CES 2023: Αποκαλυπτήρια για το ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED

1 έτος πριν
ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED

Στην έκθεση CES 2023, η ASUS έφερε… αρκετή πραμάτεια και κυρίως, είδαμε laptops. Δύο από αυτά ήταν τα ASUS Vivobook Pro 16X και Vivobook Pro 16X 3D OLED, με βασική διαφορά μεταξύ των δύο να αποτελεί η οθόνη.

Ας δούμε, για αρχή, τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Και τα δύο μοντέλα της σειράς θα έρχονται με επεξεργαστές Intel Core HX επόμενης γενιάς, όπως και κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX επόμενης γενιάς με NVIDIA Studio drivers που απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες. Έπειτα, τα laptops θα έχουν μνήμη RAM DDR5 έως και 64GB καθώς και μονάδα SSD μέχρι 2TB, ανάλογα με τον συνδυασμό.

Η μέγιστη κατανάλωση θα φτάνει τα 150W TDP και η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 90Wh. Για καλύτερη διαχείριση της θερμότητας και ορθή λειτουργία σε απαιτητικές εργασίες, το σύστημα ASUS IceCool Pro θα αναλαμβάνει δράση ώστε να κρατάει δροσερό το μηχάνημα, αξιοποιώντας και τους τέσσερις αεραγωγούς του σασί.

Όσον αφορά στις θύρες, θα βρούμε δύο Thunderbolt 4 USB-C, δύο USB 3.2 Gen 1, μια υποδοχή καρτών SD, μια θύρα HDMI 2.1, μια θύρα Ethernet κι άλλη μία ακουστικών.

Περνάμε, τώρα, στις οθόνες. Το βασικό μοντέλο, ASUS Vivobook Pro 16X, έρχεται με οθόνη IPS, με ανάλυση 2.5K και ρυθμό ανανέωσης μέχρι και 165Hz. Η συγκεκριμένη οθόνη διαθέτει και κάλυψη εύρους χρώματος DCI-P3 100%, που υπόσχεται ακρίβεια στα χρώματα οπότε μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς σκοπούς.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή, είναι η οθόνη του ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED. Ο τίτλος… μαρτυράει τα βασικά, δηλαδή πως πρόκειται για μια οθόνη τύπου OLED με δυνατότητα προβολής περιεχομένου σε τρεις διαστάσεις. Μάλιστα, μπορεί να το πράξει δίχως την ανάγκη για γυαλιά, αφού η τεχνολογία ASUS Spatial Vision λειτουργεί με πρωτοποριακό τρόπο και δη για μια οθόνη τύπου OLED, εξαλείφοντας την ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό. Η ανάλυσή της φτάνει στα 3.2K .

Τέλος, δύο ακόμη κοινά στοιχεία μεταξύ των laptops. Η τεχνολογία Antimicrobial Guard Plus της ASUS, απομακρύνει μικρόβια και βακτήρια από τις επιφάνειες της συσκευής, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον χρήστη από COVID-19 (99%), H1N1 και Η3Ν2, σταφυλόκοκκο κι ακόμη περισσότερα.

Επιπλέον, οι δύο συσκευές φέρουν πιστοποίηση US MIL-STD-810H που τις καθιστά ως πολύ ανθεκτικές, καθώς για να την αποκτήσουν πέρασαν δοκιμές για κραδασμούς, δονήσεις, έκθεση σε σκόνη, έκθεση σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, μεταξύ πολλών άλλων.

Τα δύο μοντέλα θα γίνουν διαθέσιμα εντός του 2023 και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες.