Το Copilot γίνεται ανεξάρτητη εφαρμογή για iPhone και android smartphones

3 μήνες πριν
copilot logo

Η MICROSOFT κυκλοφόρησε διακριτικά μια νέα αυτόνομη εφαρμογή AI chatbot για smartphones, γνωστή ως Copilot. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το Copilot χρησιμεύει ως το εμπορικό σήμα-ομπρέλα για όλες τις υπηρεσίες της MICROSOFT που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη

Η εξέλιξη αυτή είναι η τελευταία προσθήκη στην αυξανόμενη σειρά AI εφαρμογών για smartphones, διαφοροποιώντας περαιτέρω το φάσμα των επιλογών στις οποίες οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση απευθείας από τις συσκευές τους.

Διαθέσιμη πλέον στο GOOGLE Play Store και στο App Store, η εφαρμογή Copilot αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της MICROSOFT να αξιοποιήσει τη συνεργασία της με την OpenAI, την κορυφαία εταιρεία στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και ειδικότερα στην κατηγορία του generative AI. Η εφαρμογή συνδυάζει τις προηγμένες δυνατότητες του γλωσσικού μοντέλου GPT-4, αλλά και τη δημιουργία εικόνων με τη χρήση του DALL-E 3, με τις δυνατότητες ανάλυσης εικόνας του GPT-Vision, τόσο για iPhone όσο και για Android smartphones

Στην ουσία, το πρόσφατα λανσαρισμένο Copilot προσφέρει απαντήσεις κειμένου παρόμοιας πολυπλοκότητας με το ChatGPT Plus και εικόνες που ανταγωνίζονται αυτές που παράγονται από την επί πληρωμή υπηρεσία της OpenAI. Η τεράστια διαφορά στην περίπτωση του Copilot είναι ότι η MICROSOFT διαθέτει την εφαρμογή εντελώς δωρεάν, κάτι που πρέπει να σε κάνει να εγκαταστήσεις άμεσα την εφαρμογή. Η στρατηγική αυτή σηματοδοτεί μια αλλαγή στο ανταγωνιστικό τοπίο, τοποθετώντας το προϊόν της MICROSOFT ως ισχυρό ανταγωνιστή έναντι άλλων δωρεάν ή ενσωματωμένων βοηθών, όπως η Siri, η GOOGLE Assistant και η Bixby της SAMSUNG.

Η εφαρμογή, η οποία φαίνεται να αποτελεί εξέλιξη της προηγούμενης αυτόνομης εφαρμογής αναζήτησης του Bing, επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν μια ποικιλία εργασιών ενισχυμένων με τεχνητή νοημοσύνη, από την υποβολή σύνθετων ερωτήσεων έως τη δημιουργία οπτικών εικόνων και τη σύνταξη εγγράφων. Το γεγονός ότι το Copilot τροφοδοτείται αρχικά από το GPT-4, μια πρόσφατη έκδοση που φημίζεται για τις ικανότητες κατανόησης και απόκρισης σε αποχρώσεις, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για όσους επιθυμούν να πειραματιστούν με το πιο πρόσφατο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να επιβαρυνθούν με σημαντικό κόστος συνδρομής.