Galaxy Unpacked: Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη σειρά SAMSUNG Galaxy S23!

1 έτος πριν
SAMSUNG Galaxy S23 series

Με κάθε επισημότητα, πλέον, γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες για την ολοκαίνουρια σειρά SAMSUNG Galaxy S23 5G. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε τα νέα μοντέλα της δημοφιλέστερης σειράς της, μέσω του Galaxy Unpacked που παρακολουθήσαμε ζωντανά – και μεταφέρουμε τα νέα… φρέσκα-φρέσκα!

Προτού μπούμε σε όλες τις λεπτομέρειες ανά μοντέλο, να σημειώσουμε μερικά βασικά κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Για φέτος, η εταιρεία έδωσε μεγάλη έμφαση στη φωτογραφία, και δη, στο κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Επιπλέον, η αυτονομία και ο αποθηκευτικός χώρος ενισχύθηκαν.

Και τώρα, πάμε στο… «κυρίως πιάτο»!

Δίνοντας νέα διάσταση στη φωτογραφία με smartphone!

Δεν γίνεται να μην ξεκινήσουμε με την κολοσσιαία κάμερα των 200MP που «φοράει» το SAMSUNG Galaxy S23 Ultra, ανάλυσης σχεδόν διπλάσιας συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου. Πρόκειται για ένα νούμερο που προκαλεί… ίλιγγο και φέρνει τεράστιες βελτιώσεις σε κάθε τομέα. Αρχικά, είναι μία από τις τέσσερις συνολικά κάμερες της συσκευής, η οποία ενσωματώνει μια ευρυγώνια (200MP), μια υπερευρυγώνια (12MP), έναν τηλεφακό με οπτικό zoom 3x κι έναν ακόμη με οπτικό zoom 10x. Η μπροστινή κάμερα διαθέτει αισθητήρα 12MP f/2.2 με ενισχυμένες δυνατότητες για selfies.

Το Super HDR στην βασική κάμερα κάθε μοντέλου της σειράς, κάνει «θαύματα» για τις λεπτομέρειες, κρατώντας τις άθικτες σε σκοτεινά και φωτεινά σημεία. Και με την κάμερα των 200MP, μπορείς να τραβάς φωτογραφίες με απίστευτα υψηλή ανάλυση και αργότερα να τις επεξεργάζεσαι ή να κάνεις περικοπή συγκεκριμένα κομμάτια, διατηρώντας την ποιότητα σε επίπεδα που θα «ζήλευε» κάθε smartphone στην αγορά. Με τον συγκεκριμένο αισθητήρα, γίνεται εφικτή και η καταγραφή βίντεο σε ανάλυση 8K, κάτι που θα λατρέψουν οι επαγγελματίες κι όχι μόνο.

Για τους επαγγελματίες και έμπειρους χρήστες, τα Pro Mode και Expert RAW αναβαθμίζονται για να παρέχουν ποιότητα RAW στις φωτογραφίες που απαθανατίζονται μέσω του αισθητήρα των 50MP. Το γνωστό κι αγαπημένο “double exposure”, όπου συνδυάζονται δύο εικόνες σε μία για φοβερά καλλιτεχνικά αποτελέσματα, γίνεται μια πραγματικότητα για τη σειρά Galaxy S23. Γίνεται εφικτή, ακόμη, η αστροφωτογραφία (για την οποία απαιτείται τρίποδο, βέβαια) μαζί με οδηγό αστερισμών, παρέχοντας δυνατότητες που απλώς δεν θα βρεις σε άλλα smartphones.

Οι νυχτερινές selfies με την μπροστινή κάμερα των νέων SAMSUNG Galaxy S23 είναι εμφανώς ανώτερης ποιότητας, με καλύτερη απεικόνιση χρωμάτων, διαχείριση φωτός, εφέ bokeh και ταχύτατο auto-focus – το Nightography πηγαίνει σε νέα επίπεδα! Αντίστοιχα, ο θόρυβος κατά τη νυχτερινή φωτογράφιση και καταγραφή βίντεο μειώνεται ακόμη περισσότερο, στην μπροστινή και στις πίσω κάμερες. Για το Galaxy S23 Ultra, συγκεκριμένα, η οπτική σταθεροποίηση είναι δύο φορές καλύτερη συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου, εξομαλύνοντας τα κουνήματα σε νυχτερινά βίντεο με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η επεξεργασία μιας φωτογραφίας γίνεται επίσης καλύτερη κι ευκολότερη, με το αναβαθμισμένο Gallery. Μπορούν να προστεθούν εφέ bokeh σε φωτογραφίες που αρχικά δεν είχαν, όπως και να αναβαθμιστεί η φωτεινότητα σε μια σκοτεινή φωτογραφία ή να αφαιρεθούν σκιές και αντανακλάσεις.

Στα SAMSUNG Galaxy S23+ και Galaxy S23, βρίσκεται μια συστοιχία τριών καμερών, με τη βασική να διαθέτει ανάλυση 50MP, την ultra-wide με ανάλυση 12MP και έναν τηλεφακό 10MP με οπτικό zoom 3x. Αντίστοιχα, η μπροστινή κάμερα είναι ίδια και στα τρία μοντέλα, με ίδιες δυνατότητες. Στις βασικές κάμερές τους, απολαμβάνουν δυνατότητες όπως αστροφωτογραφία, βελτιωμένο Nightography και Double Exposure, με ουσιαστική διαφορά τον φακό των 200MP που βρίσκεται στο Galaxy S23 Ultra. Οπότε, μιλάμε για ένα πανίσχυρο σύστημα καμερών σε έκαστο από τα τρία μοντέλα, ικανό να ανταπεξέλθει σε φωτογραφίες και βίντεο, πρωί και βράδυ, με χαρακτηριστική ποιότητα.

Ο ισχυρότερος επεξεργαστής που πέρασε από Galaxy smartphone και μεγαλύτερη αυτονομία!

Ολόκληρη η σειρά SAMSUNG Galaxy S23 5G εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουριο Snapdragon 8 Gen 2, ένα πανίσχυρο τσιπ 4nm που προσφέρει όχι μονάχα δύναμη, αλλά και άψογη διαχείριση ενέργειας. Μπορεί να υποστηρίξει τα πιο βαριά παιχνίδια με άνεση κι αντίστοιχα, στα λιγότερο απαιτητικά, να ρυθμίζει την κατανάλωσή του προκειμένου να μην χαλάει την εμπειρία κι ούτε να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από όση πραγματικά χρειάζεται. Παράλληλα, το αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης υπόσχεται λειτουργία σε ασφαλή θερμοκρασία ακόμη και για τις πιο απαιτητικές εργασίες.

Η μπαταρία στα Galaxy S23 (3900mAh) και Galaxy S23+ (4700mAh) είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με τα περσινά μοντέλα ενώ αυτή του Galaxy S23 Ultra εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τη χωρητικότητα των 5.000mAh. Έτσι δεδομένου ότι η σειρά Galaxy S22 κατείχε πολύ υψηλές θέσεις στην λίστα των smartphones με τη μεγαλύτερη αυτονομία, τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα και μάλλον το ίδιο θα ισχύει και φέτος.

Η οθόνη και η πλάτη όλων των μοντέλων είναι ενισχυμένες με Corning Gorilla Glass Victus 2, το ισχυρότερο γυαλί που υπάρχει κι αντίστοιχα, το πλαίσιο των συσκευών είναι κατασκευασμένο από Armor Aluminum, με αντοχή επιπέδου αεροσκαφών.

Στο Galaxy S23 Ultra, βρίσκουμε μια οθόνη 6.8” τύπου Dynamic AMOLED 2X με προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz. Ο σχεδιασμός της διατηρεί πιο «αυστηρές» γωνίες, οπότε η ανάγνωση εγγράφων, χρήση πολλαπλών παραθύρων ταυτόχρονα και παρακολούθηση βίντεο γίνεται απολαυστική και δεν μοιάζει με ό,τι υπάρχει στην αγορά.

Κάτι που διαφοροποιεί το Galaxy S23 Ultra από τα υπόλοιπα smartphones ακόμη περισσότερο, είναι το ενσωματωμένο S Pen, η γραφίδα που βοηθάει στην παραγωγικότητα με έξυπνο τρόπο. Από τη μετατροπή χειρόγραφων σημειώσεων σε ψηφιακό κείμενο, μέχρι την υποστήριξη σε εφαρμογές Google και τις έξυπνες δυνατότητες επεξεργασίας, πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που κρύβεται μέσα στο ίδιο το κινητό όταν δεν χρησιμοποιείται, για να μην περιορίζει σε οποιοδήποτε σημείο.

Μετά, έχουμε το SAMSUNG Galaxy S23+ με οθόνη Dynamic AMOLED 2X και προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης 48-120Hz, χαρακτηριστικά που θα βρούμε και στην οθόνη 6.1” του -πιο compact- Galaxy S23. Και στα τρία μοντέλα, το Vision Booster πλέον λειτουργεί αυτόματα, προσαρμόζοντας την αντίθεση και τη φωτεινότητα αυτόματα – ιδιαίτερα χρήσιμο σε εξωτερικούς χώρους.

Οι συνδυασμοί RAM και αποθηκευτικού χώρου, με τους οποίους θα λανσαριστεί το Galaxy S23 Ultra, έχουν ως εξής: 8GB/256GB, 12GB/512GB και 12GB/1TB. Το SAMSUNG Galaxy S23+ θα λανσαριστεί σε εκδόσεις 8GB/256GB και 8GB/512GB. Τέλος, το SAMSUNG Galaxy S23 θα διατεθεί σε συνδυασμούς 8GB/128GB, 8GB/256GB και 8GB/512GB.

