Επιστρέφει η μπλε οθόνη στα Windows

2 έτη πριν
Windows Blue Screen

Ο «εφιάλτης» κάθε χρήστη Windows επανέρχεται δριμύτερος! Όπως αναφέρει το Ars Technica, η μπλε οθόνη που για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε γίνει μαύρη, επιστρέφει στην preview έκδοση 22000.346 των Windows 11. Η αλλαγή μάλιστα αναφέρεται και στο blog post της Microsoft με τις αλλαγές της νέας έκδοσης, οπότε θα πρέπει να θεωρείται πέρα για πέρα «επίσημη». Όχι ότι «καίγεται» να το επιβεβαιώσει κανείς…

Η περίφημη μπλε οθόνη έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα Windows 3.0 τη δεκαετία του 90 και γρήγορα εξελίχθηκε στον απόλυτο τρόμο κάθε χρήστη υπολογιστή αφού πρακτικά σηματοδοτούσε το «κρασάρισμα» του συστήματός του -και μαζί μ’ αυτό την απώλεια κάθε εργασίας που δεν είχε αποθηκεύσει. Το περιεχόμενό της βέβαια άλλαζε με τα χρόνια, περιλαμβάνοντας περισσότερες πληροφορίες για τη φύση του εκάστοτε προβλήματος, ωστόσο το χρώμα της παρέμενε σταθερά μπλε.

Η αλλαγή του σε μαύρο έγινε το καλοκαίρι χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, σε μια -κατά πολλούς- κίνηση της Microsoft να φρεσκάρει το look των νέων Windows και να διώξει μακριά τις δυσάρεστες αναμνήσεις. Εν τέλει το μπλε επέστρεψε και όπως όλα δείχνουν, (επαν)ήρθε για να μείνει.