Από την Wicue, έρχονται έξυπνα γυαλιά με ηχεία και αυτόματη εναλλαγή σε φιμέ

1 έτος πριν
Wicue glasses

Είναι εκνευριστικό να φοράς τα γυαλιά ηλίου σου και να τα βγάζεις στη συννεφιά ή να μην σκοτεινιάζουν αρκετά στον έντονο ήλιο. Οπότε, η Wicue έφτιαξε τα γυαλιά ηλίου που λύνουν αυτό το πρόβλημα, φυσικά αποκτώντας έξυπνες λειτουργίες για να το κάνουν.

Πρόκειται για έξυπνα γυαλιά που ενσωματώνουν έναν αισθητήρα φωτός στο μπροστινό μέρος, από όπου ανιχνεύεται η ένταση του φωτός. Έπειτα, ο διάφανος και άχρωμος φακός σκοτεινιάζει όσο χρειάζεται στην κάθε περίπτωση, δίχως κάποια ενέργεια από πλευράς χρήστη – εντελώς αυτόματα. Η εναλλαγή, μάλιστα, γίνεται μέσα σε μόλις 0.1 δευτερόλεπτο, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να τυφλωθεί στιγμιαία ο χρήστης αφού το σύστημα ανταποκρίνεται άμεσα.

Παράλληλα, στα δύο στηρίγματα των γυαλιών ενσωματώνονται ηχεία που κατευθύνουν τον ήχο προς το αυτί για να μειώνεται η διαρροή, ενώ λίγο παραπίσω βρίσκονται μικρόφωνα που πιάνουν τον ήχο από το στόμα του χρήστη και ενσωματώνουν τεχνολογία αφαίρεσης θορύβου για ποιοτικότερο ήχο.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μουσική ή κλήσεις, πρακτικά λειτουργώντας σαν handsfree δίχως να απομονώνουν τον χρήστη από το περιβάλλον. Διαθέτουν πάνελ αφής ενσωματωμένο στο αριστερό κομμάτι του σκελετού, από όπου γίνεται ο χειρισμός (π.χ. απάντηση και απόρριψη κλήσης).

Η μπαταρία τους αναφέρεται πως διαρκεί περίπου 7 ημέρες με μια πλήρη φόρτιση να απαιτεί μόλις 13 λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει πως μπορούν να αναπαράγουν μουσική για δυόμιση ώρες σερί και να χρησιμοποιηθούν σε κλήσεις τριών ωρών σερί, προτού εξαντληθεί η μπαταρία.

Έρχονται ακόμη και με πιστοποίηση IP64, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δραστηριότητες όπως π.χ. τρέξιμο, δίχως φόβο. Ειδικά για άτομα που τρέχουν, το γεγονός πως συνδυάζουν προστασία από τον ήλιο και ήχο χωρίς να απομονώνονται τα αυτιά, είναι αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα.

Τα smart γυαλιά της Wicue αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα και, βάσει προηγούμενων μοντέλων, η τιμή υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 150$ και 200$.