To APPLE Vision Pro έρχεται τον Μάρτιο

3 μήνες πριν
young woman wearing apple vision pro

Η ανακοίνωση της APPLE τον Ιούνιο ότι θα λανσάρει το mixed reality σύστημά της, το Vision Pro "στις αρχές του επόμενου έτους" ήταν λίγο αόριστη. Όμως όπως αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg, όλα δείχνουν ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει ήδη από τον Φεβρουάριο. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια εκδήλωση για την κυκλοφορία, κάτι κατανοητό για μια συσκευή αξίας 3.499 δολαρίων με πιθανώς περιορισμένη προμήθεια. Όπως αναφέρεται, η διάθεση αυτού του προϊόντος στην αγορά απαιτεί σημαντική προετοιμασία, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των υπαλλήλων του APPLE Store για την καθοδήγηση των νέων χρηστών, την προσαρμογή των εξαρτημάτων και τον χειρισμό των συνταγογραφούμενων επιλογών φακών.

Η κυκλοφορία της πρώτης νέας πλατφόρμας hardware της APPLE εδώ και χρόνια συνεπάγεται επίσης νέο λογισμικό όπως το visionOS. Ο Gurman δείχνει ήδη ότι η επόμενη έκδοσή του θα έρθει αργότερα το 2024 μαζί με τις συνήθεις ενημερώσεις λογισμικού Mac και iPhone. Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι η πρόσφατη κυκλοφορία του iOS 17.2, το οποίο επιτρέπει στο iPhone 15 Pro να καταγράφει χωρικά βίντεο κωδικοποιημένα σε 3D σε ανάλυση 1080p και 30fps. Φυσικά η εγγραφή ενός τέτοιο βίντεο με το iPhone 15 Pro και Pro Max, σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να έχει αγοράσει το Vision Pro για να τα αναπαράγει με πλήρη λεπτομέρεια, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία.

Οι προγραμματιστές, δηλαδή όσοι έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη εφαρμογών που θα είναι ανάμεσα στις πρώτες που θα τρέχει το Vision Pro, θα πρέπει να προετοιμάζονται για το λανσάρισμα. Με ένα σημείωμα που στάλθηκε αυτές τις ημέρες, η APPLE τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να "ετοιμαστούν". Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για εικονική και μικτή πραγματικότητα ή τυπικές εφαρμογές iPad και iPhone στις οποίες θα έχει πρόσβαση και το Vision Pro. Φυσικά, οποιοσδήποτε αριθμός ζητημάτων θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστέρηση, αλλά η έκθεση ισχυρίζεται ότι η παραγωγή στην Κίνα κινείται με "πλήρη ταχύτητα" εδώ και εβδομάδες.