Εντυπωσιακό σε όλα τα επίπεδα το νέο μικρό drone της DJI, το Mini 3 Pro

1 έτος πριν
DJI Mini 3 Pro

Με κάθε της drone, η DJI ανεβάζει τον πήχη κάτι που ισχύει αναμενόμενα και για το Mini 3 Pro το οποίο αποτελεί και την entry-level πρόταση της κινεζικής εταιρείας.

Όπως και ο προκάτοχός του, το Mini 2, έτσι και το Mini 3 Pro απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν στο μαγικό κόσμο των drones με ένα μοντέλο που θα κάνει τη ζωή τους πολύ εύκολη, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν πολύ χρόνο στην εκμάθησή του. Κερασάκι στην τούρτα μπορεί να θεωρηθεί το βάρος των μόλις 249 γραμμαρίων αλλά και γενικότερα το μέγεθος του drone που κάνουν τη μεταφορά του εξαιρετικά εύκολη χωρίς να χρειάζεται κάποια εγγραφή στην ΥΠΑ, προκειμένου να εκδοθεί άδεια πτητικής λειτουργίας και να καταθετεί σχέδιο πτήσης κλπ.

Οι βελτιώσεις του Mini 3 Pro έναντι της περασμένης γενιάς είναι αρκετές, αρχής γενομένης τη σημαντική βελτίωση στην ποιότητα εγγραφής βίντεο η οποία φτάνει πλέον την 4K ανάλυση και τα 60fps. Αυτό οφείλεται στη νέα κάμερα που διαθέτει ανάλυση 48MP, με αισθητήρα 1/1.3-inch CMOS και φακό 24mm με διάφραγμα f:/1.7 και FoV 82,1°. Αν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να ενεργοποιήσει και την εγγραφή βίντεο σε 4K HDR ανάλυση όμως στην περίπτωση αυτή τα καρέ «περιορίζονται» σε 30 ανά δευτερόλεπτο. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ αφού υποστηρίζεται ακόμα εγγραφή βίντεο σε αργή κίνηση με ανάλυση 1080p στα 120fps ενώ υπάρχει και δυνατότητα ψηφιακό zoom 4x.

Μια πολύ σημαντική προσθήκη που δεν είχε ο προκάτοχός του, είναι το ActiveTrack v.4.0 το οποίο δίνει τη δυνατότητα αποφυγής εμποδίων από τη στιγμή που υπάρχουν οι κατάλληλοι αισθητήρες. Με τη λειτουργία αυτή ο χρήστης ενημερώνεται στην οθόνη του χειριστηρίου για τυχόν εμπόδια που υπάρχουν μπροστά του, ρίχνοντας ταχύτητα ή και σταματώντας εντελώς αν δεν υπάρξει αντίδραση από τον χειριστή. Από την εφαρμογή χειρισμού του Mini 3 Pro υπάρχει και η δυνατότητα αυτοματοποιημένων εντυπωσιακών λήψεων με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς να χρειάζονται ξεχωριστές ικανότητες.

Τέλος το Mini 3 Pro της DJI εντυπωσιάζει και στον τομέα της αυτονομίας, με την εταιρεία να ανακοινώνει διάρκεια μπαταρίας 34 λεπτών κάτω από ιδανικές συνθήκες ενώ με τη νέα μπαταρία με την ονομασία Intelligent Flight Battery Plus, ο χρόνος ανεβαίνει στα 47 λεπτά.

Το νέο drone της DJI αναμένεται το επόμενο διάστημα και στο ΓΕΡΜΑΝΟ σε διάφορες εκδόσεις.