CES 2024: Η παρουσία της LENOVO στη CES 2024 περιλαμβάνει πολλές ανακοινώσεις

3 μήνες πριν
LENOVO laptops at CES 2024

Με σύνθημα «AI για όλους» και πάνω από 40 νέες συσκευές, η LENOVO ήταν μία από τις εντυπωσιακότερες παρουσίες στη φετινή CES. Οι ανακοινώσεις της εταιρείες περιελάμβαναν νέες συσκευές Yoga, ThinkPad, ThinkCentre, ThinkBook και Legion μεταξύ άλλων, καλύπτοντας έτσι τα «θέλω» κάθε τύπου χρήστη. Πάμε να τις δούμε αναλυτικότερα.

Yoga & Tab

Τα LENOVO Yoga ήταν εκείνα που υποδέχθηκαν τις περισσότερες νέες συσκευές με πρώτα και καλύτερα τα Yoga Pro 9i και Yoga 9i 2-in-1 στις 16 και 14 ίντσες αντίστοιχα. Το Yoga 9i μάλιστα έρχεται με το Smart Pen της LENOVO και το Sleeve προσφέροντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης στους δημιουργούς περιεχομένου. Αμφότερα διαθέτουν το ολοκαίνουριο λογισμικό Yoga Creator Zone που δίνει έμφαση στη γενετική (generative) AI, όπως και όλα τα νέα Yoga, ενώ πληρούν και τις προδιαγραφές του MIL-STD 810H. Ενσωματώνουν Intel Core Ultra, τεχνολογία Lenovo X Power που βελτιώνει κάθε δημιουργική εργασία και ειδικό πλήκτρο Copilot για ταχύτερη πρόσβαση. Τα Yoga 9i θα διατεθούν μέσα στον Απρίλιο ξεκινώντας από τα $1499,99 και $1699,99 για τις 14 και 16 ίντσες αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα έχουμε (τον Απρίλιο) την κυκλοφορία των Yoga Slim 7i (λεπτό και ελαφρύ Intel Evo laptop με Intel Core Ultra και OLED), Yoga Pro 7i και Yoga Pro 7 (Intel Core Ultra ή AMD Ryzen, RTX με NVIDIA Studio Validation και επιλογή οθόνης PureSight Pro LCD ή OLED 3K στις 14 ίντσες), Yoga Book 9i (PureSight OLED 2.8K 13 ιντσών, Intel Core Ultra, περιστρεφόμενο soundbar Bowers & Wilkins) και Yoga 7i 2-in-1 (14 ή 16 ίντσες αφής πλήρους περιστροφής με προηγμένα δημιουργικά εργαλεία).

Το δε Lenovo Tab M11 είναι ένα tablet που κυκλοφορεί τον Απρίλιο και απευθύνεται σε φοιτητές, σινεφίλ και καλλιτέχνες καθώς συνοδεύεται από το Lenovo Tab Pen για μία απόλυτα φυσική δημιουργική εμπειρία που ενισχύεται από το σχετικό λογισμικό (Nebo για τη μετατροπή χειρόγραφων σημειώσεων σε κείμενο, MyScript Calculator 2 για την επίλυση εξισώσεων, WPS Office για επεξεργασία εγγράφων κ.α.).

ThinkBook, ThinkPad & ThinkCentre neo

Αρκετές ήταν οι νέες συσκευές της LENOVO και στο πλαίσιο των σειρών ThinkBook και ThinkCentre neo που απευθύνονται αμφότερες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και business χρήστες. Ξεκινώντας με τα ThinkBook, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, μία ευέλικτη, υβριδική λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως laptop, όσο και ως tablet, προσφέροντας μία εμπειρία χρήσης Windows ή Android αντίστοιχα. Στον χώρο των Intel Evo Edition έχουμε το ντεμπούτο του ThinkBook 13x Gen 4 (το πρώτο της LENOVO με μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις) με κορυφαία αυτονομία και πλήκτρο Copilot. Πολύ ενδιαφέρον μας φάνηκε και το ThinkBook 14 i Gen 6+ με την οθόνη 3K των 14,5 ιντσών που υποστηρίζει το dock ThinkBook Graphics Extension για πρόσθετη ισχύ AI. Το ThinkBook 16p Gen 5, τέλος, συνδυάζει τις εντυπωσιακές δυνατότητες με την κομψότητα, ενώ υποστηρίζει το Magic Bay Studio με κάμερα 4K και ενσωματωμένα ηχεία. Η διάθεση των νέων ThinkBook θα γίνει μέσα στα πρώτα δύο τρίμηνα.

Το ThinkBook 13x Gen 4 SPE ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον κόνσεπτ που είδαμε στη CES. Συνδυάζει ισχυρή απόδοση και εντυπωσιακή εμφάνιση αφού πέραν των τεχνικών του χαρακτηριστικών, διαθέτει κάλυμμα με τεχνολογία E Ink Prism, χάρη στην οποία οι χρήστες μπορούν να το προσαρμόσουν όπως το επιθυμούν. Υποστηρίζει έως και χίλιες διαφορετικές εικόνες ενώ δεν επηρεάζει καθόλου την αυτονομία του συστήματος -η κατανάλωσή του είναι εξαιρετικά χαμηλή- ενώ μπορεί και λειτουργεί ακόμα κι όταν το laptop είναι απενεργοποιημένο.

