Είδαμε από κοντά τη σειρά MOTOROLA edge 50 που ξεχωρίζει

1 εβδομάδα πριν

Η MOTOROLA παρουσίασε στο Βελιγράδι τη νέα σειρά smartphone υψηλών προδιαγραφών της, τα MOTOROLA edge 50 ultra, MOTOROLA edge 50 pro και MOTOROLA edge 50 fusion. Τα νέα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη λειτουργικότητα και την αισθητική, ενσωματώνοντας προηγμένες φωτογραφικές δυνατότητες με τεχνητή νοημοσύνη και συνεργασία με την Pantone για πιστοποίηση της ποιότητας εικόνας.

Κοινά χαρακτηριστικά των τριών συσκευών αποτελούν η εργονομική σχεδίαση με καμπύλες και η χρήση υλικών όπως vegan δέρμα, ιταλικό πολυμερές, ακόμα και ξύλο κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν αντοχή στο νερό και τη σκόνη υποστηρίζοντας το πρότυπο IP68, καθώς και προστασία της οθόνης με το ανθεκτικό γυαλί Gorilla Glass.

Στον τομέα της φωτογραφίας, η σειρά edge 50 αξιοποιεί προηγμένους αισθητήρες και φακούς σε συνδυασμό με τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνας. Οι κύριοι αισθητήρες των 50MP διαθέτουν μεγάλα pixel και τεχνολογίες όπως Ultra Pixel και Omni-directional PDAF για καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Περιλαμβάνονται επίσης τηλεφακοί με οπτικό zoom από 2x έως 5x και υβριδικό zoom έως 100x, υπερευρυγώνιοι φακοί και macro, καθώς και selfie cameras με autofocus.

Η τεχνητή νοημοσύνη Moto AI προσφέρει δυνατότητες όπως αυτόματη βελτίωση εικόνας, σταθεροποίηση βίντεο, παρακολούθηση θέματος και δημιουργία εξατομικευμένων στυλ μέσω του Style Sync. Επιπλέον, υπάρχει συνεργασία με την Pantone για πιστοποίηση κάμερας και οθόνης ως προς την ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων.

Οι οθόνες τύπου pOLED έχουν διαγώνιο 6,67” για το ultra μοντέλο (1220p ανάλυση) και 6,7” για το fusion και pro μοντέλο με ρυθμό ανανέωσης 144Hz με υποστήριξη HDR10+ και ρυθμό ανανέωσης έως 144Hz. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν ήχο Dolby Atmos και Hi-Res Audio, ενώ τα edge 50 ultra και edge 50 pro είναι συμβατά με Dolby Head Tracking όταν συνδυάζονται με τα ακουστικά moto buds+.

Ειδικότερα, το MOTOROLA edge 50 ultra τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3, με έως 16GB RAM LPDDR5X και 1TB αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0. Διαθέτει τριπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 50MP, τηλεφακό 64MP με οπτικό zoom 5x και υβριδικό 100x, υπερευρυγώνιο 50MP και macro, selfie camera 60MP, υποστήριξη UWB για ακριβή εντοπισμό θέσης και σύστημα ψύξης vapour chamber. Η μπαταρία 4.600mAh υποστηρίζει ταχεία ενσύρματη φόρτιση 125W και ασύρματη 50W.

Το MOTOROLA edge 50 pro έχει κύρια κάμερα 50MP με μεγάλα pixel 1μm, τηλεφακό 12MP για οπτικό zoom 2x, υπερευρυγώνιο 50MP και macro, μπροστινή κάμερα 32MP, επεξεργαστή Snapdragon 7 Gen 3, έως 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο, vapour chamber, τεχνολογία Snapdragon Sound και μπαταρία 4.600mAh με γρήγορη φόρτιση 125W ενσύρματα και 50W ασύρματα.

Το MOTOROLA edge 50 fusion επιλέγει μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση με κύρια κάμερα 50MP που αξιοποιεί τεχνολογία Ultra Pixel 2.0 για pixel μεγέθους 2μm, υπερευρυγώνιο φακό 13MP, macro, selfie camera 32MP, επεξεργαστή MediaTek Dimensity 1080, οθόνη 6,55" στα 120Hz και μπαταρία 4.400mAh με φόρτιση 68W.

Όλα τα μοντέλα τρέχουν το ανανεωμένο περιβάλλον Hello UX που προσφέρει προσαρμογή, ασφάλεια, γονικό έλεγχο, δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικές οθόνες μέσω του Ready For και διαχείριση άλλων συσκευών Lenovo/MOTOROLA μέσω του Smart Connect. Το edge 50 ultra ενσωματώνει επιπλέον λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης Moto AI για φωνητικές εντολές, έξυπνες προτάσεις και πρόβλεψη κειμένου.

