Από τα ηλεκτρικά οχήματα στα οικιακά ρομπότ, η νέα κατεύθυνση της APPLE

1 μήνας πριν
APPLE logo

Μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου για ηλεκτρικό όχημα, η APPLE στρέφει το ενδιαφέρον της στον τομέα της προσωπικής ρομποτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mark Gurman από το Bloomberg, η εταιρεία εξερευνά τη δυνατότητα ανάπτυξης ρομπότ για οικιακή χρήση.

Τα τρέχοντα πρωτότυπα περιλαμβάνουν ένα κινητό ρομπότ που μπορεί να ακολουθεί τους χρήστες στο σπίτι και μια επιτραπέζια συσκευή με οθόνη που μιμείται τις κινήσεις του κεφαλιού. Η τελευταία στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας βιντεοκλήσεων, εστιάζοντας σε ένα άτομο μέσα σε ομάδα.

Η ομάδα οικιακών συσκευών της APPLE ηγείται αυτών των έργων, ενσωματώνοντας μηχανικούς από το ακυρωμένο πρόγραμμα ηλεκτρικών οχημάτων (θυμάσαι το APPLE Car;). Η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αλγορίθμων πλοήγησης για την αυτόνομη κίνηση των ρομπότ.

Ωστόσο, η αγορά ρομποτικής παρουσιάζει προκλήσεις. Σε αντίθεση με τα smartphones, τα ρομπότ δεν θεωρούνται απαραίτητα στην καθημερινή ζωή. Η APPLE προβληματίζεται για την προθυμία των καταναλωτών να πληρώσουν υψηλές τιμές για τέτοιες συσκευές, γεγονός που προκαλεί διαφωνίες μεταξύ των στελεχών σχετικά με τη συνέχιση των έργων.

Παράλληλα, η εταιρεία εστιάζει στο Vision Pro και σε νέα προϊόντα για το σπίτι, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής τύπου iPad ως οικιακό κόμβο. Η APPLE διατηρεί την ευελιξία να εγκαταλείψει τα τρέχοντα έργα ρομποτικής εάν αναδυθούν πιο κερδοφόρες ευκαιρίες.

Η στρατηγική της APPLE αντανακλά την προσπάθειά της να παραμείνει ανταγωνιστική και να διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της. Η εταιρεία αναζητά το επόμενο επαναστατικό προϊόν που θα εδραιώσει τη θέση της στην αγορά, παρόμοια με την επιτυχία του iPhone.