Αναβαθμισμένο One UI 5, μεγαλύτερη ελευθερία και περισσότερη εξατομίκευση!

Με το One UI 5 που θα «τρέχει» στα κινητά, θα είναι δυνατός ο ορισμός ενός βίντεο ως ταπετσαρία οθόνης ενώ τα πολλαπλά Widgets που μπορούν να τοποθετηθούν στην αρχική οθόνη και την οθόνη κλειδώματος, παρέχουν όλες τις πληροφορίες που θα χρειάζεται κανείς με μία μόνο ματιά. Επιπλέον, η δημιουργία αυτόματης ρουτίνας γίνεται ευκολότερη από ποτέ, ώστε επαναλαμβανόμενες διαδικασίες να αυτοματοποιούνται (π.χ. απενεργοποίηση Wi-Fi κάθε βράδυ) δίχως κόπο.

Στο κομμάτι της παραγωγικότητας, προσφέρονται ομαδικές βιντεοκλήσεις και κάτι νέο: ομαδική επεξεργασία στο SAMSUNG Notes, το οποίο μάλιστα, μπορεί να «τρέχει» παράλληλα με άλλες εφαρμογές (π.χ. μια βιντεοκλήση).

Ανακάλυψε τα νέα SAMSUNG Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στο germanos.gr σε 4 εντυπωσιακά χρώματα (Black, Cream, Green και Lavender). Μη χάσεις την ευκαιρία να προχωρήσεις σε προπαραγγελία για να εξασφαλίσεις το δικό σου από την πρώτη ημέρα που θα γίνει διαθέσιμο, με μια μεγάλη έκπληξη.

Συγκεκριμένα αν ενδιαφέρεσαι να προμηθευτείς το Galaxy S23 των 256GB, θα μπορέσεις να το κάνεις δικό σου στην τιμή της έκδοσης με τα 128GB ενώ αν έχεις βάλει στόχο το Galaxy S23+ των 512GB, τότε το κόστος του θα είναι το ίδιο με το μοντέλο των 256GB. Επιπλέον το Galaxy S23 Ultra με τα 512GB αποθηκευτικό χώρο, θα μπορέσεις να το αγοράσεις με την τιμή που ισχύει για το μοντέλο με τα 256GB ενώ το ανώτερο μοντέλο της σειράς Galaxy S23 Ultra με το 1TB στα 1.749€. 

Αναλυτικά οι τιμές όλων των μοντέλων θα διαμορφώνονται ως εξής:

  • SAMSUNG Galaxy S23 / 128GB - 999€
  • SAMSUNG Galaxy S23 / 256GB - 1059€
  • SAMSUNG Galaxy S23+ / 256G - 1249€
  • SAMSUNG Galaxy S23+ / 512GB - 1369€
  • SAMSUNG Galaxy S23 Ultra / 256GB - 1449€
  • SAMSUNG Galaxy S23 Ultra / 512GB - 1629€
  • SAMSUNG Galaxy S23 Ultra / 1TB - 1869€ 

Όσοι κάνουν την προπαραγγελία τους μπορούν να έχουν όφελος 100€ στην αξίας της παλιάς τους συσκευής επιστρέφοντάς τη ακολουθώντας τα απαραίτητα βήματα μέσω της εφαρμογής SAMSUNG Members.

Παραδοσιακά, οι Unboxholics είναι από τους πρώτους που έχουν στα χέρια τους τις νέες συσκευές και μοιράζονται μαζί μας τις πρώτες τους εντυπώσεις μέσα από το παρακάτω βίντεο.

Στα πλαίσια του Unpacked, η SAMSUNG ανακοίνωσε και τη νέα σειρά φορητών υπολογιστών της, τα Galaxy Book3. Φέτος η σειρά αποτελείται από 4 μοντέλα, όλα εκ των οποίων έρχονται με Dynamic AMOLED 2X οθόνη, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και ανάλυση 3K. Αποτελώντας ένα από τα βασικά κομμάτια του οικοσυστήματος της εταιρείας, η σειρά Galaxy Book3 περιλαμβάνει τα μοντέλα Galaxy Book3 Pro με οθόνες 14 και 16" ενώ αποτελούν και τα πιο λεπτά laptops που έχει παρουσιάσει η εταιρεία. Ακόμα το Galaxy Book3 Pro 360 έρχεται με οθόνη 16 ιντσών με υποστήριξη αφής, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα υβριδικά συστήματα της SAMSUNG. Για αυξημένες πάντως ανάγκες, η SAMSUNG ανακοίνωσε και το Galaxy Book3 Ultra, το πρώτο Ultra μοντέλο στη σειρά των φορητών υπολογιστών της, το οποίο εξασφαλίζει τις κορυφαίες επιδόσεις, όχι μόνο με την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς επεξεργαστών της INTEL αλλά και με την επιλογή της GPU, όπου βλέπουμε είτε την RTX 4050 είτε την RTX 4070 της NVIDIA.