Apple iPhone: Προσεχώς με μηνιαία συνδρομή

1 έτος πριν
Apple iPhone

Έχεις συνηθίσει πια να πληρώνεις συνδρομή για τη Cosmote TV, το Spotify, το Office, το Game Pass στο Xbox, με λίγα λόγια κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείς και αγαπάς. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν συνέβαινε το ίδιο και με συγκεκριμένα απτά προϊόντα όπως π.χ. το smartphone και συγκεκριμένα το iPhone σου; Καλά θα κάνεις να αρχίσεις να εξοικειώνεσαι με την ιδέα γιατί στην Apple ήδη… το σκέφτονται, να ξέρεις!

Κατ’ αρχάς τα πάντα προκύπτουν από διαρροές και ρεπορτάζ αφού η Apple δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό. Το κόνσεπτ όμως θέλει την εταιρεία από το Κουπερτίνο να επεξεργάζεται ένα νέο μοντέλο συνδρομής παρόμοιο με εκείνο του leasing οχημάτων. Στην περίπτωση της Apple βέβαια τα πράγματα έχουν έξτρα ενδιαφέρον αφού παραδοσιακά οι συσκευές της -προεξεχόντων των iPhone φυσικά- χάνουν με χαρακτηριστικά αργό ρυθμό την αξία τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το iPhone αποτελεί το πιο «βαρύ» χαρτί της εταιρείας (το 52,5% του περυσινού τζίρου της Apple προέρχεται από τις πωλήσεις iPhone, όταν το iPad αντιστοιχεί σε 8,7% και οι διάφορες άυλες υπηρεσίες σε 18,7%)  οπότε είναι απολύτως λογικό πως ό,τι κίνηση κι αν γίνει, θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο.

Επί του παρόντος σε πολλές χώρες οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν iPhone σε δόσεις ή έστω σε μειωμένη τιμή, μέσω διαφόρων παρόχων κινητής -με την αξία του κινητού να «σπάει» και να διανέμεται στο συμβόλαιό τους. Στην περίπτωση της υπηρεσίας που περιγράψαμε όμως, η συσκευή «δένεται» όχι με τον αριθμό ή το συμβόλαιο κινητής αλλά με το Apple ID του χρήστη. Μένει να δούμε φυσικά τι θα προσφέρει στον τελευταίο όσον αφορά πιθανές αναβαθμίσεις, το κόστος της και βέβαια το αν θα υπάρξουν βαθμίδες (tiers) με διαφορετικές παροχές και τιμολόγηση.

Από πλευράς Apple δεν έγινε το παραμικρό σχόλιο οπότε… αναμένουμε.