Αυτό είναι (ή μάλλον ήταν) το rollable smartphone της LG!

1 έτος πριν
Rollable Smartphone

Με τα αναδιπλούμενα ή foldable μοντέλα (πνευματικοί απόγονοι των clamshell) να είναι το sci-fi trend της εποχής στα smartphones, λίγοι είναι εκείνοι που θυμούνται τους πειραματισμούς της βιομηχανίας με ένα άλλο στυλ συσκευών. Στη CES 2021 η LG είχε παρουσιάσει ένα νέο κόνσεπτ που αφορούσε ένα rollable smartphone, ένα τηλέφωνο δηλαδή που διέθετε «πτυσσόμενη» οθόνη. Η ιδέα ήταν πως ο χρήστης είχε στην κατοχή του μία τυπική συσκευή η οποία μπορούσε να «ξεδιπλωθεί» και να γίνει μεγαλύτερη. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της κορεατικής εταιρείας πάντως δεν έμελλε να υλοποιηθεί ποτέ αφού λίγο αργότερα η LG ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την αγορά των smartphones.

Προς τι όλα αυτά; Ενάμιση χρόνο μετά, κάποιος κατάφερε να πάρει στα χέρια του το θρυλικό -πλέον- rollable smartphone της LG και να ανεβάσει ένα μικρής διάρκειας (ούτε μισό λεπτό δεν είναι) βίντεο στο YouTube στο οποίο μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα την οθόνη του να μεγαλώνει και κατόπιν να μικραίνει. Αν και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς λέει ο άνθρωπος που κάνει την παρουσίαση, φαίνεται πως το άνοιγμα της οθόνης γίνεται τόσο αυτόματα (με το πάτημα ενός πλήκτρου/εφαρμογής) όσο και χειροκίνητα (πρόσεξε, ας πούμε, στο δεύτερο μισό του κλιπ πως ανοίγει και κλείνει το τηλέφωνο τραβώντας το και σπρώχνοντάς το).

Εννοείται πως δεν έχουμε τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές στη διάθεσή μας (δε γνωρίζουμε δηλαδή την ανάλυση της οθόνης, αν και όταν «ξεδιπλώνεται» πλήρως δε φαίνεται να μεγαλώνει εξωφρενικά). Το εντυπωσιακό είναι πως η συσκευή δείχνει να είναι πλήρως λειτουργική. Είναι αδύνατον να διακρίνουμε ποια apps είναι εγκατεστημένα, αν και δείχνει να τρέχει Android (υπάρχει και το εικονίδιο του Play Store).

Θυμίζουμε ότι παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιεί το OPPO X 2021, μία συσκευή που αποτελεί κόνσεπτ για την ώρα και διαθέτει οθόνη OLED που «παίζει» μεταξύ 6,7 και 7,4 ιντσών.