Έρχονται οι συνδρομές για τους δημιουργούς στο Instagram

1 έτος πριν
Instagram

Μία νέα λειτουργία λάνσαρε εδώ και λίγες μέρες δοκιμαστικά το Instagram. Ο λόγος για τις συνδρομές τις οποίες είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν στο κοινό τους οι δημιουργοί περιεχομένου. Βαδίζοντας στα βήματα του Patreon, του OnlyFans και του Substack, το Instagram αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα σε δημιουργούς πρωτότυπου περιεχομένου να δημιουργήσουν τα δικά τους πακέτα συνδρομών.

Στο πλαίσιο αυτών, θα είναι σε θέση να προσφέρουν επιλεγμένο περιεχόμενο σε όσους από τους ακολούθους τους εγγραφούν πληρώνοντας. Όπως ανέφερε ο Mark Zuckerberg, CEO της Meta, εταιρείας στην οποία ανήκει το Instagram, με τον τρόπο αυτό οι δημιουργοί θα αποκομίζουν περισσότερα κάνοντας αυτό που τους εκφράζει πραγματικά. Το ύψος της συνδρομής ποικίλλει, ξεκινώντας από τα $0,99 και φτάνοντας μέχρι και τα $99,99 τον μήνα. Ο κάθε δημιουργός θα μπορεί να θεσπίσει διάφορα πακέτα (π.χ. ένα φθηνό και ένα ακριβό κλπ).

Η λειτουργία αυτή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο με το Instagram να επιλέγει 10 Αμερικανούς δημιουργούς περιεχομένου με μερικές δεκάδες χιλιάδες followers έκαστος. Μάλιστα όπως ισχύει και στην περίπτωση των συνδρομών στο Facebook, έτσι και στο Instagram η Meta δε θα παίρνει ποσοστό από τις πωλήσεις συνδρομών, τουλάχιστον έως και το 2023. Τα όσα δήλωσε ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram δείχνουν την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η πλατφόρμα:

«Οι δημιουργοί κάνουν αυτό που κάνουν για να βγάλουν τα προς το ζην και είναι σημαντικό να γνωρίζουν πόσα μπορούν να κερδίσουν. Οι συνδρομές αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για την απόκτηση ενός δεδομένου εισοδήματος που δεν εξαρτάται από το reach που θα έχει το κάθε post».

Θυμίζουμε ότι πέραν των OnlyFans, Patreon και Substack, το δικό του μοντέλο συνδρομών λάνσαρε πέρυσι και το Twitter με τα Super Follows (tweets σε επιλεγμένο κοινό έναντι $2,99, $4,99 και $9,99 τον μήνα) όπως επίσης και το «αδελφάκι» του Instagram, Facebook.