Το chat και οι βιντεοκλήσεις του SNAPCHAT έρχονται στο web

1 έτος πριν
snapchat for web

Χαρακτηριστικά του SNAPCHAT, όπως το snapping, το chat με τους φίλους σου καθώς και οι βιντεοκλήσεις, έρχονται στους υπολογιστές μέσω ενός νέου web app, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η εταιρεία διαθέτει την υπηρεσία της πέρα από τα smartphones.

Με το SNAPCHAT for Web, μπορείς να συνδεθείς με το λογαριασμό σου στο SNAPCHAT και να στείλεις προσωπικά μηνύματα ή να καλέσεις τους φίλους σου απευθείας από τον υπολογιστή σου. Αρχικά, η γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για τους συνδρομητές του SNAPCHAT Plus, και είναι η πρώτη σημαντική λειτουργία που λανσάρεται από τότε που η Snap ανακοίνωσε το επί πληρωμή πρόγραμμά της τον περασμένο Ιούνιο. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα είναι και οι πρώτοι που αποκτήσουν πρώτοι πρόσβαση. Επιπλέον το SNAPCHAT θα είναι συμβατό μόνο με το Chrome browser της Google και όχι με το Safari της Apple.

Παρόλο που το SNAPCHAT δημιουργήθηκε ως μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων δίνοντας έμφαση στο οπτικό κομμάτι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας μηνυμάτων, Nathan Boyd, αναφέρει ότι η web έκδοση του SNAPCHAT έχει νόημα επειδή οι χρήστες του χρησιμοποιούν συχνότερα επιτραπέζιους υπολογιστές. Το SNAPCHAT for Web δίνει στους χρήστες επιπλέον χώρο για να συνομιλούν και να πραγματοποιούν κλήσεις στο ίδιο παράθυρο, ενώ σύντομα θα ενσωματωθούν και τα εντυπωσιακά φίλτρα AR Lenses της Snap. Με τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν περισσότερο τους υπολογιστές κατά τη διάρκεια της πανδημίας - και τη νέα σχολική χρονιά προ των πυλών - ο Boyd δηλώνει ότι η Snap θέλει να φέρει περισσότερα από τα προϊόντα της στο web με την πάροδο του χρόνου.

Η Snap τοποθετείται στην αγορά κυρίως ως πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας για τα φίλτρα που κατασκευάζει, αλλά η βασική λειτουργία της εφαρμογής εξακολουθεί να είναι η ιδιωτική, εφήμερη ανταλλαγή μηνυμάτων και κλήσεων. Αυτό θέτει τη διαδικτυακή έκδοση του SNAPCHAT σε ανταγωνισμό με το Discord και το WhatsApp της Meta, τα οποία είναι επίσης διαθέσιμα σε desktop έκδοση. Ο Boyd αναφέρει ακόμα ότι 100 εκατομμύρια άνθρωποι τηλεφωνούν ο ένας στον άλλον μέσω του SNAPCHAT κάθε μήνα, με μέσο όρο 30 λεπτά την ημέρα. Το chat είναι συνήθως το τελευταίο πράγμα που κάνουν οι χρήστες του SNAPCHAT πριν κλείσουν την εφαρμογή.