Avata - Νέο DJI drone για κινηματογραφικές, επικές λήψεις

1 έτος πριν
dji avata

Η DJI ανακοίνωσε ένα νέο κινηματογραφικό drone με την ονομασία Avata, το οποίο δημιουργήθηκε για να συνεργάζεται με τα νέα γυαλιά DJI Goggles 2. Ενώ ανήκει στην ίδια κατηγορία με το προηγούμενο μοντέλο πρώτου προσώπου (FPV), το Avata παίρνει μια πιο συνηθισμένη μορφή drone με προστατευτικά και στους 4 έλικές του για αποφυγή ζημιάς κατά το χειρισμό του. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα drone που προορίζεται για λήψη κινηματογραφικού περιεχομένου, το Avata σχεδιάστηκε για να έχει την ταχύτητα και την ευελιξία των παραδοσιακών drone, αλλά με την τεχνολογία σταθεροποίησης που απαιτείται για να μπορεί να καταγράφει ομαλά και ζωντανά πλάνα.

Οι δυνατότητές του είναι πραγματικά εντυπωσιακές αφού μπορεί να αιωρείται, να επιταχύνει όπως ένας δρομέας και να κάνει ζουμ μέσα και έξω από στενούς χώρους κατά τη λήψη βίντεο, ενώ η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει έως και 18 λεπτά πριν χρειαστεί επαναφόρτιση. Το Avata είναι ακόμα εξοπλισμένο με κάμερα που διαθέτει αισθητήρα CMOS 1/1,7 ιντσών, ανάλυσης 48MP, διάφραγμα f/2,8 και εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό. Η κάμερα είναι ικανή να τραβάει βίντεο 4K στα 60 fps και βίντεο 2,7K στα 50, 60, 100 ή 120 fps. Ο χειριστής του Avata μπορεί να τραβήξει αρκετά πλάνα πριν ανησυχήσει για το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο εξαιτίας της ενσωματωμένης χωρητικότητας των 20 GB.

Ενώ ο χειρισμός του μπορεί να γίνει με το υπάρχον τηλεχειριστήριο DJI FPV Remote Controller 2 και τα γυαλιά DJI FPV Goggles V2, το Avata σχεδιάστηκε σύμφωνα με την DJI για να χρησιμοποιηθεί με τα νεότερα μοντέλα της εταιρείας. Το DJI Goggles 2 είναι το επόμενης γενιάς video headset της μάρκας με μια πιο ευκρινή micro-OLED οθόνη από τον προκάτοχό του και μια ρυθμιζόμενη διόπτρα, έτσι ώστε τα άτομα που φορούν γυαλιά να μην τα χρειάζονται κατά τη χρήση της συσκευής. Μπορεί να μεταδίδει ασύρματα τα ζωντανά πλάνα του drone από το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του χρήστη για μια καθηλωτική εμπειρία θέασης πρώτου προσώπου. Φυσικά το DJI Motion Controller δίνει στους πιλότους τη δυνατότητα να εκτελούν πολύπλοκους ελιγμούς πτήσης με το ένα χέρι, με την εμπειρία να απέχει σημαντικά από τη χρήση ενός «παραδοσιακού» drone.

Αν βρίσκεις το συγκεκριμένο drone ενδιαφέρον, ρίξε μια ματιά για περισσότερες πληροφορίες στο germanos.gr όπου εκτός από την απλή έκδοση, είναι διαθέσιμη και η Combo έκδοση η οποία δίνει την ολοκληρωμένη εμπειρία. Η κυκλοφορία του DJI Avata αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.