Εφικτή η αποστολή μηνυμάτων στον εαυτό σου μέσω WhatsApp

1 έτος πριν
WhatsApp

Η αποστολή μηνυμάτων σε μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο βολικούς τρόπους για να σημειώνουμε ιδέες πριν τις ξεχάσουμε ή να αποθηκεύουμε διευθύνσεις web που θέλουμε να επισκεφτούμε ξανά. Πλατφόρμες όπως το Slack διαθέτουν έναν ειδικό χώρο για να στέλνεις μηνύματα στον εαυτό σου και το Telegram σου επιτρέπει να αποθηκεύεις μηνύματα για αργότερα, όμως τώρα το WhatsApp φαίνεται να ετοιμάζει παρόμοια λειτουργία για τους χρήστες του. Η πλατφόρμα που ανήκει στη META προσφέρει τώρα έναν βολικό τρόπο για να στέλνεις μηνύματα στον εαυτό σου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, είδαμε το WhatsApp να δοκιμάζει επιλεκτικά σε δοκιμαστική έκδοση έναν τρόπο για να ξεκινήσεις μια νέα συνομιλία με τον εαυτό σου μέσα από την εφαρμογή. Η ιστοσελίδα WABetaInfo αναφέρει τώρα ότι η λειτουργία έγινε διαθέσιμη ευρέως στην iOS έκδοση της εφαρμογή με αριθμό 22.23.74. Το ίδιο ισχύει και στο Android app μετά την ενημέρωση της εφαρμογής στην έκδοση 2.22.23.77.

Αρχικά μπορεί να μην φαίνεται πολύ χρήσιμο, αλλά το να στέλνεις μηνύματα στον εαυτό σου θα μπορούσε επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταφέρεις μικρά αρχεία μεταξύ πολλών smartphones ασύρματα, τώρα που το WhatsApp δοκιμάζει τη λειτουργία Companion Mode σε beta έκδοση στο Android. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα αν προσθέσεις μια συντόμευση για τη συνομιλία με τον εαυτό σου στην αρχική οθόνη.

Μπορείς ακόμα να πατήσεις το κεντρικό κουμπί ενεργειών που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία, για να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Η νέα επιλογή για να στείλεις μήνυμα στον εαυτό σου θα πρέπει να βρίσκεται καρφιτσωμένη στην κορυφή της λίστας των επαφών σου. Το WhatsApp μας καθησυχάζει σε ότι αφορά την ιδιωτικότητα, αναφέροντας ότι η συνομιλία με τον εαυτό σου είναι επίσης κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο.

Ωστόσο, η λειτουργία φαίνεται να φτάνει στις συσκευές σταδιακά. Έτσι, μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να εμφανιστεί στη συσκευή σου. Μέχρι τότε, μπορείς πάντα να δημιουργήσεις μια ομάδα με ένα άλλο άτομο, να το αφαιρέσεις και να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον χώρο για να συνομιλήσεις με τον εαυτό σου, κάτι σίγουρα όχι πρακτικό.