CES 2022 : Τι ξεχώρισε από την παρουσία της Asus ROG

2 έτη πριν
ROG Flow Z13

Έχοντας πάντα τεράστια παρουσία στη συγκεκριμένη έκθεση, η Asus δεν διέθετε φυσική παρουσία φέτος στη CES 2022, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έλειπαν οι ανακοινώσεις νέων προϊόντων από τις οποίες ξεχωρίσαμε τις παρακάτω:

Asus ROG Flow Z13

Με γραφικά Nvidia GeForce RTX 3050 Ti και κορυφαίο επεξεργαστή για gaming υψηλού επιπέδου.

Μικρό μέγεθος δεν σημαίνει απαραίτητα και «μικρές» επιδόσεις. Στην περίπτωση του Asus ROG Flow Z13 μάλιστα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το Flow Z13 πρόκειται για ένα μικρό tablet με επιδόσεις όμως ενός ισχυρού desktop υπολογιστή. Με λειτουργικό σύστημα Windows και οθόνη 4K το gaming σίγουρα ανεβαίνει επίπεδο.

Ζυγίζει μόλις 1,1kg (1,45kg με το πληκτρολόγιο συνδεδεμένο) και στο πιο παχύ του σημείο είναι 12mm. Το Asus ROG Flow Z13 πρόκειται για ένα tablet το οποίο μπορεί να ακολουθήσει παντού τον χρήστη και είναι έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμη και τις πιο απαιτητικές του ανάγκες, ακόμη και για gaming με AAA τίτλους.

Διαθέτει οθόνη μεγέθους 13,4’’ με αναλογία διαστάσεων 16:10 ώστε ο χρήστης να έχει ένα ευρύχωρο περιβάλλον να εργαστεί και να διασκεδάσει. Το tablet θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις εκ των οποίων η μία θα έχει οθόνη 4K με φωτεινότητα 450nits και ρυθμό ανανέωσης 60Hz ενώ η δεύτερη θα έχει οθόνη QHD με φωτεινότητα ελαφρά υψηλότερη στα 500nits και υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Ο υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης είναι κάτι που εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους gamers αφού θα προσφέρει ακόμη πιο ομαλό gaming. Και οι δύο εκδόσεις θα υποστηρίζουν γραφίδες ενώ οι οθόνες τους θα προστατεύονται από γυαλί Corning Gorilla Glass 5.

Βέβαια, αυτό για το οποίο ξεχωρίζει πραγματικά το tablet της Asus είναι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά στο εσωτερικό. Εξοπλίζεται λοιπόν με τον πανίσχυρο επεξεργαστή Intel Core i9-12900H για να εκτελεί ταχύτατα την οποιαδήποτε εργασία ενώ για τα γραφικά είναι υπεύθυνη η Nvidia GeForce RTX 3050 Ti με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να παίξει σε υψηλές αναλύσεις ακόμη και τα νεότερα AAA παιχνίδια. Και για ακόμη υψηλότερες γραφικές επιδόσεις, η Asus θα κυκλοφορήσει μία εξωτερική βάση η οποία θα υποστηρίζει τις κάρτες γραφικών RTX 3080 και AMD 6850M XT, που όπως καταλαβαίνει κανείς θα απογειώσουν τις gaming δυνατότητές του tablet.

Η Asus σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ROG Flow Z13 το πρώτο τρίμηνο του 2022 με τιμή που θα ξεκινά από τα €1899.

Asus Zenbook Fold OLED

Η ASUS μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακά κόνσεπτ όσον αφορά στα laptops -και όχι μόνο- αλλά αυτό που έδειξε στη φετινή CES ήταν το κάτι άλλο! Μιλάμε φυσικά για το Zenbook 17 Fold OLED, ένα laptop με foldable οθόνη OLED που έρχεται να μας κάνει να ξεχάσουμε όλα όσα ξέραμε για τους φορητούς υπολογιστές.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι φυσικά η φορητότητα. Η οθόνη του είναι μεγέθους 17,3 ιντσών, όμως καθ’ ό,τι foldable, διπλώνει στα δύο. Όσοι έτυχε να διαθέτουν laptop με τόσο μεγάλη οθόνη (κάποτε τα λέγαμε «desktop replacements») θα επιβεβαιώσουν χωρίς δεύτερη σκέψη πως η μεταφορά τους ήταν ζόρικη, ανεξαρτήτως βάρους ή προφίλ. Ένα τέτοιο, foldable σύστημα όμως, έχει το πλεονέκτημα πως καταλαμβάνει ουσιαστικά τον μισό χώρο.

Επιπρόσθετα, είναι και εξαιρετικά ευέλικτο, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν tablet, laptop, clamshell -ό,τι προστάζει η εκάστοτε ανάγκη. Η οθόνη των 17,3 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 4:3 μετατρέπεται σε μία 12,3 ιντσών με αναλογία 3:2 όταν διπλώνει. Το πληκτρολόγιο δε που το συνοδεύει είναι αρκετά βολικό (εδώ είναι που το Zenbook 17 Fold OLED κερδίζει κατά κράτος το ThinkPad X1 Fold της Lenovo).

Στο εσωτερικό του τώρα συναντάμε Intel Core i7 U-Series 12ης γενιάς σε συνδυασμό με έως και 16 GB RAM και δίσκο SSD χωρητικότητας 1 TB. Η μπαταρία του είναι στις 75 Wh, αριθμός που μόνο μικρός δεν είναι, ενώ πέραν των Windows 11, το σύστημα τρέχει λογισμικό Asus ScreenXpert 2 που φροντίζει για τον διαχωρισμό και την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση της οθόνης.

Το Zenbook 17 Fold OLED θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος σε άγνωστη τιμή.