CES 2023: Έρχεται νέο κι ανανεωμένο ASUS Zenbook 14X OLED

1 έτος πριν
ASUS Zenbook 14X OLED

Στη φετινή έκθεση CES, είδαμε αρκετά laptops από την ASUS, μεταξύ αυτών και το ASUS Zenbook 14X OLED. Πρόκειται για μια ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου, που δεν αλλάζει δραματικά σε σχεδιασμό αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα στην πράξη.

Για αρχή, καταφέρνει σε ένα σασί 14” να φιλοξενεί οθόνη 14.5”, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα περιθώρια γύρω της και κερδίζοντας πολύτιμο χώρο. Παραμένει μια εντυπωσιακή οθόνη τεχνολογίας OLED, με εκπληκτικά χρώματα και πραγματικά μαύρα, προσφέροντας μια από τις πιο premium εμπειρίες σε laptop. Ο ρυθμός ανανέωσης επίσης αυξήθηκε, από τα 90Hz φτάνοντας πλέον στα 120Hz.

Η ανάλυσή της φτάνει τα 2.8K, δηλαδή 2880x1800, με λόγο διάστασης 16:10. Διαθέτει πιστοποίηση HDR VESA TrueBlack 600, όπως και κάλυψη εύρους χρώματος DCI-P3 100%, οπότε προσφέρεται για γραφιστική χρήση κι οτιδήποτε άλλο απαιτεί ποιότητα στην εικόνα και στα χρώματα.

Από άποψης θυρών, έρχεται με δύο Thunderbolt 4 USB-C, μία USB-A 3.2 Gen 2, μια θύρα HDMI και μια ακόμη για ακουστικά. Όλα αυτά σε ένα σασί κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Στο εσωτερικό, βρίσκονται επεξεργαστές Intel Core H επόμενης γενιάς και πλέον, προσφέρεται η δυνατότητα προσθήκης διακριτής κάρτας γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3050. Η μνήμη RAM (LPDDR5) φτάνει έως και 32GB, με τον αποθηκευτικό χώρο αντίστοιχα να φτάνει μέχρι 1TB, χρησιμοποιώντας PCIe 4.0 SSD.

Για άτομα που το χρησιμοποιούν συχνά για βιντεοκλήσεις, η κάμερα έχει λάβει μεγάλη αναβάθμιση, πλέον διαθέτοντας ανάλυση Full HD (έναντι HD) και συμπληρώνεται από δύο μικρόφωνα με τεχνολογία αφαίρεσης θορύβου. Τα ηχεία, ρυθμισμένα από την Harman/Kardon, συνδυάζονται με τον ενσωματωμένο έξυπνο ενισχυτή και προσφέρουν δυνατότερο ήχο από πριν, με αυξημένη καθαρότητα.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά φορητό laptop (ζυγίζει μόλις 1,5 κιλά), η ASUS φρόντισε να αντέχει στις κακουχίες. Με πιστοποίηση US MIL-STD-810H, το laptop έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει σε σκληρές δοκιμές που περιλαμβάνουν κραδασμούς και δονήσεις μέχρι αλλαγές θερμοκρασίας και έκθεση σε σκόνη.

Το ASUS Zenbook 14X OLED αναμένεται να διατεθεί μέσα στη χρονιά, χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμή.