατίθεται αρχικά στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, προσφέρει σε χρήστες iPhone τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο το σκορ, στατιστικές και άλλα στοιχεία για διάφορα αθλήματα και ομάδες ανά τον κόσμο.

Το APPLE Sports app καλύπτει ευρύ φάσμα πρωταθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των MLS, NBA, NCAA, NHL, και ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών λιγκών, με πλάνα για περαιτέρω επέκταση. Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να προσαρμόζουν τις προβολές αγώνων και στατιστικών βάσει των προτιμήσεών τους, ενώ η εφαρμογή προσφέρει και τη δυνατότητα να απενεργοποιηθούν οι ζωντανές στοιχηματικές αποδόσεις, επιδεικνύοντας μια προσέγγιση που εστιάζει στην προσαρμοστικότητα και την προσωπική εμπειρία.

Παράλληλα, η ενσωμάτωση του APPLE Sports app στο οικοσύστημα των υπηρεσιών της APPLE, όπως το APPLE TV, αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής που αποσκοπεί στην περαιτέρω αξιοποίηση του αθλητικού περιεχομένου για την αύξηση των εσόδων της εταιρείας.

To Borderlands περνάει στη μεγάλη οθόνη και αυτό είναι το πρώτο του trailer

Το ντεμπούτο του κάνει το πρώτο trailer της επερχόμενης κινηματογραφικής μεταφοράς του "Borderlands" της Lionsgate, δίνοντας μια γεύση από το καστ των αστέρων σε δράση. Βασισμένο σε ένα από τα πιο δημοφιλή franchise βιντεοπαιχνιδιών, βλέπουμε ένα πλήρωμα παράνομων να εξερευνά τον επικίνδυνο πλανήτη της Πανδώρας. Με την ημερομηνία κυκλοφορίας να έχει οριστεί τελικά για τον Αύγουστο μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, η προσμονή συνεχίζει να αυξάνεται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός βιντεοπαιχνιδιού που έχει εκατομμύρια φίλους παγκοσμίως.

Η Cate Blanchett ηγείται του συνόλου ως παράνομη Lilith, η οποία προσλαμβάνεται από έναν κατασκευαστή όπλων για να βρει την εξαφανισμένη κόρη του στην Πανδώρα. Συγκεντρώνει μια ομάδα «περίεργων» που περιλαμβάνει τους Kevin Hart, Jamie Lee Curtis, Jack Black ως το ρομπότ Claptrap και άλλους. Το πλήρες καστ διαθέτει μια σειρά από αγαπημένα ονόματα των θαυμαστών, από σεβαστά ταλέντα μέχρι προσωπικότητες του διαδικτύου.

Η ανάπτυξη της ταινίας χρονολογείται από το 2015, έχοντας συναντήσει διάφορα προβλήματα. Ο Eli Roth -γνωστός για τις ταινίες τρόμου- είναι υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία, με τη σχετική ανακοίνωση να έχει γίνει ήδη από το 2020. Τα κύρια γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2021 στην Ουγγαρία.

Το "Borderlands" ήταν πρωτοπόρος στο είδος του "looter shooter", συνδυάζοντας τη δυναμική του action-RPG με εκτεταμένη ποικιλία όπλων και χιούμορ που έβγαινε από τα όρια... Η σειρά συγκέντρωσε κριτική και εμπορική επιτυχία υπό τον εκδότη 2K Games και την Gearbox Software από το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας της το 2009. Πολλαπλές συνέχειες και παρακλάδια επέκτειναν το IP, φέρνοντας έσοδα στην εταιρεία ανάπτυξης που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Έρευνα για τις καμπάνιες κατά της πειρατείας, φανερώνει αντίθετα αποτελέσματα στους άνδρες

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ ανακάλυψαν ότι οι καμπάνιες κατά της πειρατείας μπορεί να αυξάνουν την τάση των ανδρών να στραφούν προς αυτή. Μελετώντας την αντίδραση 962 ενηλίκων σε απειλητικά μηνύματα, παρατήρησαν ότι ενώ οι γυναίκες αποθαρρύνονταν από την πειρατεία, οι άνδρες έδειχναν αυξημένη προθυμία για πειρατικές πράξεις. Αυτή η αντίδραση εξηγείται ως ψυχολογική αντίσταση, μια αντίδραση που συχνά παρατηρείται όταν τα άτομα αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία τους απειλείται.

Τα μηνύματα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα ήταν πραγματικά και αντικατόπτριζαν τις στρατηγικές των υφιστάμενων καμπανιών, όπως αυτές της Crimestoppers και της γαλλικής κυβέρνησης. Τα μηνύματα αυτά επικεντρώνονταν στους κινδύνους που συνδέονται με την πειρατεία, όπως ιοί, απάτες, κλοπή δεδομένων και παραβίαση ασφάλειας. Επιπλέον, δοκιμάστηκε και ένα εκπαιδευτικό μήνυμα που τόνιζε τη ζημιά στους δημιουργούς και την οικονομία, προτρέποντας τη χρήση νόμιμων πλατφορμών, ωστόσο αυτό δεν είχε αντίκτυπο στην αλλαγή συμπεριφοράς κανενός φύλου.

Η κύρια ερευνήτρια, Κέιτ Γουίτμαν, σημείωσε τις φυλετικές διαφορές στην προδιάθεση για πειρατεία και υπογράμμισε την ανάγκη για μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση στις καμπάνιες. Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα απειλητικά μηνύματα ήταν αντιπαραγωγικά, ειδικά για τους άνδρες που ήδη είχαν θετική στάση προς την πειρατεία. Η Γουίτμαν ελπίζει ότι τα ευρήματα θα ενημερώσουν τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής και τους δημιουργούς περιεχομένου να αποφύγουν προσεγγίσεις που ενδέχεται να ενισχύσουν την πειρατεία αντί να την καταπολεμήσουν.

Stay tuned για όλες τις εξελίξεις γύρω από την τεχνολογία!