Επίσημα τα νέα POCO smartphones F4 και X4 GT

1 έτος πριν
POCO smartphone

Τα POCO F4 και POCO X4 GT είναι τα νέα μοντέλα της εταιρείας sub-brand της Xiaomi η οποία φημίζεται για τις value for money προτάσεις της.

Το POCO F4 είναι το καλύτερο από τα δύο μοντέλα σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών αφού στο εσωτερικό βρίσκουμε το Snapdragon 870, ένα από τα κορυφαία chipsets της Qualcomm με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 3.2GHz, υποστήριξη 5G και κορυφαίες επιδόσεις. Η θερμοκρασία της συσκευής δεν ξεφεύγει από τα επιτρεπόμενα όρια εξαιτίας της τεχνολογίας LiquidCool 2.0. Η αυτονομία αναμένεται να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας της μπαταρίας των 4500mAh η οποία υποστηρίζει πολύ γρήγορη φόρτιση στα 67W, επιτρέποντας μια πλήρη φόρτιση να ολοκληρώνεται σε μόλις 38 λεπτά.

Κατά τα άλλα, το POCO F4 διαθέτει οθόνη AMOLED 6,67" με μικρή οπή για την selfie camera (τύπου DotDisplay) στα 2,76mm, μια από τις μικρότερες της αγοράς ενώ η ίδια η αγορά υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz για πιο ομαλό scrolling. Τα διπλά ηχεία, με την εγγύηση Dolby Atmos, παρέχουν δυναμικό, κρυστάλλινο ήχο, κάτι ιδανικό για gaming ή την αναπαραγωγή ταινιών. Το POCO F4 είναι το πρώτο μοντέλο της POCO που διαθέτει κύρια κάμερα με υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή ενώ αυτή έχει ανάλυση 64MP παρέχοντας ευκρινείς φωτογραφίες ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Συνοδεύεται από μια υπερευρυγώνια κάμερα των 8MP αλλά και μία macro-κάμερα στα 2MP.

Σειρά έχει το POCO X4 GT, για το οποίο η POCO έχει συνεργαστεί με τη MediaTek αφού ενσωματώνει το Dimensity 8100, ένα SoC κατασκευασμένο με την τεχνολογία των 5nm. Προσφέρει γρήγορες επιδόσεις διατηρώντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας χωρίς να υπερθερμαίνεται.

Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε μοντέλο της εταιρείας είναι ότι η οθόνη των 6,6 ιντσών (τεχνολογίας IPS) διαθέτει αναλογία 20.5:9 - κάτι που καθιστά τη συσκευή άνετη και εύκολη στο κράτημα. Επιπλέον μειώνει τη μετάδοση του επιβλαβούς μπλε φωτός έως και 30% για πιο ξεκούραστη χρήση ειδικά το βράδυ. Η βασική κάμερα του POCO X4 GT έχει ανάλυση 64MP ενώ η ultra-wide κάμερα έχει ανάλυση 8MP επιτρέποντας την καταγραφή περισσότερου περιεχομένου. Δεν λείπει και η δυνατότητα μακροφωτογράφησης με τη χρήση του τρίτου αισθητήρα στα 2MP. Μια τέταρτη κάμερα βρίσκεται στο άνω μέρος της οθόνης έχοντας ανάλυση 16MP, για πολύ καλές selfies.

Τέλος η μπαταρία των 5.080mAh του POCO X4 GT υπόσχεται αυτονομία έως και 2 ημερών, χωρίς να χάνει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης όπου μέσω της τεχνολογίας 67W turbo charging, το 85% φόρτισης ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά.