CES 2023: Τα νέα IdeaPad, Tab M9 και ThinkBook Plus Twist από τη LENOVO

1 έτος πριν
LENOVO CES 2023

Πολλές και διάφορες ήταν οι ανακοινώσεις της LENOVO στη CES που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, καθώς η εταιρεία φρόντισε να φρεσκάρει όλες τις σειρές προσωπικών laptops και tablets της.

Ξεκινώντας με τα όσα είδαμε λοιπόν από τη LENOVO στο Λας Βέγκας, τα νέα IdeaPad Pro 5i και IdeaPad Pro 5 συνδυάζουν την αξιοπιστία με τις επιδόσεις. Ιδανικά για καθημερινή χρήση, είναι τα πλέον value for money laptops καθώς έρχονται πλαισιωμένα από μία σειρά χαρακτηριστικών τελευταίας γενιάς. Με άριστη θερμική απόδοση που επιτρέπει στους επεξεργαστές Intel και AMD να αποδίδουν τα μέγιστα και τις προαιρετικές κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce Next-Gen Laptop να «θαμπώνουν» με την εμφάνισή τους, προσφέρουν κορυφαία ισχύ καλύπτοντας τα «θέλω» και των πλέον απαιτητικών.

Διαθέτουν κάμερα IR FHD με αισθητήρα Time of Flight, επεκτάσιμη υποδοχή αποθήκευσης SSD (στο μοντέλο των 16 ιντσών), επιλογή οθόνης 120 Hz, USB 4.0 και Thunderbolt 4.0. Φέρουν πιστοποίηση Eyesafe ενώ η αυξημένη διάρκεια της μπαταρίας τους ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την ταχεία φόρτιση 15 λεπτών.

Περνώντας στα IdeaPad Slim 5i και IdeaPad Slim 5, δεν γίνεται να μη σταθούμε στη μεγαλύτερη οθόνη OLED, μία διπλή καινοτομία που έρχεται να αλλάξει άρδην την όλη εμπειρία χρήσης. Στο μοντέλο των 16 ιντσών προσφέρεται ανάλυση έως και 2.5K ενώ σε αυτό των 14 ιντσών έχουμε οθόνη OLED FHD με ανάλυση έως και 2.2K. Και στις δύο περιπτώσεις προσφέρεται κάλυψη των χώρων AAR και DCI-P3 σε ποσοστό 90% και 100% αντίστοιχα. Το IdeaPad Slim 5 διαθέτει και μεγαλύτερο touchpad για έξτρα άνεση. Και τα δύο μοντέλα διατίθενται σε τρία υπέροχα χρώματα (βιολετί, γκρι και μπλε) ενώ πλαισιώνονται από τη νέα υπηρεσία υποστήριξης της LENOVO, Lenovo Premium Care Plus.

To IdeaPad Flex 3i Chromebook δίνει έμφαση στην παραγωγικότητα. Στις 12 ίντσες, πρόκειται για μία 2-σε-1 συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως laptop, είτε ως tablet. Ενσωματώνει επεξεργαστή Intel N, προσφέρει συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E και διαθέτει και επιλογή κάμερας HD ή FHD με φυσικό κάλυμμα. Με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, απόλυτη ευελιξία και ξεκούραστη οθόνη που μάλιστα φέρει και πιστοποίηση χαμηλών εκπομπών μπλε ακτινοβολίας από την TUV Rheinland, προσφέρει μία άριστη εμπειρία χρήσης, είτε πρόκειται για εργασία, είτε για ψυχαγωγία.

Το IdeaCentre Mini είναι ένα κομψό και συμπαγές desktop όγκου ενός λίτρου που συνδυάζει το προηγμένο design με τις τελευταίας γενιάς λειτουργίες. Διαθέτει ενσωματωμένο τροφοδοτικό και χωρά παντού σε κάθε γραφείο αφού μπορεί να τοποθετηθεί τόσο οριζόντια, όσο και κατακόρυφα. Ενσωματώνει Intel Core, δύο τσιπ μνήμης DDR4, SSD και Wi-Fi 6E.

