Ασύρματο… υπερφορτιστή ετοιμάζει η Apple;

2 έτη πριν
Ασύρματος φορτιστής apple

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον gadget φέρεται να έχει στα σκαριά η Apple σύμφωνα με τον Mark Gurman. Ο τελευταίος αρθρογραφεί στο Bloomberg ενώ συντηρεί και το δικό του, προσωπικό newsletter, Power On, το οποίο είναι αφιερωμένο στα της εταιρείας από το Κουπερτίνο. Όπως αναφέρει λοιπόν ο Gurman, η Apple ετοιμάζει ένα νέο αξεσουάρ που θα θυμίζει μικρό mousepad, με τη διαφορά όμως ότι θα πρόκειται για ένα pad ασύρματης φόρτισης.

Σε άσπρο χρώμα για να ταιριάζει με την αισθητική αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple, το συγκεκριμένο gadget θα έχει τη δυνατότητα να φορτίσει iPhone, Apple Watch και AirPods ταυτόχρονα, λύνοντας έτσι τα χέρια των φίλων της εταιρείας που θα δουν τα καλώδια που χρειάζονται στην καθημερινότητά τους να μειώνονται δραματικά.

Για όσους θυμούνται βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple δουλεύει πάνω σε κάτι τέτοιο. Η εταιρεία είχε αποπειραθεί να λανσάρει κάτι παρόμοιο το 2017 με το AirPower, την εποχή που είχε κυκλοφορήσει τα iPhone 8 και iPhone X. Βέβαια αυτό δεν κυκλοφόρησε ποτέ με αποτέλεσμα δύο χρόνια αργότερα το πρότζεκτ να ακυρωθεί. Η έρευνα και η ανάπτυξη που είχαν γίνει γι’ αυτό ωστόσο δεν πήγαν χαμένες, αφού κάπως έτσι προέκυψε η φόρτιση MagSafe.

Θυμίζουμε πως οι φήμες θέλουν την Apple να κυκλοφορεί το νέο, 5G iPhone SE της μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Στο επόμενο iPhone SE έχει αναφερθεί στο παρελθόν και ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, υποστηρίζοντας πως η συσκευή θα διατηρεί το design του υπάρχοντος μοντέλου με οθόνη 4,7 ιντσών και πλήκτρο home.