Tesla Passenger Play: Παρελθόν η λειτουργία εν ώρα πορείας

2 έτη πριν
Tesla Passenger Play

«Game over» για τους οδηγούς Tesla όσον αφορά στο gaming ενώ τα οχήματά τους βρίσκονται εν κινήσει. Η εταιρεία, θορυβημένη προφανώς από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, αποφάσισε να τροποποιήσει τη λειτουργία Passenger Play, μπλοκάροντας ουσιαστικά το gameplay ενόσω το αυτοκίνητο κινείται. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή.

Λίγες εβδομάδες πριν, ένας ιδιοκτήτης Tesla Model 3 έκανε μία καταγγελία στην Εθνική Αρχή για την Ασφάλεια της Κυκλοφορίας στους Αυτοκινητοδρόμους (National Highway Traffic Safety Administration ή NHTSA εν συντομία), έχοντας δοκιμάσει τη λειτουργία Passenger Play σε ένα άδειο πάρκινγκ. Μιλώντας μάλιστα στο Associated Press ανέφερε ότι «Θα σκοτωθεί κόσμος. Είναι τελείως τρελό».

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν η NHTSA να αποφασίσει να ερευνήσει τη λειτουργία Passenger Play, θεωρώντας πως παρ’ ό,τι απευθύνεται στον συνοδηγό και τους άλλους επιβάτες του οχήματος, μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού αφού εκείνος είχε τη δυνατότητα να παίξει video games με το όχημα να βρίσκεται σε κίνηση.

Η Tesla έδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά αλλάζοντας άμεσα τον τρόπο λειτουργίας του Passenger Play. Θυμίζουμε πως η εν λόγω δυνατότητα δόθηκε στους παίκτες τον Δεκέμβριο του 2020 με τα παιχνίδια Sky Force Reloaded, The Battle of Polytopia: Moonrise και Solitaire, αφού μέχρι τότε το αυτοκίνητο έπρεπε να είναι ακινητοποιημένο προκειμένου να ξεκλειδωθεί η σχετική λειτουργία. Κατά την εκκίνηση του Passenger Play, το λογισμικό ζητούσε από τον παίκτη να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν εκείνος που οδηγούσε το αυτοκίνητο αλλά όπως φαντάζεσαι, τίποτε δεν εμπόδιζε τον τελευταίο να πει ψέματα.