Έρχεται νέο Apple Watch SE μέσα στο 2022;

2 έτη πριν
Apple Watch

Το Apple Watch 7ης γενιάς μετρά λίγους μήνες στην αγορά όμως οι φήμες σχετικά με την επόμενη… φουρνιά smartwatches της Apple ήδη οργιάζουν. Όπως αποκάλυψε λοιπόν ο γνωστός δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman, τα ρολόγια που θα ανακοινώσει και θα λανσάρει η Apple το 2022 θα περιλαμβάνουν μία νέα, βελτιωμένη έκδοση του Apple Watch SE και μία νέα, rugged (ανθεκτική με υψηλές αντοχές) εκδοχή του Apple Watch.

Αναλυτικότερα και πάντα σύμφωνα με τον Gurman, η Apple θα ανανεώσει το Apple Watch SE. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφόρησε περίπου έναν χρόνο πριν, στα τέλη του 2020, αποτελώντας μία πιο προσιτή και light ως προς τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του, εκδοχή του smartwatch της. Το Apple Watch SE υιοθετεί τον ίδιο σχεδιασμό με το Apple Watch 6ης γενιάς αλλά δε διαθέτει την πληθώρα λειτουργιών του τελευταίου. Παραμένει άγνωστο βέβαια τι ακριβώς θα πράξει η Apple στην περίπτωση του οικονομικού της ρολογιού, αν θα φρεσκάρει δηλαδή το design του για να το φέρει λίγο πιο κοντά στην 7η γενιά Apple Watch.

Όσον αφορά στην ανθεκτική (rugged) έκδοση του Apple Watch, αυτή θα απευθύνεται στους λάτρεις του αθλητισμού και δη των extreme sports. Το βασικό της χαρακτηριστικό θα είναι η αυξημένη αντοχή έναντι του απλού Apple Watch (το οποίο πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως τα πηγαίνει εξαιρετικά σε αυτόν τον τομέα) όσον αφορά φθορές, πτώσεις, δονήσεις και λειτουργία σε αντίξοες συνθήκες. Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον σχετικά με το rugged Apple Watch θα είναι ο σχεδιασμός του, αν δηλαδή θα έχουμε ξανά στρογγυλές γωνίες και καμπυλωτές επιφάνειες ή η Apple θα προτιμήσει κάτι πιο αυστηρό.