Το εντυπωσιακό Immersive View των GOOGLE Maps, υποστηρίζει και αξιοθέατα από την Αθήνα

10 μήνες πριν
Immersive View GOOGLE Maps

Μία από τις καλύτερες λειτουργίες των GOOGLE Maps τα τελευταία χρόνια, το Immersive View, μόλις έγινε πολύ καλύτερη. Πλέον μπορείς να εξερευνήσεις τρισδιάστατους χάρτες τεσσάρων νέων πόλεων και πάνω από 500 νέα αξιοθέατα χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη της GOOGLE, ενώ ανάμεσα στα αξιοθέατα ξεχωρίζουν και μερικά από την Αθήνα.

Το Immersive View είναι ο βελτιωμένος 3D χάρτης των GOOGLE Maps και είναι στην ουσία ένα εργαλείο που βοηθάει στον προγραμματισμό ταξιδιών. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, η GOOGLE έχει συγχωνεύσει δισεκατομμύρια εικόνες για να δημιουργήσει αρκετά ρεαλιστικούς τρισδιάστατους χάρτες πόλεων (συμπεριλαμβανομένων από Άμστερνταμ, Δουβλίνο, Φλωρεντία και Βενετία) και εκατοντάδων αξιοθέατων (όπως η γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ και το Faneuil Hall της Βοστώνης).

Για την Αθήνα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φτάσουνι μέχρι την Ακρόπολη, να δουν τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το Θέατρο του Διονύσου. Ακόμα μπορείς να κατηφορίσεις προς την αψίδα του Αδριανού και το ναό του Ολυμπίου Διός ή να δεις το Ηρώδειο έτοιμο να φιλοξενήσει μια παράσταση, Δεν θα πρέπει να αμελήσεις και μια επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ή να κάνεις μια στάση στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Βέβαια αν θέλεις μια πιο διαδραστική εμπειρία υπάρχει και η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS.

Ενώ πετάς πάνω από αυτές τις εικονικές τοποθεσίες, το GOOGLE Maps θα επισημαίνει κοντινές τοποθεσίες, όπως καφετέριες, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Το Immersive View παρέχει μια πιο καθηλωτική προοπτική και εύκολα κατανοητή αίσθηση του μεγέθους και της κλίμακας σε σύγκριση με τη χρήση των κανονικών GOOGLE Maps. 

Επιπλέον πολύ χρήσιμο είναι και η λειτουργία του timeline η οποία θα σου δείξει τον αναμενόμενο καιρό - με εικονικά σύννεφα, ήλιο ή βροχή - και πόσος κόσμος αναμένεται να επισκεφθεί τον προορισμό τις επόμενες ημέρες. Το GOOGLE Maps διέθετε πάντα αυτά τα δεδομένα, αλλά το Immersive View καθιστά πολύ λιγότερο κουραστικό το να τα σαρώσεις για να βρεις τις βέλτιστες ώρες για να επισκεφθείς συγκεκριμένες τοποθεσίες στο ταξίδι σου.

Τέλος η GOOGLE ανακοίνωσε και τη λειτουργία Recents, η οποία οργανώνει αυτόματα τα μέρη που έχεις ψάξει, με μια εύχρηστη επισήμανση στο πλάι της οθόνης του smartphone ή laptop σου.