Ετοιμάζουμε βαλίτσες για MWC 2024!

2 μήνες πριν
MWC entrance

Από την προσεχή Δευτέρα, περίπου 90.000 συμμετέχοντες θα καταφθάσουν στο Fira de Barcelona για το Mobile World Congress 2024. Σ’ αυτούς δεν θα μπορούσε να λείπει ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, όπου τα τελευταία χρόνια δίνει το παρόν σε μια έκθεση που αποτελεί ίσως την κορυφαία της χρονιάς για την κινητή τηλεφωνία. Κατασκευαστές smartphones, πάροχοι αλλά και κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τηλεπικοινωνιακό χώρο, δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στη Βαρκελώνη, για πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις που αφορούν τις εξελίξεις στα δίκτυα (ενσύρματα και ασύρματα), τα κινητά τηλέφωνα και όλες τις τεχνολογίες γύρω απ' αυτά. Αναμενόμενα φέτος θα πρέπει να περιμένουμε μια εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη και πως αυτή έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. 

Σε ότι αφορά τους κατασκευαστές, όλα τα μεγάλα ονόματα -εκτός από την APPLE- θα δώσουν το παρόν, έχοντας στη φαρέτρα τους αρκετές ανακοινώσεις. Την αρχή την κάνει η XIAOMI η οποία θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής για να προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια της παγκόσμιας διαθεσιμότητας της επόμενης κορυφαίας της σειράς smartphone, του XIAOMI 14. Φυσικά το οικοσύστημα της εταιρείας αποτελεί ένα από τα δυνατά της χαρτιά, και σίγουρα αν κρίνουμε από μια teaser εικόνα που έχει δημοσιεύσει, η XIAOMI αναμένεται να μας δώσει μια εικόνα από το «μεγαλύτερο» κομμάτι του, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Την πρώτη μέρα της έκθεσης η οποία ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, θα δούμε από κοντά τα νέα προϊόντα της TCL που παραδοσιακά έχει μία από τις μεγαλύτερες παρουσίες στην έκθεση. Κρίνοντας από αυτά που είδαμε στις αρχές Ιανουαρίου στη CES 2024, η κινεζική εταιρεία θα μας δείξει για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους τη νέα σειρά smartphones, την TCL 50, μία από τις πιο value for money προτάσεις της αγοράς. Αναμένεται να μάθουμε περισσότερα για την τεχνολογία NXTPaper 3.0 και τις νέες συσκευές που την υποστηρίζουν, αλλά και άλλα προϊόντα που αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος της εταιρείας. 

Μιας και μιλήσαμε για μεγάλες παρουσίες, η SAMSUNG είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα,  με ένα τεράστιο χώρο να φιλοξενεί τις προτάσεις της νοτιοκορεατικής εταιρείας που εκτείνονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Κοινή συνισταμένη όλων είναι φυσικά το AI και πως όλα αυτά μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους για καλύτερη απόδοση και οικονομία.

Άλλο ένα όνομα που έχει προχωρήσει σε πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις τα τελευταία χρόνια στο MWC είναι η MOTOROLA, η οποία φέρνει μαζί της και ανακοινώσεις της LENOVO στην οποία άλλωστε ανήκει. Χαρακτηριστικά πέρσι είδαμε για πρώτη φορά -σε πρωτότυπη μορφή- smartphone και tablet με rollable οθόνη ενώ φέτος οι ψίθυροι λένε για παρουσίαση του πρώτου laptop με διάφανη οθόνη, κάτι σε συνέχεια των διάφανων τηλεοράσεων που είδαμε στη CES 2024.

Γενικότερα, ετοιμάσου για μια σειρά από νέες ανακοινώσεις smartphone, tablet αλλά και wearable συσκευών. Σε ότι αφορά τα καταναλωτικά ασύρματα δίκτυα, έφτασε η ώρα να δούμε τις πρώτες εμπορικές προτάσεις από routers και σχετικού εξοπλισμού που υποστηρίζουν το ασύρματο πρότυπο WiFi 7 το οποίο υπόσχεται πολύ καλύτερες επιδόσεις.
Stay tuned στο G Blog όπου από 26 έως 29 Φεβρουαρίου θα σου μεταφέρουμε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από τη Βαρκελώνη και τη MWC 2024.