Ανακοινώθηκαν τα νέα Sony headphones και earbuds

1 έτος πριν

Δύο νέα μοντέλα ακουστικών ανακοίνωσε η Sony, τα οποία αποτελούν συνέχεια υπαρχόντων σειρών της. Πρόκειται για τα Sony LinkBuds S, τα ανασχεδιασμένα in-ear ακουστικά που συνεχίζουν την (σχετικά «νεαρή») σειρά LinkBuds, και τα Sony WH-1000XM5, το πέμπτο μοντέλο στην επιτυχημένη και γνώριμη σειρά headphones.

Τα δύο πολύ διαφορετικά μεταξύ τους μοντέλα, ενσωματώνουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη «μαεστρία» της Sony και την ικανότητά της να προσφέρει ποιότητα στον ήχο όπως κάνει εδώ και δεκαετίες. Πρακτικά, είτε για ψείρες είτε για ακουστικά κεφαλής, υπάρχουν αξιόλογες επιλογές. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι προσφέρει η καθεμία.

Sony LinkBuds S: Μικρά, με μεγάλες δυνατότητες

Τα πρώτα LinkBuds είχαν ένα δαχτυλίδι από όπου περνούσε ο εξωτερικός ήχος προς το αυτί, όμως τα LinkBuds S αλλάζουν ριζικά σχεδιασμό, υιοθετώντας κάτι πιο παραδοσιακό για ψείρες που μπαίνουν μέσα στο αυτί. Η άκρη τους διαθέτει καπάκι σιλικόνης, για να εφαρμόζουν σταθερά και να μην υπάρχει απώλεια ήχου ενώ το πολύ χαμηλό βάρος τους (μόλις 4.8 γραμμάρια έκαστο) τα κάνουν άνετα για πολύωρη χρήση. Διαθέτουν επίσης πιστοποίηση IPX4 για προστασία ενάντια σε νερό και ιδρώτα, οπότε είναι ασφαλές να κάνεις γυμναστική φορώντας τα.

Στο κομμάτι των τεχνολογιών, διαθέτει προηγμένη λειτουργία noise cancelling για αφαίρεση των ήχων του περιβάλλοντος, όπως και Natural Ambient Sound για να μην παραμορφώνονται οι εξωτερικοί ήχοι αν επιλέξεις να μην τους φιλτράρει. Επίσης, η λειτουργία Adaptive Ambient Sound προσαρμόζει την ισχύ του noise cancelling αν π.χ. τρέχεις ή χαλαρώνεις, για να βοηθάει στην κάθε δραστηριότητα.

Ο σχεδιασμός τους βοηθάει στη μείωση του θορύβου από τον άνεμο, ενώ μέσω machine learning AI βελτιώνει την ποιότητα των κλήσεων.

Γενικότερα, η ποιότητα ήχου παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενσωματώνοντας τεχνολογία Hi-Res Audio για κρυστάλλινο ήχο, DSEE Extreme για βελτίωση συμπιεσμένων κομματιών όπου η ποιότητα έχει μειωθεί και υψηλής ποιότητας υλικά που εγγυώνται άρτια απόδοση.

Τέλος, η μπαταρία του αντέχει έως και 20 ώρες συνολικά (με χρήση της θήκης για επαναφόρτιση) και με 5 λεπτά φόρτισης προσφέρουν 1 ώρα χρήσης, ενώ λειτουργίες όπως η συμπερίληψη voice assistants (Alexa και Google) και Speak to Chat (μείωση έντασης όταν μιλάς) κάνουν την εμπειρία συνολικά καλύτερη. Θα διατεθούν σε τρία χρώματα: λευκό, μαύρο και εκρού.

Sony WH-1000XM5: Το «βαρύ πυροβολικό»

Τα ακουστικά της σειράς WH-1000XM είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους, οπότε τα WH-1000XM5 φροντίζουν να διαφοροποιηθούν «τόσο-όσο». Με απλούστερο και πιο εργονομικό design, παραμένουν πρακτικά χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους, αλλά γίνονται πιο ελαφριά και άνετα. Παράλληλα, ενσωματώνουν οκτώ μικρόφωνα (έναντι τεσσάρων, στον προκάτοχό τους) και δύο επεξεργαστές (QN1 και V1) που διαχειρίζονται τα πάντα, από ήχο έως αφαίρεση θορύβων.

Η τεχνολογία αφαίρεσης θορύβου λειτουργεί έξυπνα, προσαρμόζοντας τα επίπεδά της ανάλογα με τη δραστηριότητα, ενώ συνολικά έχει βελτιωθεί η απόδοσή της. Οι οδηγοί ηχείων μεγέθους 30mm προσφέρουν δυνατό μπάσο, όπως και οι επιχρυσωμένες κολλήσεις στην πλακέτα συνεισφέρουν για τη γνωστή ποιότητα ήχου της Sony, που εμπνεύστηκε από τα Walkman κατά την κατασκευή των ακουστικών.

Από γενικότερες τεχνολογίες ήχου, ενσωματώνεται πάλι Hi-Res Audio και DSEE Extreme, μαζί με έξυπνη ρύθμιση έντασης ανάλογα με την δραστηριότητα ή την τοποθεσία όπου βρίσκεσαι. Για τις κλήσεις, τέσσερα μικρόφωνα φροντίζουν να στοχεύουν προς το στόμα για να καταγράφουν καλύτερα την ομιλία σου και τα ίδια μικρόφωνα χρησιμοποιούνται για φωνητικές εντολές στους voice assistants Alexa και Google.

Η μπαταρία προσφέρει έως και 30 ώρες χρήσης με ενεργοποιημένο το noise cancelling και παρέχεται ταχεία φόρτιση που προσφέρει 3 ώρες λειτουργίας με 3 λεπτά φόρτισης και 5 ώρες λειτουργίας με 10 λεπτά φόρτισης.

Τα ακουστικά θα διατεθούν σε δύο χρώματα: λευκό και μαύρο.