Galaxy Unpacked 2024: Με AI ήρθαν τα εντυπωσιακά SAMSUNG Galaxy S24 series

3 μήνες πριν
SAMSUNG Galaxy S24 series

Κατά τη διάρκεια του πρώτου Galaxy Unpacked του 2024, η SAMSUNG αποκάλυψε τη νέα  σειρά των flagship smartphone της, τη σειρά Galaxy S24 η οποία περιλαμβάνει τα μοντέλα Galaxy S24, Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra. 

AI λειτουργίες

Στη σειρά Galaxy S24, κεντρικό ρόλο παίζει το λογισμικό και οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που στόχο έχουν να ενισχύσουν περαιτέρω την εμπειρία χρήσης και την ευκολία στην παραγωγικότητα.

Αρχικά το “Κύκλωσε για αναζήτηση στο Google” αναλαμβάνει την αναγνώριση αντικειμένων σε φωτογραφίες και βίντεο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να “κυκλώσει” το αντικείμενο πάνω στη φωτογραφία για το οποίο θέλει να μάθει περισσότερα και να περιμένει την εμφάνιση των σχετικών πληροφοριών. Στη συνέχεια το “Chat Assist” -που υποστηρίζει ελληνικά- επιτρέπει να προσαρμόσεις μηνύματα σε διαφορετικό τόνο, είτε επαγγελματικό είτε πιο χαλαρό, το “Web Assist” αναλαμβάνει ακόμα να συνοψίσει μεγάλα κείμενα ιστότοπων προκειμένου να έχεις σε χρόνο ρεκόρ μια γρήγορη εικόνα του ενώ το Note Assist βοηθά στη σύνοψη σημειώσεων.

Επιπλέον χωρίς όμως προς το παρόν να υποστηρίζονται τα ελληνικά, το “Live Translate” καταργεί τα γλωσσικά εμπόδια και επιτρέπει τη μετάφραση των δύο μερών μιας τηλεφωνικής συζήτησης, ακόμα και αν ο ένας δεν γνωρίζει τη γλώσσα του άλλου! Το Transcript Assist αναλαμβάνει την  απομαγνητοφώνηση συνομιλιών και παρέχει επιλογές σύνοψης και οργάνωσης βασικών σημείων. Σημειώνεται πως πολλές λειτουργίες AI μπορούν να εκτελεστούν τοπικά χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο και στο cloud. 

Κάμερες

Στον τομέα των καμερών, όπως και πέρσι, τα SAMSUNG Galaxy S24 και SAMSUNG Galaxy S24+ διαθέτουν κύριο αισθητήρα 50MP, ενώ το SAMSUNG Galaxy S24 Ultra αισθητήρα 200MP και δυνατότητα λήψης στα 24MP σε Expert RAW. Κομβικό σημείο αποτελεί ο νέος τηλεφακός 50MP του Galaxy S24 Ultra με σαφώς βελτιωμένο 10x οπτικό ζουμ, κάτι που σημαίνει εντυπωσιακές δυνατότητες για λήψεις με zoom χωρίς απώλειες στη λεπτομέρεια.

Η τεχνητή νοημοσύνη και το Galaxy AI διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ακόμα στην επεξεργασία φωτογραφιών με το Photo Assist, επιτρέποντας ενέργειες όπως διαγραφή ή μεταφορά αντικειμένων σε φωτογραφίες, προσθήκη θολώματος, αφαίρεση αντανακλάσεων και βελτίωση σκοτεινών σημείων.  Μπορεί ακόμα να προτείνει ενέργειες για βελτίωση φωτογραφιών αλλά και να δημιουργήσει slow motion βίντεο στα 120fps, με το AI να προσθέτει καρέ σε οποιοδήποτε βίντεό σου.

Επομένως, η σειρά SAMSUNG Galaxy S24 αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης τόσο κατά τη λήψη όσο και στην επεξεργασία για εντυπωσιακά δημιουργικά αποτελέσματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η αφαίρεση αντικειμένων και ατόμων, ή ακόμα και η μεταφορά τους σε άλλο σημείο της φωτογραφίας, με το AI να αναλαμβάνει να καλύψει τα κενά. 

Επιδόσεις

Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, η SAMSUNG επαναφέρει τη στρατηγική της για τη χρήση δύο διαφορετικών chipsets - το πιο πρόσφατο Exynos 2400 τροφοδοτεί τα Galaxy S24 και Galaxy S24+, ενώ το Galaxy S24 Ultra διαθέτει το κορυφαίο Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy για μέγιστη απόδοση. Οι διαμορφώσεις μνήμης RAM κυμαίνονται από 8GB στο Galaxy S24 έως 12GB στα Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra. Το ενισχυμένο hardware και η βελτιωμένη ψύξη, αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικά κέρδη στις επιδόσεις της τάξης του 25% σε ότι αφορά τη CPU και 41% σε ότι αφορά την  GPU σε σχέση με τις περσινές εκδόσεις, επιδόσεις που καλύπτουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό gamer. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν αυξήσεις και στην αυτονομία, είτε εξαιτίας της μεγαλύτερης μπαταρίας είτε λόγω του νέου chipset της Qualcomm αν μιλάμε για το Galaxy S24 Ultra.

