Ένα οικιακό ρομπότ ίσως είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της APPLE

1 εβδομάδα πριν
Apple smart mini robot

Μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού οχήματος, η APPLE συνεχίζει την αναζήτηση για το επόμενο καινοτόμο προϊόν που θα της επιτρέψει να παραμείνει κυρίαρχη στην αγορά και να αποκτήσει νέες πηγές εσόδων. Ένας τομέας που διερευνά ο τεχνολογικός γίγαντας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, είναι η προσωπική ρομποτική.

Η APPLE φέρεται να είχε στρέψει το ενδιαφέρον της ταυτόχρονα στα ρομπότ και τα ηλεκτρικά οχήματα, με την ελπίδα να δημιουργήσει ένα προϊόν που δεν θα απαιτούσε ανθρώπινη παρέμβαση. Παρά το γεγονός ότι τα ρομποτικά προγράμματα της εταιρείας βρίσκονται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, αναφέρεται ότι είχε ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός κινούμενου ρομπότ που θα μπορούσε να ακολουθεί τους χρήστες στο σπίτι τους, καθώς και μιας επιτραπέζιας συσκευής που χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για τη μετακίνηση μιας οθόνης.

Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας μηχανής ικανής να μιμείται τις κινήσεις του κεφαλιού και να εστιάζει σε συγκεκριμένα άτομα εντός μιας ομάδας, πιθανώς για τη βελτίωση της εμπειρίας κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Καθώς αυτά τα ρομπότ αναμένεται να κινούνται αυτόνομα, η APPLE αναζητά επίσης τρόπους ενσωμάτωσης αλγορίθμων πλοήγησης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η ομάδα οικιακών συσκευών της APPLE ηγείται της προσπάθειας, με τουλάχιστον έναν μηχανικό από το ματαιωμένο πρόγραμμα ηλεκτρικού οχήματος να έχει ενταχθεί στην ομάδα. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα κινητά τηλέφωνα που έχουν γίνει απαραίτητα στην καθημερινότητα των ανθρώπων, τα ρομπότ δεν έχουν την ίδια αναγκαιότητα.

Ως εκ τούτου, η APPLE φέρεται να αμφιβάλλει για την προθυμία των καταναλωτών να πληρώσουν υψηλά ποσά για τα ρομπότ που σχεδιάζει, με τα στελέχη της εταιρείας να διαφωνούν σχετικά με τη σκοπιμότητα συνέχισης αυτών των προγραμμάτων. Προηγούμενο ρεπορτάζ του Bloomberg ανέφερε ότι η APPLE εξέταζε την πώληση του ηλεκτρικού οχήματος έναντι 100.000 δολαρίων, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδά της.

Ωστόσο, με το APPLE Car να ανήκει πλέον στο παρελθόν, η εταιρεία φημολογείται ότι επικεντρώνεται στο Vision Pro και σε ορισμένες νέες οικιακές συσκευές, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που θα λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για άλλες συσκευές στο σπίτι, με οθόνη παρόμοια με αυτή του iPad.

Φυσικά, η APPLE θα μπορούσε να εγκαταλείψει αυτά τα προγράμματα και να διερευνήσει άλλες κατηγορίες προϊόντων που θα μπορούσαν να προσφέρουν υψηλότερα έσοδα στο μέλλον, εάν κρίνει ότι αυτές οι κατηγορίες έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες.