Τo DJI Mini 4 Pro drone κρύβει πολλές εκπλήξεις για το μέγεθός του

6 μήνες πριν
DJI Mini 4 Pro drone

Η DJI ανακοίνωσε πρόσφατα το DJI Mini 4 Pro, το οποίο αποτελεί σημαντική αναβάθμιση του μικρότερου μοντέλου της σειράς καταναλωτικών drone της. Όπως και τα άλλα drones που ανήκουν στην οικογένεια Mini της DJI, ζυγίζει 249 γραμμάρια, λίγο κάτω από το όριο των 250 γραμμαρίων όπου απαιτείται για εγγραφή στην FAA αλλά και τη δική μας, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το νέο Mini 4 Pro φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις για τη φωτογραφία, το βίντεο, τη μετάδοση και τις δυνατότητες στο λογισμικό.

Το Mini 4 Pro ενσωματώνει έναν νέο αισθητήρα διπλού εγγενούς ISO που επιτρέπει καθαρότερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μειώνοντας τον θόρυβο σε υψηλότερες ρυθμίσεις ISO. Μια αναβαθμισμένη λειτουργία νυχτερινών λήψεων βελτιώνει περαιτέρω τις λήψεις σε σκοτεινές σκηνές. Σημαντική αλλαγή βλέπουμε στη λειτουργία του slow motion η οποία υποστηρίζει 4K ανάλυση και στα 100fps, από 1080p που ίσχυε στην προηγούμενη γενιά. Το HDR βίντεο έως 4K/60fps προσφέρει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος φέτος.

Η DJI λανσάρει επίσης έναν ξεχωριστό ευρυγώνιο πρόσθετο φακό που παρέχει ένα εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο 100° για να ενισχύσει τον ενσωματωμένο φακό, παρόμοια με τα πρόσθετα φακών που βλέπουμε σε smartphones. Επιπλέον, το DJI Mini 4 Pro προσθέτει τα χρωματικά προφίλ 10-bit D-Log M και HLG, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στο post production σε σχέση με το προηγούμενο προφίλ D-Cinelike.

Το νέο σύστημα μετάδοσης O4 επιτρέπει ζωντανό streaming με ανάλυση1080p σε απόσταση έως και 20 χιλιομέτρων (θεωρητικά), ενισχύοντας τη σύνδεση έναντι παρεμβολών. Η DJI έχει μεταφέρει τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες πτήσης Waypoints και Cruise Control από τη σειρά Mavic στη σειρά Mini, κάτι που θα χαροποιήσει αρκετούς από τους φίλους της mini σειράς.

Η αυτονομία κατά την πτήση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, κάτι που μεταφράζεται σε έως και 34 λεπτά ανά φόρτιση. Εναλλακτικά, οι προαιρετικές εκτεταμένες μπαταρίες Intelligent Flight παρέχουν 45 λεπτά όμως στην περίπτωση αυτή ανεβάζουν το βάρος πάνω από 249 γραμμάρια, απαιτώντας εγγραφή από την αρμόδια αρχή κάθε χώρας.

Το DJI Mini 4 Pro ξεκινά από 819€ με τηλεχειριστήριο, μία μπαταρία και αξεσουάρ. Ένα πακέτο με το χειριστήριο RC 2 κοστίζει 1029€, ενώ το πλήρες Fly More Combo με επιπλέον μπαταρίες και τσάντες κοστίζει 1.159€. 

Με το συνδυασμό μιας βελτιωμένης συστοιχίας καμερών, τεχνολογίας μετάδοσης, αυτοματοποιημένων τρόπων πτήσης και νέων αξεσουάρ, το Mini 4 Pro φέρνει τη compact σειρά της DJI πιο κοντά στις δυνατότητες των μοντέλων υψηλότερης κατηγορίας. Παράλληλα παρέχει μια ελκυστική επιλογή για φωτογράφους και βιντεογράφους που αναζητούν επαγγελματική απεικόνιση σε ένα φορητό, ελαφρύ drone.