Σχεδιασμός

Το σχεδιαστικό μοτίβο παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, με μία σημαντική αλλαγή να αφορά το μοντέλο Galaxy S24 Ultra το οποίο μετά από αρκετά χρόνια υιοθετεί επίπεδη οθόνη αντί για κυρτές πλευρές. Η άλλη τροποποίηση έγκειται στην κατασκευή, καθώς στο Galaxy S24 Ultra υπάρχει πλαίσιο από τιτάνιο το οποίο προσδίδει αυξημένη αντοχή σε γρατσουνιές και χτυπήματα. 

Αντιθέτως, τα Galaxy S24|S24+ έχουν ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα με σατινέ φινίρισμα, ενώ γίνεται χρήση του νεότερης γενιάς υλικού Armor Aluminum το οποίο προσφέρει σύμφωνα με την εταιρεία, μεγαλύτερη αντοχή. Μία ακόμη καινοτομία του SAMSUNG Galaxy S24 Ultra είναι τα εξαιρετικά μικρά και ομοιόμορφα περιθώρια γύρω από την οθόνη στις 4 πλευρές, προσδίδοντας επιπλέον πόντους στην εμφάνιση. Ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, η οθόνη προστατεύεται από το νεότερο Gorilla Glass Armor της Corning, εν αντιθέσει με τη χρήση Gorilla Glass Victus στα υπόλοιπα.

Οθόνη

Η σειρά Galaxy S24 διατηρεί τις ίδιες διαστάσεις των AMOLED οθονών των προκατόχων της, που εκτείνονται από 6,2 έως 6,8 ίντσες ανάλογα με το μοντέλο. Ωστόσο, μια βασική βελτίωση έρχεται με τη μορφή ενός άλματος 40% στη μέγιστη φωτεινότητα που φτάνει πλέον τα 2600 nits, υποσχόμενη εξαιρετικά βελτιωμένη ορατότητα ακόμη και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Επιπλέον, ο προσαρμοσμένος ρυθμός ανανέωσης 120 Hz δεν είναι πλέον αποκλειστικό προνόμιο του Galaxy S24 Ultra μοντέλου αφού έχει επεκταθεί και στα υπόλοιπα δύο μοντέλα. Όσον αφορά την ανάλυση, το Galaxy S24+ αναβαθμίζεται από Full HD σε Quad HD.

Προπαράγγειλέ το!

Η σειρά SAMSUNG Galaxy S24 κυκλοφορεί στις 31 Ιανουαρίου, σε 4 χρώματα ( με το συνδυασμό Android 14 και One UI, διαθέσιμη σε 4 χρώματα (Titanium Violet, Titanium Yellow, Titanium Grey, Titanium Black για το Galaxy S24 Ultra και Amber Yellow /Cobalt Violet/ Marble Gray/ Onyx Black για τα Galaxy S24|S24+) με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν σήμερα!

Κάνε την προπαραγγελία σου και επωφελήσου από τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στην τιμή του μοντέλου με τον αμέσως χαμηλότερο αποθηκευτικό χώρο! Συγκεκριμένα μπορείς να προ-παραγγείλεις το SAMSUNG Galaxy S24 στα 949€  στα 256GB (ή από 19,77€ /μήνα σε έως 48 άτοκες δόσεις ), το Galaxy S24+ στα 1.199€ στα 512GB (ή από 24,98€ /μήνα σε έως 48 άτοκες δόσεις) και το Galaxy S24 Ultra από 1.499€ στα 512GB ή στο 1ΤΒ (ή από 31,23€/μήνα σε έως 48 άτοκες δόσεις).

Συγκεντρωτικά οι χωρητικότητες όλων των μοντέλων που ανακοινώθηκαν στο Galaxy Unpacked 2024:

  • SAMSUNG Galaxy S24 / 128GB
  • SAMSUNG Galaxy S24 / 256GB
  • SAMSUNG Galaxy S24+ / 256G
  • SAMSUNG Galaxy S24+ / 512GB
  • SAMSUNG Galaxy S24 Ultra / 256GB
  • SAMSUNG Galaxy S24 Ultra / 512GB
  • SAMSUNG Galaxy S24 Ultra / 1TB

Όσοι κάνουν την προπαραγγελία τους μπορούν να έχουν όφελος 100€ στην αξίας της παλιάς τους συσκευής με το πρόγραμμα Trade In Voucher 100€ επιστρέφοντάς τη ακολουθώντας τα απαραίτητα βήματα μέσω της εφαρμογής SAMSUNG Members (οι όροι υπάρχουν και στο germanos.gr). Η διαδικασία εξαργύρωσης του Trade In Voucher ισχύει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Φυσικά με την κυκλοφορία της νέας σειράς SAMSUNG Galaxy S24 δεν θα μπορούσε να λείπει το unboxing video από τους Unboxholics. Enjoy!