Ακουστικά moto buds και moto buds+

Παράλληλα με τη σειρά edge 50, η MOTOROLA ανακοίνωσε τα ασύρματα ακουστικά moto buds+ που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Bose. Προσφέρουν ήχο υψηλής ανάλυσης, ενεργή εξουδετέρωση θορύβου, multipoint σύνδεση Bluetooth και συμβατότητα με Dolby Head Tracking για ρεαλιστική αναπαραγωγή ήχου 360°. Παρουσιάστηκαν επίσης τα πιο προσιτά moto buds.

Η σειρά moto buds αποτελεί προέκταση της εμπειρίας χρήσης με ασύρματη σύνδεση Bluetooth 5.3, πιστοποίηση ήχου Hi-Res, διπλά μικρόφωνα για κλήσεις, ενεργή εξουδετέρωση θορύβου (ANC), λειτουργία διαφάνειας και επιπλέον χαρακτηριστικά όπως έλεγχο μέσω χειρονομιών, εύρεση ακουστικών, εξατομίκευση μέσω εφαρμογής και αυτόματο play/pause. Τα moto buds+ με τεχνολογία Bose AudioPilot προσφέρουν κορυφαία ποιότητα ήχου και προσαρμοστική εξουδετέρωση θορύβου, ενώ τα moto buds+ business συνδυάζουν ήχο Bose και λειτουργίες Microsoft Teams.

moto G04 & moto G24

Εκτός από τη σειρά edge 50 η οποία αφορά τις premium προτάσεις της, η MOTOROLA ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες και δύο νέα μοντέλα G, τα moto G04 και moto G24, που απευθύνονται στη μεσαία κατηγορία για όσους ψάχνουν κάτι πιο οικονομικό.

Μοιράζοντας στο μεγαλύτερο βαθμό τον ίδιο σχεδιασμό, η κορυφαία επιλογή από τις δύο είναι το moto G24, η οποία διαθέτει οθόνη 6,6” με ρυθμό ανανέωσης 90Hz, ανάλυση HD+ και φωτεινότητα 537 nits. Στο εσωτερικό βρίσκεται το το MediaTek Helio G85 SoC, σε συνδυασμό με 4GB RAM και 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω υποδοχής κάρτας microSD (έως 1TB) και εικονικής επέκτασης RAM (έως 8GB). Η συσκευή έχει πάχος 7,99 χιλιοστά και ζυγίζει 180 γραμμάρια.

Στο πίσω μέρος, το moto G24 διαθέτει μια κύρια κάμερα 50 megapixel, η οποία συνοδεύεται από κάμερα 2 megapixel για μακροφωτογράφιση. Για selfies και βιντεοκλήσεις, βρίσκουμε μια εμπρόσθια κάμερα 8 megapixel με πολύ καλές επιδόσεις. Το smartphone της MOTOROLA είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη μπαταρία 5.000mAh που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 15W. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν υποδοχή ήχου 3,5 mm, στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένο στο πλάι, My UX με βάση το Android 14 OS καθώς και αντοχή στο νερό και τη σκόνη με βάση το πρότυπο IP52.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα οικονομικό μοντέλο, το moto G04 έρχεται κι’ αυτό με οθόνη 6,6 ιντσών προσφέροντας ρυθμό ανανέωσης 90Hz και ανάλυση HD+. Καρδιά του smartphone είναι ένα UNISOC T606 SoC, σε συνδυασμό με 4GB RAM και 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, με δυνατότητα εικονικής επέκτασης RAM κατά 4GB ή 8GB. Η συσκευή ζυγίζει επίσης 180 γραμμάρια και έχει πάχος 7,99 χιλιοστά κάνοντάς την αρκετά εύκολη στη μεταφορά.

Το πίσω μέρος του moto G04 διαθέτει μία και μοναδική κάμερα στα 16 megapixel, ενώ το μπροστινό μέρος φιλοξενεί selfie κάμερα στα 5 megapixel. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία 5.000mAh που υποστηρίζει τυπική φόρτιση 10W. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν υποδοχή ήχου 3,5 mm, στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos, αντοχή στη σκόνη και το νερό IP52, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και My UX με βάση το Android 14 OS όπως στο μεγαλύτερο “αδερφάκι” του. 

Μην ξεχνάς πως με την αγορά τους μέχρι και 4 Μαΐου, κερδίζεις επιπλέον όφελος έως 10% €πιστροφή με κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα*.

Τόσο η νέα άφιξη MOTOROLA edge 50 Pro οσο και τα δύο μοντέλα moto G04 και moto G24 είναι διαθέσιμα στον ΓΕΡΜΑΝΟ, σε τιμή έκπληξη!

 

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.