Το LENOVO Tab M9, ήταν η πρόταση της LENOVO στην κατηγορία των tablets στη CES, ένα εξαιρετικό all-around μηχάνημα με βάρος που δεν ξεπερνά τα 350 γραμμάρια και προφίλ μόλις 7,99 χιλ. Διαθέτει οθόνη HD 9 ιντσών, στερεοφωνικά ηχεία Dolby Atmos και Wi-Fi 5. Στα ενδότερά του συναντάμε έναν MediaTek Helio G80, αποθηκευτικό χώρο έως και 128 GB και Android 12.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε στο χώρο της LENOVO το νέο ThinkBook Plus Twist το οποίο φέρνει τα πάνω κάτω στην οικογένεια των επαγγελματικών laptops της εταιρείας με την διπλή, περιστρεφόμενη οθόνη του. Η LENOVO άλλαξε εκ βάθρων όχι μόνο τον σχεδιασμό αλλά και τη φιλοσοφία των ThinkBook της, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο με δύο οθόνες: στη μία πλευρά υπάρχει ένα πάνελ αφής OLED 2.8K και στην άλλη μία έγχρωμη οθόνη e-Ink με ρυθμό ανανέωσης 12 Hz. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει εκείνη που χρειάζεται ανά πάσα στιγμή χάρη στον μηχανισμό περιστροφής 360ο της οθόνης. Το laptop υπάγεται στην κατηγορία των 13,3 ιντσών με την οθόνη e-Ink να έχει διαγώνιο 12 ιντσών. Στο εσωτερικό του «κρύβει» επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς ενώ υποστηρίζει Wi-Fi 6E για βελτιωμένη και σταθερότερη ασύρματη συνδεσιμότητα καθώς επίσης και χρήση γραφίδας πλήρους μεγέθους και στις δύο οθόνες του με μέγιστη διάρκεια ζωής 18 μήνες.

Στις ανακοινώσεις της LENOVO συναντάμε και το ThinkBook 16p Gen 4 το οποίο έρχεται με προαιρετικά αξεσουάρ LENOVO Magic Bay για βελτιωμένη παραγωγικότητα και ισχύ. Διαθέτει επεξεργαστές Intel Core H-series 13ης γενιάς, προαιρετικά γραφικά NVIDIA GeForce RTX 4060, επιλογή οθόνης έως και 165 Hz, 3.2K στις 16 ίντσες με Dolby Vision, μνήμη DDR5 και δυνατότητα εγκατάστασης διπλού SSD 2 TB, χαρακτηριστικά που το καθιστούν το ισχυρότερο ThinkBook που δημιουργήθηκε ποτέ, ό,τι πρέπει για απαιτητικούς χρήστες. Τα δε αξεσουάρ LENOVO Magic Bay περιλαμβάνουν 4K webcam, 4G LTE και φως 200 lux και συνδέονται ασύρματα μέσω pogo pin.

Η LENOVO παρουσίασε ακόμα το ThinkBook Wireless Dock για το ThinkBook 13x Gen 2 (το τελευταίο παρουσιάστηκε στην περσινή CES), την πρώτη πλήρη ασύρματη λύση φόρτισης της εταιρείας για το συγκεκριμένο laptop. Λειτουργεί εκμεταλλευόμενο το Wi-Fi 6E και την τεχνολογία Power-by-Contact, αλλάζοντας επίπεδο τη φιλοσοφία plug & play. Πρεμιέρα στη CES, τέλος, έκανε και το ThinkCentre neo 50q Gen 4, η πιο πρόσφατη προσθήκη της LENOVO στη σειρά desktops ThinkCentre neo. Κομψό και συμπαγές, φέρει κρυμμένο σύστημα εξαερισμού, δίσκους SSD και HDD, άπλετη μνήμη DDR5 και συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E για κορυφαία παραγωγικότητα σε περιβάλλον γραφείου.