Αυτά είναι τα νέα μοντέλα iPad και iPad Pro από την APPLE

1 έτος πριν
Apple iPad και iPad Pro

Η APPLE παρουσίασε τα νέα μοντέλα των tablets της, iPad και iPad Pro με τις αλλαγές που ενσωματώνουν αμφότερα να είναι πολλές και διάφορες.

Ξεκινώντας από το νέο iPad Pro, μιλάμε για ένα tablet που θα διατεθεί στις 11 και τις 12,9 ίντσες με χωρητικότητα 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 ΤΒ και 2 TB. Θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα -ασημί και γκρι- και εκδόσεις Wi-Fi και 5G. Στο εσωτερικό του συναντάμε το τσιπ M2 της APPLE με έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή και δεκαπύρηνο επεξεργαστή γραφικών και νευρωνική μηχανή 16 πυρήνων. Είναι κατά 15% ταχύτερο σε σχέση με το M1, αποδίδει κατά 35% καλύτερα σε ό,τι αφορά τα γραφικά ενώ είναι σημαντικά ισχυρότερο και στη διαχείριση εργασιών μηχανικής μάθησης.

Πέραν της εντυπωσιακής του απόδοσης, η APPLE το έχει «προικίσει» και με σπουδαίες δυνατότητες σε ό,τι αφορά την εμπειρία χρήστη. Το iPad Pro ανιχνεύει τη γραφίδα APPLE Pencil 2ης γενιάς 12 χιλ. επάνω από την οθόνη, προσφέροντας έτσι προεπισκόπηση κάθε κίνησης. Το δε iPad OS 16 έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εμπειρία αυτή με νέες λειτουργίες που αποσκοπούν στο αποτελεσματικότερο multitasking και τη χρήση του iPad Pro σαν desktop/laptop replacement, όπως οι Stage Manager, Reference Mode και άλλες. Η φθηνότερη έκδοση του iPad Pro (11 ίντσες, Wi-Fi) αρχίζει από τα 1.149€, με το πληρέστερο iPad Pro των 12,9 ιντσών (5G) να ξεκινά από τα 1.559€. Το νέο iPad Pro έρχεται στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στις 26 Οκτωβρίου, και μπορείς να το προπαραγγείλεις από εδώ.

Περνώντας στο iPad 10ης γενιάς, δε γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς τα τέσσερα, ζωηρά χρώματα στα οποία θα διατεθεί: μπλε, ροζ, κίτρινο και ασημί. Η συσκευή έρχεται με οθόνη Liquid Retina 10,9 ιντσών ανάλυσης 2360 x 1640 και ακόμα πιο λεπτό πλαίσιο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις ενώ βασίζεται στο τσιπ Α14 Bionic που συνδυάζει τις εξαιρετικές επιδόσεις με τη σπουδαία αυτονομία. Η χωρητικότητά της είναι είτε 64 GB, είτε 256 GB.

Το εντυπωσιακό εδώ δεν είναι άλλο από τη θέση της κάμερας πρόσοψης των 12 MP (με οπτικό πεδίο 122 μοιρών) η οποία βρίσκεται -για πρώτη φορά- στη μεγάλη πλευρά της οθόνης. Η κύρια κάμερα του iPad είναι ανάλυσης 12 MP με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4Κ. Στα της συνδεσιμότητας, η Lightning έχει αντικατασταθεί από μία USB-C, η θύρα 3,5 χιλ. μας έχει αποχαιρετήσει ενώ ως είθισται έχουμε εκδόσεις Wi-Fi και 5G.

Η φθηνότερη έκδοση του iPad με WiFi, αρχίζει από 629 ενώ του iPad με 5G ξεκινά από τα 839.Το νέο iPad 10ης γενιάς έρχεται στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στις 26 Οκτωβρίου και μπορείς να το προπαραγγείλεις ήδη από εδώ.