Από πλευράς ThinkPad, είχαμε δύο νέες προτάσεις: τα ThinkPad X1 Carbon και ThinkPad X 2-in-1. Και τα δύο είναι μοντέλα Intel Evo που ενσωματώνουν τους πιο πρόσφατους Intel Core Ultra και Windows 11, με την υποστήριξη επιτάχυνσης AI να συνεισφέρει σε συνδυασμό με το Windows Copilot στην αύξηση της παραγωγικότητας των χρηστών. Από κοντά και το IdeaPad Pro 5i που έρχεται να προστεθεί και αυτό στη γκάμα των συσκευών AI computing της LENOVO. Το IdeaPad Pro 5i είναι ήδη διαθέσιμο, όπως και κάποιες εκδόσεις του ThinkPad X1 Carbon, με τις υπόλοιπες να αναμένονται έως τον Μάρτιο. Το ThinkPad X 2-in-1 θα κάνει την εμφάνισή του τον Απρίλιο.

Στα ThinkCentre τώρα, παρουσιάστηκε το ThinkCentre neo Ultra, ένα small-form factor AI PC που κυκλοφορεί το πρώτο τρίμηνο και εκμεταλλεύεται τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες προκειμένου να προσφέρει στους χρήστες μία άνετη και παραγωγική εμπειρία χρήσης. Μαζί του, το ThinkCentre neo 50a Gen 5, ένα all-in-one που θα διατεθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε δύο μεγέθη, στις 24 και τις 27 ίντσες.

Lenovo AI Now Personal Assistant

Η αλήθεια είναι πως μάθαμε για πρώτη φορά για τον AI Now Personal Assistant (σημειώνουμε πως το όνομα δεν είναι τελικό) της LENOVO στο Tech World 2023 της εταιρείας, ωστόσο στη CES είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε και από κοντά. Πρόκειται για μία προσωποποιημένη λύση που υποστηρίζει αλληλεπίδραση μέσω πληκτρολόγησης και φυσικής γλώσσας και λειτουργεί βάσει της ανάλυσης των προτιμήσεων και της συμπεριφοράς του χρήστη. Ανάμεσα στα όσα ήμασταν σε θέση να κάνουμε απλά «μιλώντας στο σύστημα», ήταν η προσαρμογή των ρυθμίσεων των Windows, η αναζήτηση για emails και έγγραφα καθώς και η δημιουργία συναντήσεων και η αποστολή προσκλήσεων για αυτές. Όπως μας ενημέρωσε η LENOVO, το λανσάρισμα του AI Now Personal Assistant θα ξεκινήσει εντός του πρώτου μισού της χρονιάς από την Κίνα.

Legion

Στη CES 2024 η LENOVO παρουσίασε το νέο της gaming οικοσύστημα Legion το οποίο απαρτίζεται από υπολογιστές, περιφερειακά, λογισμικό και υπηρεσίες (φυσικά υπάρχει ήδη και το Legion Go). Στα laptops, έχουμε τα Legion 7i, Legion 5i και Legion Slim, όλα στις 16 ίντσες, κατάλληλα τόσο για video games, όσο και εφαρμογές STEM. Για όσους θέλουν κάτι πραγματικά ισχυρό υπάρχει το Legion 9i ενώ για εκείνους που προτιμούν έναν συνδυασμό επιδόσεων και στυλ, η LENOVO παρουσίασε τα Legion Pro 5i και Legion Pro 7i (στις 16 ίντσες αμφότερα). Στις νέες προσθήκες για το 2024 συγκαταλέγονται ακόμα τα laptops Lenovo LOQ 15IRX9, LOQ 15IAX9I, LOQ 15IAX9 και LOQ 15AHP9 καθώς και το desktop LOQ 17IRR9. Αν πάλι είσαι φαν των desktops, τότε θα βρεις ενδιαφέροντα τα Legion Tower 5i και Legion Tower 7i. Στα παραπάνω προστίθενται αξεσουάρ όπως το ποντίκι Legion M410 Wireless RGB και το πληκτρολόγιο Legion K510 Pro Mini, όπως και το λογισμικό AvatarMaster το οποίο θα βρίσκεται σε επιλεγμένα συστήματα Legion. Η διάθεση των συσκευών του οικοσυστήματος Legion θα γίνει από τώρα έως και τον Απρίλιο.

ThinkVision

Η 3D οθόνη ThinkVision 27 υπόσχεται να αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα. Προσφέρει 3D εικόνα χωρίς ανάγκη χρήσης γυαλιών και η αλήθεια είναι πως τα καταφέρνει εξαιρετικά. Ο δε 3D Explorer μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε 2D περιβάλλον, ενώ σημαντική αύξηση παρατηρείται και στο λογισμικό που υποστηρίζεται πλέον χωρίς plug-ins. Μία οθόνη που απευθύνεται ως επί το πλείστον σε designers, η ThinkVision 27 επιτρέπει τον σχεδιασμό σε 2D περιβάλλον, φροντίζοντας η ίδια για την αυτόματη μετατροπή του σε 3D μέσω AI σε πραγματικό χρόνο. Η LENOVO ανέφερε πως η οθόνη θα διατεθεί σε επιλεγμένες αγορές από τον επόμενο μήνα με την τιμή της στις ΗΠΑ να ξεκινά από τα $2999.

Για περισσότερα νέα από τη CES 2024, μείνε συντονισμένος/η στο G Blog!