Το Bing Chat έρχεται στο Chrome, Firefox, Safari σε desktop και mobile

7 μήνες πριν
Bing Chat initial page

Πριν από μερικούς μήνες αποκαλύφθηκε ότι η MICROSOFT δοκίμαζε το Bing Chat σε browser τρίτων εταιρειών, όπως το GOOGLE Chrome, το APPLE Safari και το Mozilla Firefox. Τώρα, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι θα φέρει το Bing Chat σε αυτούς τους browsers καθώς και στις αντίστοιχες mobile εφαρμογές.

Με αυτή την κίνηση, η MICROSOFT στοχεύει να ανταγωνιστεί άλλες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης και ενσωματωμένα εργαλεία για browsers, όπως τα χαρακτηριστικά αναζήτησης generative AI της GOOGLE με την ονομασία Bard, που βρίσκονται τόσο στο Chrome όσο και στην εφαρμογή για smartphones.

Σε δημοσίευση στο επίσημο blog της MICROSOFT για το Bing, η εταιρεία δήλωσε ότι "Το επόμενο βήμα στο ταξίδι επιτρέπει στο Bing να παρουσιάσει την απίστευτη αξία των συνοπτικών απαντήσεων, της δημιουργίας εικόνων και άλλων AI ενεργειών, σε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων. Θα έχετε τα περισσότερα από τα σπουδαία οφέλη του Bing και θα συνεχίσουμε να βελτιστοποιούμε την υπηρεσία στην πορεία για να καλύπτουμε τις ανάγκες σας σε διαφορετικούς browsers".

Ωστόσο, η MICROSOFT προειδοποίησε επίσης ότι ενώ οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα που προτιμούν για το Bing Chat, η καλύτερη ενσωμάτωση θα είναι δυνατή στο δικό της browser. Για παράδειγμα, οι χρήστες παρατήρησαν ότι το Bing του Chrome υποστηρίζει πέντε μηνύματα ανά συνομιλία σε σύγκριση με 30 στο MICROSOFT Edge. Επιπλέον το Bing στο Chrome έχει όριο χαρακτήρων 2.000 ενώ στον Edge το αντίστοιχο όριο είναι διπλάσιο.

Η ανάρτηση στο blog της MICROSOFT κάνει σχετική αναφορά γι’ αυτούς τους περιορισμούς. "Με τον Edge, θα ξεκλειδώσετε μεγαλύτερες συνομιλίες, ιστορικό συνομιλιών και περισσότερες λειτουργίες του Bing ενσωματωμένες απευθείας στο browser. Για να βιώσετε την καλύτερη εμπειρία χρήσης για το Bing και να αποκτήσετε όλο το εύρος των λειτουργιών, απλά ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης MICROSOFT Edge..."

Σίγουρα τα παραπάνω αποτελούν μια ενδιαφέρουσα στρατηγική για τη MICROSOFT που επιθυμεί να φέρει τη δική της υπηρεσία σε mobile συσκευές καθώς και άλλους browser πέρα από τον Edge. Οι mobile συσκευές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους πρόσβασης σε ιστότοπους, υπηρεσίες και εφαρμογές. Απώτερος στόχος είναι βεβαίως η αύξηση του μεριδίου αγοράς του Bing. Κάνοντας τους χρήστες που διαφορετικά δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ το Bing να δοκιμάσουν το Bing Chat στο πρόγραμμα περιήγησης που προτιμούν και στη συνέχεια πείθοντάς τους σταδιακά να το χρησιμοποιήσουν στον Edge είναι κατά πολλούς μια έξυπνη στρατηγική.