Έρχεται (με άλλη μια καθυστέρηση) το Tesla Cybertruck, εντός του 2023

1 έτος πριν
tesla cybertruck

Από την ανακοίνωσή του το 2019, το Tesla Cybertruck στόχευε σε κυκλοφορία εντός του 2021, προτού μεταφερθεί για το 2022 και τελικά, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, εντός του 2023. Όμως όπως όλα δείχνουν, το 2023 θα είναι το «μαγικό» νούμερο. 

Στο πάρτι που έγινε για το άνοιγμα του “Texas Gigafactory”, του κολοσσιαίου εργοστασίου στο Τέξας των ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ ανέβηκε στη σκηνή για να επιδείξει τη νέα εκδοχή του Tesla Cybertruck προτού ανακοινώσει πως θα διατεθεί εντός του 2023. Μάλιστα, ο Μασκ απολογήθηκε για τη συνολική καθυστέρηση, μιας και το φορτηγάκι θα κυκλοφορήσει τελικά τέσσερα χρόνια μετά την αρχική του ανακοίνωση. 

Μοναδική αξιοσημείωτη οπτική αλλαγή συγκριτικά με το όχημα που είδαμε πρώτη φορά το 2019, είναι πως οι πόρτες πλέον δε διαθέτουν χερούλια αλλά θα ανοίγουν αυτόματα όταν ο κάτοχος θα βρίσκεται εντός μιας συγκεκριμένης εμβέλειας. Κατά την αρχική αποκάλυψη του αυτοκινήτου, οι πολλές γωνίες μαζί με το πολύ απλοϊκό και μονόχρωμο design ας πούμε ότι τουλάχιστον δίχασε το κοινό.  

Κατά τα άλλα, πρόκειται για το ίδιο, ηλεκτρικό, θωρακισμένο όχημα με καρότσα που σκεπάζεται ολοκληρωτικά και ο μηχανισμός μπορεί να λειτουργήσει ως ράμπα. Από επιδόσεις, επιτυγχάνει το 0-100 σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα και η εταιρεία αναφέρει πως το ηλεκτρικό αυτό φορτηγάκι είναι ιδανικό για μεταφορά φορτίου σε μεγάλες αποστάσεις.  

Το Texas Gigafactory, όπως ελπίζει ο Μασκ, θα γίνει το εργοστάσιο που θα παράγει τον μεγαλύτερο όγκο οχημάτων σε όλη την Αμερική. Παράλληλα, στα σχέδια βρίσκονται επιπλέον Gigafactories που η εταιρεία θέλει να ανοίξει σε όλο τον κόσμο. 

Για την ιστορία, το Texas Gigafactory έχει έκταση περίπου 15 οικοδομικά τετράγωνα και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την παραγωγή οχημάτων της Tesla. Όπως δηλώνει ο Μασκ, φέτος η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην αύξηση του όγκου παραγωγής ώστε εντός του 2023 να δώσει έμφαση σε νέα μοντέλα.  

Σχετικά με την παραγωγή, μάλιστα, ο Μασκ δήλωσε πως τέτοιας κλίμακας παραγωγή «δεν έχει πετύχει άλλη εταιρεία στην ιστορία» οπότε τα μεγαλεπήβολα σχέδια της εταιρείας θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς, αν όλα πάνε καλά, στο κοντινό μέλλον.