Διαθέσιμο στις LG smart TV το Apple Music

2 έτη πριν
LG smart TV Apple Music

Οι εποχές που ο χρήστης χρειαζόταν Apple TV για να αποκτήσει πρόσβαση στον περιεχόμενό του στο Apple Music φαίνεται ότι σιγά-σιγά αποτελούν παρελθόν. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για τους κατόχους smart TV της LG, καθώς η υπηρεσία streaming μουσικής της Apple διατίθεται κανονικά στα μοντέλα που τρέχουν τουλάχιστον την έκδοση 4.0 του λειτουργικού webOS (κυκλοφόρησε το 2018 ενώ η πιο πρόσφατη έκδοση είναι η 6.0).

Μάλιστα προς διευκόλυνση των χρηστών, το περιβάλλον χρήστη έχει διατηρηθεί ίδιο με αυτό της Apple TV ενώ δε διαφέρει ιδιαίτερα από το ίδιο το app του Apple Music σε iPhone και iOS. Προσφέρει δε πρόσβαση σε 4K μουσικά βίντεο, κάθε τραγούδι, playlist και το Apple Music Radio ενώ υποστηρίζει και αναπαραγωγή κομματιών με συγχρονισμό στίχων στην οθόνη -για να μη μουρμουράς άλλο τα λόγια.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της αλλαγής στρατηγικής της Apple που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο μοιάζει να έχει αφήσει πίσω της το κλειστό οικοσύστημα που στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο στις δικές της συσκευές και να καλωσορίζει σιγά-σιγά και προϊόντα άλλων κατασκευαστών μέσω υπηρεσιών και λογισμικού της.