Το app Messages της Google γεφυρώνει το χάσμα στα reactions με το iOS

2 έτη πριν
Google app messages

Η απ’ ευθείας επικοινωνία μεταξύ κατόχων συσκευών Android και iOS έχει εδώ και χρόνια τις δικές της προκλήσεις. Η διαφορά στην αρχιτεκτονική των δύο πλατφορμών, είχε ως αποτέλεσμα εδώ και χρόνια, οι αντιδράσεις με emoji (τα emoji reactions δηλαδή) ενός χρήστη iPhone στα μηνύματα ενός κατόχου Android, να φαίνονται στη συσκευή του δεύτερου ως… ξεχωριστά μηνύματα, περισσότερο δυσκολεύοντας παρά απλοποιώντας τα πράγματα. Όπως φαίνεται όμως, το πρόβλημα αυτό ετοιμάζεται να αποτελέσει παρελθόν.

Αιτία γι’ αυτό είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση της εφαρμογής Messages του Android που έχει διατεθεί ήδη σε μερίδα χρηστών. Με την εγκατάστασή της, το app είναι σε θέση να «μεταφράσει» τα emoji reactions των χρηστών iOS και να τα μεταφέρει στο περιβάλλον χρήστη του Android ως τέτοια -αντί μηνυμάτων. Παρ’ ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αντιστοίχιση emoji έχει τα… θεματάκια της (η καρδιά του iOS για παράδειγμα εμφανίζεται στο Android ως ένα πρόσωπο με μάτια-καρδιές), η όλη λειτουργία τρέχει απρόσκοπτα -υποστηρίζοντας ακόμα και αλλαγές emoji.

Με την αναβάθμιση αυτή, οι εφαρμογές Messages και iMessage θα αποτελέσουν έναν ακόμα τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών, ιδίως για εκείνους που θέλουν να αποφύγουν τις πλατφόρμες τρίτων (βλ. Messenger, WhatsApp, Viber κ.α.). Για την ώρα παραμένει άγνωστο πάντως το πότε ακριβώς θα διατεθεί ευρέως η προαναφερθείσα ενημέρωση της εφαρμογής Messages.