CES 2024: Νέες σειρές ULED TVs από την HISENSE

3 μήνες πριν
CES 2024 HISENSE booth

Στο Centrall Hall της CES 2024, η HISENSE και φέτος περίμενε κάθε ενδιαφερόμενο για να επιδείξει μια σειρά από ενδιαφέροντα προϊόντα που έχουν σχέση με την εικόνα.

Η HISENSE παρουσίασε όπως είδαμε στον εκθεσιακό της χώρο αρκετές νέες σειρές τηλεοράσεων υψηλών προδιαγραφών, με επικεφαλής τη ναυαρχίδα της σειράς ULED X που αντιπροσωπεύει τις πιο premium οθόνες και χαρακτηριστικά της εταιρείας. Η 110UX ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο αξιόλογα μοντέλα 100+ ιντσών, με 40.000 ζώνες οπίσθιου φωτισμού και 10.000 nits φωτεινότητας, διπλασιάζοντας τις βασικές προδιαγραφές των ανταγωνιστικών συσκευών 115 ιντσών.

Λίγο μικρότερη στις 98 ίντσες, η 98UX φτάνει τα 144 Hz με πάνω από 10.000 ζώνες φωτισμού και 5000 nits μαγείας. Και τα δύο μοντέλα περιέχουν ενσωματωμένα συστήματα ήχου 4.2.2 και υποστηρίζουν το Dolby Atmos FlexConnect για ήχο surround χωρίς ξεχωριστή soundbar.

Η HISENSE μας εντυπωσίασε ακόμα με την πιο λεπτή τηλεόραση Mini LED 75 ιντσών με βάθος μόλις 14 χιλιοστά, που ονομάστηκε 75UX. Με 5000 dimming zones, η HISENSE διαβεβαιώνει ότι έχει απαράμιλλες δυνατότητες αντίθεσης. Επιπλέον, οι ανανεωμένες σειρές ULED X έρχονται με νέες εκδόσεις των τηλεοράσεων U6, U7 και U8. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό Mini LED με δυνατότητα φωτεινότητας έως και 3000 nits, υποστήριξη Dolby Vision και IMAX Enhanced καθώς και υποστήριξη παιχνιδιών με ρυθμό ανανέωσης 144Hz μέσω HDMI 2.1 και ALLM.

Οι υψηλότερης κατηγορίας τηλεοράσεις U7 και U8 θα αποκτήσουν αποκλειστικά χαρακτηριστικά χάρη στο chipset Hi-View Engine Pro (το ίδιο που βρίσκεται στην 110UX), συμπεριλαμβανομένων των Dynamic Tone Mapping Pro και AI HDR και των λειτουργιών βελτίωσης λεπτομερειών. 

Κάνοντας μια μοναδική προσθήκη στον κατάλογό της, η HISENSE ανακοίνωσε την CanvasTV που αποτελεί την αντίπαλη πρόταση στην επιτυχημένη The Frame της SAMSUNG. Η Canvas TV συνδυάζει την οθόνη έργων τέχνης και την τηλεόραση σε ένα ξύλινο πλαίσιο που μιμείται έναν πίνακα ζωγραφικής, αποτελώντας ένα στολίδι στο σαλόνι.

H HISENSE παρουσίασε μεταξύ άλλων την Rollable Laser TV η οποία “ξεδιπλώνει” μια οθόνη που απορρίπτει το φως του περιβάλλοντος από έναν ενσωματωμένο βιντεοπροβολέα για προσωρινή προβολή σε μεγάλη οθόνη. Όπως καταλαβαίνεις, η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν έχει κάποια σχέση με την πραγματικά rollable τηλεόραση της LG που είδαμε και πάλι εδώ στη CES πριν ένα χρόνο ακριβώς, όμως σίγουρα είναι μια έξυπνη πρόταση για την κατηγορία.

Ξεχωρίσαμε ακόμα την Pro έκδοση του C1 προβολέα της εταιρείας, ο οποίος έχει ξεχωρίσει όχι μόνο με την εμφάνισή του αλλά και με τις δυνατότητές του, ικανός να προβάλλει εικόνα από 65” έως 300”. Στο setup της HISENSE στον εκθεσιακό της χώρο, δύο C1 Pro μπορούσαν να ενώσουν τις οθόνες τους με πανεύκολο τρόπο, μεγαλώνοντας εκθετικά τη διαθέσιμη επιφάνεια προβολής, κάτι εντυπωσιακό.

Εκτός από τα παραπάνω, η εταιρεία παρουσίασε την Ultra Black Screen Laser 4K, με στόχο να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κριτική για τους προβολείς. Η HISENSE υποστηρίζει ότι έχει "επαναπροσδιορίσει τα όρια για τις Laser TV σε ό,τι αφορά το δυναμικό εύρος, τη φωτεινότητα και την αντίθεση" με τη νέα Laser TV, χάρη στη νέα τεχνολογία μικρο-νανο αντιθαμβωτικού φίλμ που βελτιώνει την απόδοση του φωτισμού κατά 50%. Ακόμα, η εταιρεία συνεργάστηκε με την Barco για να δημιουργήσει την Dynamic Light Steering Laser TV, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bright της εταιρείας προβολέων και υπόσχεται "ανώτερη εικόνα ανεξαρτήτως συνθηκών, φωτεινές, σκοτεινές ή οτιδήποτε ενδιάμεσο".

Τέλος η HISENSE αναφέρει ότι η Ultra Slim 4K Laser TV είναι η πιο λεπτή σε όλη τη βιομηχανία με πάχος 1,57 εκ. και βάρος 7,5 κιλά, επωφελούμενη από τις ιδιόκτητες τεχνολογίες Compact Laser Engine και Ultra Slim Display της εταιρείας για να χωράει σε χώρους χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Μάθε όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις της CES 2024 στο G Blog!