Elon Musk: Πλήρης επιστροφή στα γραφεία αλλιώς bye bye

1 έτος πριν
Elon Musk

Ο Elon Musk φέρεται να δίνει τέλος στην εποχή της απομακρυσμένης εργασίας για την TESLA, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να έκανε σχετικές δηλώσεις μέσω e-mail προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους σε ένα από τα γραφεία της TESLA για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα και, αν δεν εμφανιστούν, θα θεωρηθεί πως έχουν παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μέρος του περιεχομένου των e-mails έχει ως εξής:

«Όποιος επιθυμεί να δουλέψει απομακρυσμένα, θα πρέπει να δουλεύει σε γραφείο της εταιρείας το λιγότερο για 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την εταιρεία. Αυτά είναι λιγότερα από αυτά που ζητάμε από τους εργαζόμενούς μας στα εργοστάσια. Αν υπάρχουν εξαιρετικοί συνεργάτες μας για τους οποίους κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, θα ελέγξω και θα εγκρίνω κάθε τέτοια περίπτωση ο ίδιος.»

«Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες δεν απαιτούν κάτι τέτοιο, όμως πότε ήταν η τελευταία φορά που κυκλοφόρησαν ένα σπουδαίο νέο προϊόν; Έχει περάσει καιρός.»

Παρότρυνε επίσης τους προϊσταμένους να παρουσιάζονται στα γραφεία και να το δείχνουν, καθώς είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία – είναι ο λόγος που ο ίδιος «ζούσε τόσο πολύ μέσα στο εργοστάσιο» και ότι η εταιρεία «θα είχε πτωχεύσει προ πολλού» αν δεν το έκανε, δείχνοντας στους εργαζόμενους των εργοστασίων πως εργάζεται πλάι τους.

«Η TESLA έχει σχεδιάσει και θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να κατασκευάζει τα πιο συναρπαστικά και σημαντικά προϊόντα από κάθε άλλη εταιρεία στον πλανήτη» κι αυτό «δε θα συμβεί αν δεν προσπαθήσουμε».

Μιλώντας στο Twitter και συγκεκριμένα, απαντώντας σε άλλο χρήστη σχετικά με το περιεχόμενο των e-mails που ήρθαν στην επιφάνεια, ο Elon Musk δήλωσε πως οι εργαζόμενοι που δεν έρχονται στα γραφεία «θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται, κάπου αλλού».

Παρόμοια e-mails αναφέρεται πως στάλθηκαν και στους εργαζόμενους της SpaceX, πάλι από τον Elon Musk. Με δεδομένο πως ο Elon Musk ήταν ανέκαθεν επικριτής της απομακρυσμένης εργασίας και έκανε τα πάντα για να κρατήσει ανοιχτά τα εργοστάσια και τα γραφεία της εταιρείας, η στάση του δεν προκαλεί έκπληξη – η αντίδραση των εργαζομένων είναι αυτό που μένει να δούμε.